ziva80
|
biga..... tudi mi smo imeli afte, no pa je bilo grozno, pediatri ti nič ne morejo predpisati, le rečejo da naj otrok vsaj piti poskuša, pri nas je trajalo 7 dni, grozno, pil je mlačen čaj, brez česar koli, po žlički, če je šlo kaj po grlu smo skakali od veselja, najlažje je jedel oz. lizal sladoled, še zdaj ne vem a si je že tok želel nekaj pojest, da mu je sladoled uspelo. drugače, pa smo ga mazali z eno kamilično tekočino ki jo vtreš na palčko za ušesa in mu pomažeš po ustni votlini, to se dobi v lekarni, potem smo poskusili s propolisom za otroke, grozno je jokal, ker to naj bi grozno bolelo, jaz afte nisem imela tako da ne poznam, mož pa pravi, da je grozno. No da te ne ustrašim preveč, ker vem da je trenutna situacija neugodna, saj sem se že prejokala, ker mu tudi kapljice vode nisem mogla dati, saj je ob tem pitju samo jokal. Potem pa smo eno starejšo gospo spoznali, ki je imela pa en super recept, sodabikarbona - kupiš v trgovini, paličko za ušesa pomočiš v vodo in nato to paličko pomočiš v sodo. ampak se pripravi, da ti tega otrok več kot enkrat ne bo dovolil, ker našega je ful bolelo, ampak takoj čez uro so se mu afte odprle in se je začel čistit, kri in gnoj sta tekli ven iz ustk, med spanjem sem to najbolj opazila, ker sem vsakič rjuhe menjala, ker so bile čisto umazane in svoj vonj imajo seveda. Jaz to priporočam in mi je žal da sem to šele po 6 dnevu matranja s pitjem in hrano izvedla za sodobikarbono ker sem prepričana da bi mu že prej bilo lažje. Poskusi mu čim več kaplic vode po žlički kar zlivat v usta, saj sam raje ne bo pil saj ga boli. Če te še kaj zanima pa kar ZS pošlji ti pomagam. pa pa
|