|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Problemi s CSD
17.10.2008 19:37:04   
BAMBINA_
LINK
Citiram:
Starševski dodatek je denarna pomoč staršem, kadar po rojstvu otroka niso upravičeni do starševskega nadomestila po Zakonu o starševskem varstvu in družinskih prejemkih.   Mati ima pravico do starševskega dodatka 77 dni od rojstva otroka:
  • če imata mati in otrok stalno prebivališče v Republiki Sloveniji in
  • če sta mati in otrok državljana Republike Slovenije.

Roki za uveljavljanje pravice do starševskega dodatka: Mati uveljavlja pravico:
  • 30 dni pred predvidenim datumom poroda, najkasneje pa 30 dni po rojstvu otroka, da pridobi pravico z dnem rojstva otroka, torej v celotnem trajanju 365 dni
  • če uveljavlja pravico po tem roku, se pravica prizna od prvega dne naslednjega meseca po vložitvi vloge

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
17.10.2008 19:41:23   
Onasiss
STARŠEVSKI DODATEK:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/starsevskiDodatek.asp

V katerem roku je potrebno pravico uveljavljati?

MATI:

user posted image mati mora pravico uveljavljati 30 dni pred predvidenim datumom poroda, najkasneje pa 30 dni po rojstvu otroka, da pridobi pravico z dnem otrokovega rojstva, torej v celotnem trajanju 365 dni. user posted image če uveljavlja pravico po tem roku, se pravica prizna od prvega dne naslednjega meseca po vložitvi vloge.

POMOČ OB ROJSTVU OTROKA (TO SO PAKETI ALI DENAR)
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/pomocObRojstvuOtroka.asp

V katerem roku je potrebno pravico uveljavljati?

Pravico uveljavlja eden od staršev najkasneje 60 dni po rojstvu otroka. Po tem roku pravice ni več mogoče uveljaviti.

Mislim, da  marsikatera mama želi imeti vse pripravljeno, ko pride z novorojenčkom domov in vem, da marsikateremu dojenčku že po dveh, treh tednih ni prav kakšna majčka ali pa body številka 62, ki ga ponujajo v paketih, zato se mi zdi smiselno, da se to ureja pred rojstvom otroka.user posted image

So what....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
17.10.2008 19:43:53   
Anonimen
Tole je letelo na Janus in ne nate avtorica posta.In mlea ni mi treba nič citirat,vem na pamet takšne stvariuser posted image

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
17.10.2008 19:58:15   
cursa
IZVIRNO SPOROČILO: *Mateja

Kje se ti je pa to zgodilo? Meni se je namreč v torek točno to zgodilo na CSD v Škofji Loki, ko mi je tud zavrnila vse papirje, češ da nimam pred rojstvom otrokaj nič za urejat. In da lahko sam oddam papirje za paket in podpiševa očetovstvo.
sem bla tud jezna ko user posted image
Sem pa sklenila da bom novembra (pdp mam 13.12) še enkrat šla in ji rekla da če povsod lahko urejajo prej da bi jaz tud rada, še posebej za starševsko nadomestilo in porodniško. predlagam da nardiš isto tudi ti.

Ne razumem kaj se ti je zgodilo v Šk. Loki! Sama jutri nastopim s porodniškim dopustom in sem ta teden oddala papir za paket in papirje za porodniško. Nihče mi ničesar ni kompliciral. Že ko sem nesla potrdilo o datumu poroda, mi je poleg vseh teh vlog dala na malem papirčku napisano do kdaj moram oddat jaz papirje in do kdaj oče. Zame je pisalo, da najkasneje do nastopa porodniške, za očeta pa najkasneje prvi dan nastopa. Pa ženska je bla še ful prijazna do mene in nič rekla, da kaj ne bi bilo ok. Tko, da mi res ni jasno kaj si urejala ti, oz., če je bla to druga ženska. Kar pa se ostalih papirjev tiče (otroški dodatek,...), pa itak urejaš po rojstvu z rojstnim listom, oz. to uredi oče.

(odgovor članu *Mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
17.10.2008 20:31:27   
sazi
popravljam - sem potem brala, da so že druge dpdatno razložile

< Sporočilo je popravil sazi -- 17.10.2008 20:32:06 >

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 30
17.10.2008 20:34:49   
Onasiss
Oprosti anonimen, vem da ti te stvari veš na pamet, to sem dodala za tiste, ki ne vejo razlike kaj je starševski dodatek in kaj je pomočob rojstvu otroka.user posted image

So what....

