ronja
|
Mislim, da nimaš kaj naredit: nama so tudi najprej rekli, da če se denarno stanje v družini zelo spremeni, se bojo upoštevali zdajšnji dohodki, vendar potem temu ni bilo tako. Leta 2006 je namreč lubi imel 2x bolje plačano službo, jaz pa sem delala polni delovni čas in nisem bila na bolniški... tak da so bili prihodki precej višji, pa še dobil je ravno neke stimulacije takrat, tako da sva padla v mislim da celo najvišji razred, čeprav moja plača ni bogvekaj (800 za 8 urni delavnik, njegova je bila takrat več, ne vem več točno, koliko). No, računovodkinja je rekla, da sva se za službe sama odločila in da sem se sama odločila, da bom delala 4 ure, ker sva pač očitno izračunala, da bova s tem prišla skoz, tako da to njih nič ne briga - edino, če bi me delodajalec dal za 4 ure, ker bi imel viške, bi se mogoče dalo kaj zmenit. Tako sva pač preračunala, da vrtca ne bi mogla plačevati in sva jo vzela ven oz. je nisva vpisala, pa sva pač upala, da bom dobila bolniško do konca, potem bom pa itak na porodniški... Ne vem točno, kako fejst je tvoj mož bolan, ampak če je doma, bi mogoče lahko kar on pazil otroka - jaz ne smem nič dvigovat, pa skoraj nič migat, pa na začetku sem imela celo strogo ležanje, pa je vseeno šlo...
|