|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim za odgovore v naprej hvala
22.10.2008 19:06:01   
moj dojenček
Sem bodoča mamica v 11 tednu nosečnosti in me zanima koliko procentov je lahko da plod izumre do konca 3 meseca hvala v naprej za odgovoreuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim za odgovore v naprej hvala
22.10.2008 19:12:27   
Anonimen
Z čem se ti obremenjuješuser posted image user posted image

(odgovor članu moj dojenček)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
22.10.2008 19:13:23   
jernejav
S takim razmišljanjem si samo škodiš, halooooooooo....user posted image

Brez tebe življenje se prazno mi zdi
vsebino mu daješ edino le ti...

Anže je v najino življenje prijokal 28.3.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.10.2008 19:13:32   
Anonimen
zakaj te to skrbi, a imaš probleme, mislim a je kaj narobe s tabo ali otrokom! če ni se samo malo bolj merkaj ne dviguj težkih predmetov ali oseb! in malo bolj glej za svoje zdravje,in bo z otrokom vse OK:

jaz pričakujem drugega otroka, in si sploh ne upam mislit, da bi bilo kaj narobe z mojim user posted image , ker če boš mislila samo o tem, boš naredila več slabga sama sebi in user posted image , zato raje misli na to kaj boš kupila za user posted image in kako se boš pripravila za njegov prihot! ker če user posted image izumre je bilo z njim nekaj narobe! vso srečo!

Neposredna povezava do sporočila: 4
22.10.2008 19:20:49   
Zara82
Pozdravljena,

Z vsakim tednom je statistična verjetnost za spontani splav manjša.

Absolutno pa obstajajo izjeme; sama sem npr. brez kakršnihkoli vnaprejšnjih indikatorjev imela prezgodnji porod v 22. tednu.

In ravno zaradi takih primerov, res ni potrebe, da bi se obremenjevala s statističnimi podatki, ker v praksi je vedno - "zakaj ravno jaz"

Uživaj in ne obremenjuj se. To je največ, kar lahko narediš zase in za malo pikico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.10.2008 19:37:37   
benika
Ne sprašuj neumnosti, raje se veseli vsakega dne nosečnosti posebej.

(odgovor članu Zara82)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.10.2008 19:39:49   
Anonimen
zara 82, če lahko vprašam, napisala si da si imela prezgodnji porod v 22 tednu, a si rodila živega otroka?

če je preveč osebno, spreglej vprašanje, pa brez zamere.

(odgovor članu Zara82)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
22.10.2008 19:45:51   
Zara82
Tinimaliny,

ne, teoretična možnost preživetja otročka izven maternice je kljub tako opevanem napredku medicine 24. teden. Otroci rojeni tako zgodaj imajo pogosto tudi hujšo prizadetost - od cerebralne paralize do slabo razvitih organov, predvsem so prve v vrsti pljuča...

Tako, da naša dva angelčka sta kljub svoji velikosti bila premalo zrela za to, da bi ostala z nami...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.10.2008 20:05:18   
enkratna
Tudi pri meni - brez kakšnih znakov prezgodnji razpok (odtek plodovnice) v 16/17 T nosečnosti. Plodek je bil živ in morfološko OK, a daleč od tega, da bi ga lahko reševali (kot je omenila že Zara82).

Če pa res želiš slišati hladno statistiko:
  • dr. Pušenjak v svoji knjigci Nosečnost od tedna do tedna piše, da se po 12. tednu tveganje za splav zmanjša na manj kot 3%.
  • V knjigi Prazna zibka, strto srce pa je navedena razpredelnica iz leta 2001, kjer se je vsaka sedma željena nosečnost konča nesrečno (ne spomnim se pa, kolikšen delež je bil zajet pod SS - pod SS se namreč vodijo vse nosečnosti do 22. tedna (ali 500g ploda??).
Tvoje vprašanje deloma razumem, ker imam za sabo 3 SS. Čeprav mi poznavanje statistike pri tem čisto nič ne olajša bolečine. Upam le, da bom zmogla dovolj moči, da me v četrtem poskusu ne bo hudičevo strah!

(odgovor članu Zara82)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.10.2008 22:13:59   
lotty4
Bodite pozitivne in za vse držim pesti da imate kmalu velike trebuščke, da boste nerodne in se smejale ko si ne boste mogle zavezati čevlja user posted image , da vam  bodo od same sreče tekle solze, ko boste v naročju držale svoje  dojenčke.
Grde misli pa kar v jezero zmečite pa čisto do dna naj potonejo !

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.10.2008 22:44:16   
Dali*
IZVIRNO SPOROČILO: lotty4

Bodite pozitivne in za vse držim pesti da imate kmalu velike trebuščke, da boste nerodne in se smejale ko si ne boste mogle zavezati čevlja user posted image , da vam  bodo od same sreče tekle solze, ko boste v naročju držale svoje  dojenčke.
Grde misli pa kar v jezero zmečite pa čisto do dna naj potonejo !

Se pridružujem!!!

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.11.2008 21:38:12   
moj dojenček
Hvala vam vsem sedaj ste mi dali upanje  srečna sem zelo saj sem že v 15 tednu in moj user posted image je bil na zadnjem pregledu velik že kar 7.1 mm

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.11.2008 9:55:52   
sasa78
IZVIRNO SPOROČILO: moj dojenček

Hvala vam vsem sedaj ste mi dali upanje  srečna sem zelo saj sem že v 15 tednu in moj user posted image je bil na zadnjem pregledu velik že kar 7.1 mm

čestitke in ne obremenjuj se z dejstvi da bi lahko šlo kaj narobe - UZIVAJ V NOSEČNOSTI -

Vsak dan mi družbo delajo prelepi sončki
JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

Neposredna povezava do sporočila: 13
20.11.2008 10:27:27   
cupacups
Poznam ta strah, to je strah skoraj vsake bodoče mamice...
je pa res da manj ko bos razmišljala o tem, bolje se boš tudi počutila...delaj sebi v prid,drži se zdravniških napotkov,pa bo vse vredu.

(odgovor članu sasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.11.2008 10:34:37   
PetraSkok
Pozdravljena...nesmiselne se mi zdijo kritike tistih punc ki te kritizirajo s tem ''s čem se ti obremenjuješ''. Povsem razumem tvoj strah, to je normalno, skrbi te za še nerojeno strečo. Prvih 12 tednov je najbolj kritičnih, če si te dala skozi, potem možnost spontanega splava zelo upade, a še vedno obstaja možnost drugih komplikacij - odmrtje ploda zaradi različnih vzrokov, npr. prenehanje bitja srca itd. itd.

Zato se s tem ne obremenjuj preveč in se veseli vsakega dne posebej in pričakuj PDP.

Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?