ninocka
|
pri nas so za take stvari vedno 2 jedilnika, in sicer: 1. jedilnik: pizza toastki sestavine: 1 velika kisla smetana, mortadela z olivami, nariban sir (po želji jajce in vegeta). Mortadelo narežeš na koščke, naribaš sir, vse skupaj zmešaš s kislo smetano (po želji dodaš v maso še 1 jajce in vegeto). Kruhke namažeš z margarino in namazom, daš v pečico za približno 10 minut, na 200 stopinj - tolk da se fajn zapečejo. 2. jedilnik: narezek, česnovi kruhki, kruhki z zeliščnim maslom in jajčna solata Narezek narediš itak po želji, kruhke kupiš v Sparu, mercatorju (od meggleja) in jih spečeš po navodilih; so pa ful dobri!, za jajčno solato pa rabiš: 10 trdo kuhanih jajc, čebulo, vsaj 2 konzervi tune, kislo smetano, majonezo in sir (edamec - kaj takega), koruzo. Ločiš rumenjake in beljake in vsake posebej naribaš, čebulo nasekljaš na drobno (najboljš s paličnim, če ga maš), tuni odliješ olje, dodaš malo kisle smetane in malo majoneze, po želji tudi koruza. Sir naribaš. V prozorno posodo (če jo imaš - zaradi izgleda) daš najprej plast sesekljane čebule, potem naribane beljake, nato rumenjake, plast majoneze, tunin namaz in nariban sir in potem vse plasti ponoviš še enkrat. Daš v hladilnik, da se solata poleže in fino ohladi. Pri nam ta solata vedno ful zažiga (dobra je tudi za piknike), sploh boste pa zdej po veliki noči lahko fino ponucale jajčka, ki vam bodo ostale. upam, da sem ti kaj pomagala! LP, :rozica:
|