Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: EEG pregled na pediatrični v LJ 22.10.2008 22:46:40
|
|
|
|
Ribica **
|
EEG se nic ne slika - ta preiskava poteka v spanju, kolikor je meni znano. Otroku namestijo take elektrode na glavo in snemajo aktivnost mozganov v spanju. To je pa vse kar vem, razen tega, da je soba za EEG v pritlicju pediatricne in da je zraven ultrazvok srca
|
|
|
|
RE: EEG pregled na pediatrični v LJ 23.10.2008 7:29:25
|
|
|
|
Lari
|
Hillmagic, jst sem bila z mojo punčko 2x na tem EEG-ju. Je pa takole. Ko prideš v sprejemno, jo zdravnik pregleda, ti jo preoblečeš v njihova oblačila, potem gresta pa gor na oddelek, kjer dobi otrok zajtrk, potem pa pride spet zdravnik, še kako malenkost vpraša, nato pa dobi sirup, ki jo uspava. Snemanje EEG-ja mora namreč potekati v spanju. Potem traja snemanje, zdaj ne vem točno ali 20 ali 30 minut, na glavo dobi take elektrode, ti pa si lahko zraven, ko se snema ali pa si privoščiš malo odmora. Potem gresta nazaj v sobico, kjer se počasi zbuja (moja se je prvič zbujala več kot 2 uri), in ko se zbudi je ponavadi malo omotična, ampak samo par minut, potem pa dobi kosilo in gresta domov. Izvid dobiš po pošti. Tako, da midve sva bile ob 2h že doma ponavadi. Nič ne skrbi, ni tako hudo, je pa zoprno čakat tam, pa še ko te skrbi kakšni bodo izvidi. Dobro opravita, pa lep dan. Lari.
|
|
RE: EEG pregled na pediatrični v LJ 23.10.2008 8:42:03
|
|
|
|
hillmagic
|
slikanje sem napisala JA VSAK SE KDAJ ZMOČ.. v glavnem sedaj vsaj malo vem kako bo izgledalo Hvala lari izvidi pa naj bojo vredu
|
|
RE: EEG pregled na pediatrični v LJ 23.10.2008 9:11:45
|
|
|
|
Lari
|
Saj bodo, boš videla. Držim pesti.
|
|
RE: EEG pregled na pediatrični v LJ 25.10.2008 12:56:44
|
|
|
|
siskamiska
|
Hillmagic tudi sama sem bila s sinom na EEG-ju. Tako je kot je opisala predhodnica. Opozorila bi te le na to da je ponavadi to snemanje okrog 11,12 ure (pač ko prideš na vrsto) da malo premisli kdaj ima tvoj otrok uro za spanje. Mi smo namreč prepozno začeli s snemanjem in mu sirup ni prijel, zato mu ga niso mogli posneti. Ta sirup ni tako močan da bo otrok sigurno zaspal po njemu. Zato je fajn da je otrok že malo zaspan takrat, sirup je pa le še za bolj trden spanec.
|
|
|
|
RE: EEG pregled na pediatrični v LJ 25.10.2008 15:54:52
|
|
|
|
rija
|
jaz sem bila z mojim tudi na EEG snemanju samo v MB. dobili nismo nobenega sirupa, ker je bila na listi glih tista dr. ki ga noče dati. sestra je bila v ueber neprijazna, tak, da je malček zaspal na koncu od histeričnega tuljenja. jaz pa sem ga držala na rokah, ker ko sem ga dala dol, se je zbudil in smo morali zopet dati skozi celo proceduro z tuljenjem vred. če bi prišli drugi dan, bi mogoče dobil sirup in bi mogoče bilo vse malo drugače. zakaj pa imata eeg
|
|
RE: EEG pregled na pediatrični v LJ 26.10.2008 7:56:49
|
|
|
|
mala zirafa
|
Zakaj omenjate vse eeg v snu?Pa saj ga snemajo tudi v budnem stanju.Smem vprašat zakaj ga boste posneli?Ker bomo tudi mi šli s ta malo.Ima pogoste glavobole.Vem pa zelo dobro kako izgleda.
|
|
|
|
RE: EEG pregled na pediatrični v LJ 26.10.2008 21:40:56
|
|
|
|
Pi-kica 1
|
Mojemu sinku so ga delali dvakrat v Mb, vedno je izgledalo podobno, kot pri Riji. Koliko sem seznanujena, v Mb dobijo sirup šele, če prvič brez sirupa ne uspe. Te naročijo drugič in gre vsa procedura še enkrat. Je pa moral obakrat zaspati, zato pa je bilo zeloo mučno, saj je izjemno težko uspavati otroka, ki mu na glavo namestijo kapo z elektrodami, v tujem okolju.
|
|
|
|
RE: EEG pregled na pediatrični v LJ 29.10.2008 19:28:52
|
|
|
|
hillmagic
|
zdravo punce...EEG je za nama in je bilo tako kot ste napisale. Dobila je sirup, ki ji ni prijel. Tako, da je čez 1 uro in pol dobila še en odmerek. Pa pol čez pol ure je zaspala pri meni v naročju.Tako da sem jo "crkljala" 20 minut ali 25 ko so ji posneli EEG. Dobila je zeleno kapo pa pas okoli trebuha, ki je držal kapo. Pa polno enih žičk je bilo in prijazen doktor ( snemalec EEG) Izvidi so vredu. Brez kakšnih posebnosti. Toliko da javim in hvala za pomoč. Lepo bodite
|
|
RE: EEG pregled na pediatrični v LJ 29.10.2008 21:00:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Moja 1 leto star imam EEG pregled v pediatrični bolnišnici in me zanima kako to poteka. Mi smo pa naročeni na nevrološki pregled v LJ zaradi vročinskih krčev in tudi omenjali EEG. Pa me zanima, če ste to opravljali na Vrazovem ali na Ulici Stare Pravde; pa še morda, kateri zdravnik vam je preiskave delal. Hvala
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Pravice iz naslova krajšega delovnega časa Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Zadnje s foruma
deilyKatero ime je lepše za fantkaNarik (
10%)
Tanej (
90%)
Število vseh glasov: 234Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!