RMRM
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_ IZVIRNO SPOROČILO: kokoska007 IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i Ponosna sem na rezultate svojega dela -> ampak na tiste prve (zadovoljstvo z uspešno opravljenim delom, če mi uspe narediti kaj posebnega zase, ali za druge...). Materialne dobrine so posledica vloženega truda, torej en koraka naprej. Na same materialne dobrine kot so avto, stanovanje,... nisem ponosna. Sem pa na delo, ki je opravljeno v povezavi s tem (recimo lepo počiščeno stanovanje, prebeljene stene,... Če bi imela hiško - na vsako stvar, ki bi jo sami naredili). s kati se povsem strinjam glede tega. nisem ponosna na svoj dom, saj smo vse kupili in plačali. pa tudi, če bi sama delala ne bi bila ponosna na to. imam tudi lep vrt, s pogledom na alpe. ampak, da bi bila ponosna na to? ponosna sem lahko sam nase, če cel dan ne jem sladkarij, če mi uspe priti na kakšen malo višji hrib, na dobro fotografijo. na hčerko nisem ponosna, je ona nase. za svoja leta je dosegla že veliko in to s svojo energijo in znanjem, jaz sem ji samo v spodbudo. Škoda, da nisi ponosna na to. Verjetno se res nisi nikoli znašla sredi milijonskega mesta, v najboljšem primeru s pogledom na mestni park ali na tri kvadrate zelenice. Lahko si zelo, zelo ponosna, da imaš hišico s pogledom na Alpe. Lahko si ponosna, da imaš prekrasen vrt in prostor, kjer se lahko tvoji otroci brez skrbi igrajo, da bodo spoznali Alpe, pa čiste potoke in vse tisto malo, kar Slovenija še ima. Drugače pa ja. In na vse najino delo sem brezmejno ponosna. Enako, brezmejno ponosna na najino hiško, predvsem ker sva do nje prišla sama, brez kakršne koli pomoči in skoraj brez pojoči tete Banke Jih pa kar nekaj poznam, ki na svoj dom niso ponosni in jim ne pomeni ne vem kaj, so pa vse dobili na pladenčku servirano, tako da v bistvu nimajo bit na kaj ponosni
|