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 31
17.10.2008 21:38:34   
jajula
pa sej rojstni list itak pošlje upravna enota na CDS, prvič slišim, da bi ga moral sam pošiljatuser posted image

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 32
17.10.2008 22:12:15   
*Mateja
IZVIRNO SPOROČILO: cursa
Ne razumem kaj se ti je zgodilo v Šk. Loki!

hotela sva oddati papirje za starševsko nadomestilo, očetovski dopust.... Oz vse kar piše da se lahko ureja 60 dni pred PDP. Pa mi je vse zavrnila razen za paket.
Bolj je delovala kot da se ji ne da tega dopolnjevat potem ko bom rodila, ampak naj pač si moj partner po rojstvu otroka vzame 2 dni dopusta in prinese vse te papirje. Izpadla sva res trapasto, kot kaj sploh počneva že sedaj tam.
Ne vem kako je možno da drugje lahko brez problema oddajo vse papirje in potem priložijo samo rojstni list otroka, nekatere pa nas vse zavnrejo, in rečejo naj vse prinesemo šele po rojstvu otroka. Zgleda jim je tok odvečno delo, da morajo potem papirje dopolnjevat z podatki otroka.

25.11.2008 se nama je pridružil Žan velik 49cm, težek pa 2660g.

(odgovor članu cursa)
Neposredna povezava do sporočila: 33
17.10.2008 22:35:00   
Mesečnica
Meni pa ni jasno to z rojstnim listom user posted image . Jaz imam dva otroka in mi pri nobenem ni bilo treba prinesti rojstnega lista, dovolj je bilo, da je mož ob urejanju svojega očetovskega dopusta prinesel potrdilo matične službe iz porodnišnice, da sem tega in tega dne rodila otroka. Kopijo rojstnega lista sem dala šele pri uveljavljanju pravice do otroškega dodatka.

Aja, pa tudi davčno številko mi je davkarija sama od sebe poslala, nikamor mi ni bilo treba iti po njo user posted image

(odgovor članu *Mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 34
17.10.2008 22:39:46   
Janus
Povsod, v zakonu, na net straneh, brošurih ipd. piše, da to urejaš pred pdp, seveda, pa lahko(!) tudi po.
Ampak glede na to, da vse jamramo nad odnosom delavk csd, kjer nas zavrnejo z izgovorom, da se to ureja po porodu, sem izpostavila dejstvo, da se to pač ureja lahko(!) predvsem pred porodom.

In prav nič ne bluzim. Bluzila bi, če bi napisala kaj neresničnega, netočnega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
17.10.2008 23:44:48   
benika
Ja očitno si to lahko dovolijo, če pa nobena od strank ne useka po miziuser posted image  Janus, v ponedeljek pojdi nazaj s kopijo zakona in pop**** oz. zahtevaj direktorja. Ma ene babure pa res mislijo, da držijo boga za jajca.

(odgovor članu Janus)
Neposredna povezava do sporočila: 36
17.10.2008 23:45:37   
benika
Meni pa ni jasno to z rojstnim listom . Jaz imam dva otroka in mi pri nobenem ni bilo treba prinesti rojstnega lista, dovolj je bilo, da je mož ob urejanju svojega očetovskega dopusta prinesel potrdilo matične službe iz porodnišnice, da sem tega in tega dne rodila otroka. Kopijo rojstnega lista sem dala šele pri uveljavljanju pravice do otroškega dodatka.

Aja, pa tudi davčno številko mi je davkarija sama od sebe poslala, nikamor mi ni bilo treba iti po njo

Enako je bilo tudi pri meni.

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 37
4.11.2008 15:43:30   
Janus
Uf, sem še dolžna poročila user posted image

Ja, šla sem že nazaj in hotela sforsirati, da bi vse uredila tisti ponedeljek. Ampak mi je ženska rekla, da bom mogla v vsakem primeru priti do njih po rojstvu, ker bom itak mogla naknadno sporočiti EMŠO user posted image . Sicer me je kao potolažila, da lahko kdorkoli prinese vlogo.
No, pa mi je zaprla gofljo, tako da potem res nisem forsirala kakšnih šefov, ker mi ni bilo do tega, da se razburjam. Klinc, bom pa poslala nekoga ali pa sama naredila še en sprehod do njih user posted image

Sem se pa potem naknadno spomnila, da ne vem zakaj jim je težko, da bi sporočila EMŠO po telefonu!! user posted image

Več uspeha prihodnjič user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?