enkratna
|
Za potek pri dr. Rešu ne morem komentirati, ker ne poznam. Lahko ti povem, kako je bilo v LJ. Po tem, ko sva z možem opravila vse preiskave, ko sem dala vse posege skozi in ko je dr. Drobnič rekel, da so vse *mehke* metode pri naju uporabljene, da sva zrela za komisijo. Ki odloča o tem, ali si kandidat za IVF-ET. Odločbo sem dobila kakšen mesec, dva po tistem, ko je sestra oddala najino dokumentacijo. Sledila je napotnica dr. Drobniča za IVF postopek v LJ, kjer sem najprej na osnovi odločbe lahko obiskala ambulanto za posvet (nekje po 3 mesecih sem dobila prvi termin), kjer mi je razložila vse v zvezi s postopkom, podala dokumentacijo, katere teste še moram opraviti in katero dokumentacijo prinesti, ko dobim evidenčno številko. Nato sem, ko je napočil čas, klicala oz. pisala na oddelek naročanja za evidenčno številko (dobiš pa jo le na podlagi odločbe komisije), kjer so mi tudi naročili, kdaj naj pokličem ob prvi menstruaciji (vmes sem si morala meriti balzalno temperaturo - vendar nihče tega izvida ni pogledal). Ko sem poklicala, sem dobila datum - in na ta datum sem se oglasila s potrebno dokumentacijo (pap izvid, ne sme biti starejši od 3 let; izvid za spolno prenosljive bolezni - oba, napotnica za IVF postopek od dr. Drobniča). Nato sem pričela s Suprafact zdravilom (prvič so mi na Ginekološki iniciirali, nato sem nadaljevala vsak večer sama). Po+ dneh sem se morala oglasiti na UZ, kjer so mi potem določili, kdaj začnem jemati še drugo zdravilo, Menapur. Prvega sem si izmenično vbrizgavala v trebuh, drugega v nogo, oboje zvečer. Čez čas (mislim da 10-14 dni?) so me naročili ponovno na UZ, kjer so spremljali zorenje jajčec oz. foliklov in njihovo število. To poteka zjutraj, od 7.30 dalje. Hodila sem 3 dni zapored, da so se potem odločili za STOP inekcijo, in 2 dni po tej inekciji sledi punkcija (poseg brez narkoze, kjer ti vaginalno odstranijo vse folikle). 5 dni po punkciji (oz. šesti dan) sledi transfer - če so seveda iz foliklov dobili celice, če je oploditev teh celic uspela vsaj do faze morul (najlboljše je, če imaš blastocisto). Po punkciji in do transferja priporočajo bolniški stalež. 15 dni po transferju sem dobila datum, da se oglasim za test nosečnosti (krvni) - razen če bi v vmesnem času dobila krvavitev, potem naj bi bil IVF postopek neuspešen in se mi ne bi bilo treba oglasiti. Po ugotovitvi nosečnosti sledi 14-dnevni bolniški stalež, namreč do prvega ultrazvoka, kjer ugotovijo potek nosečnosti. Po tem, se vrneš nazaj k svojemu ginekologu - oz. lahko nadaljuješ opazovanje nosečnosti pri ginekologu v Leonišču, če za to dobiš napotnico od svojega ginekologa... Upam, da nisem kaj pomembnega spustila (če pa že, me bodo punce dopolnile). P.S.: Kri za analizo spolno prenosljivih bolezni oddaš na Zavodu za transfuzijsko medicino, Šlajmarjeva 6 (samo nekaj korakov naprej od Leonišča).
< Sporočilo je popravil enkratna -- 16.10.2008 23:27:44 >
|