|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Potuha pri starih starših
15.10.2008 21:13:24   
picola1
Mene pa zanima, kako odreagirate, če otroku nekaj prepoveste, otrok se recimo začne jokat in reče, da gre k babici..Ali pa je babi(dedi) prisotna in pri njej išče tolažbo/potuho?
Hvala.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Potuha pri starih starših
15.10.2008 21:18:12   
tanikaa
Tega si moj sin ne upa privoščit. Ker sledi kazen. Poleg tega pa povem jasno in glasno, da bo tako kot povem jaz. Tak da nihče (niti moja mama, niti tašča) več ne probata dajati potuho. Če se moji mami zdi, da nisem naredila prav, mi to pove pozneje, ko sin ni prisoten.  Sicer je moj otrok star že 14 let.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.10.2008 21:18:34   
blaža
Za stare starše dovolim, da jih malo razvajajo. Ma itak imajo tudi pri njih še kar dober red za spanje in kar se tiče obrokov hrane. Popustim pri sladkarijah in drugih drobnih razvadah, pa pri urniku spanja, ko je pri njih v varstvu in je vikend. pri nas doma pa je drugi red, popustlljiva sem samo za uro spanja čez vikend, ko ni vrtca.
Če gre za večje stvari, pa si tašča in moja mam itak ne upajo, da bi komandirale po ssvoje, ki jaz in moj mož sva ta glavna pri vzgoji najinih otrok in se ne vmešavajo, če ne bi vidliuser posted image , ki jaz sem pol grozenuser posted image .

No pa konkreten odgovor. V takih primerih na srečo si tudi moji starši in moževi ne upajo dat potuho najinim otrokom.

< Sporočilo je popravil blaža -- 15.10.2008 21:20:16 >

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
15.10.2008 21:23:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
15.10.2008 21:48:48   
Doll
Ne vidim težav,če gre otrok po tolažbo ali po potuhu k babici!!kar naj gre,hvala bogu da se ma še komu drugemu za potožit nad mano user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.10.2008 22:09:29   
Naja30
Motilo bi me, če bi jaz nekaj prepovedala, potuho pa bi ji dal mož. Vendar tega ne delava. Če gre po potuho h starim staršev, kar se pogosto dogaja user posted image  me pa ne zanima. Pri meni je ne še vedno ne. Oni pa tudi vejo, da če rečem jaz ne, je ne.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.10.2008 22:11:36   
Anonimen
in pri njej išče tolažbo/potuho

Itak me gleda izpod cela user posted image , ce bom kaj popustila.

(odgovor članu picola1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
16.10.2008 0:10:42   
ronja
No, rečt ne more še nič, ker še ne govori, se pa neprimerno bolj dere, če je katera babica tu in grda grda starša ne upoštevata vedno in povsod volje svojega malega deteta... Babici seveda težko to poslušata, ampak bolj kot sta onidve nervozni, bolj sva midva zavestno mirna in lepo popolnoma skulirano razlagava, zakaj je tako, kot je in da izsiljuje in da ne bova popustila. Tako da ne upata ne vem kaj posegat, čeprav skoz trzata. Res pa ne živimo skupaj, to veliiiiko pripomore.

Če je tamala pri babicah, imajo lahko svoje sisteme, čeprav je zaželjeno, da bi bila vzgoja približno podobna, itak pa da jo stari starši crkljajo. Dokler ni veliko tam, je tako vseeno, če bi se videvali vsak dan, bi pa morali bolj usklajevat vzgojo...
Je pa res, da če vem, da bo tamala pri moji mami dobila samo tisto za jest, kar bo v tistem trenutku hotela, recimo samo kruh pa sladkarije, potem bom malo bolj premislila, kolikokrat jo bom pustila pri njej v času kosila... Ker doma lepo je vso zelenjavo (in jo ima celo rada), pri njej si pa zmišljuje, ker si pač lahko (pa ker vem, kaj taka vzgoja prinese - moj brat se pri 25ih uči jest več kot 3 hrane in odkar imam tamalo, mi je kristalno jasno, zakaj je tako. Tega pa jaz pri svojem otroku ne bi...). Kadar smo skupaj tam, pa je z veseljem tudi čemaževo juho - sem bila čisto paf, tega ji res ne bi zamerila, če ne bi hotela...

Kaj bi naredila, če bi rekla, da bo šla k babici? Hehe, enkrat bi jo pustila, bi sigurno rada prišla nazaj domovuser posted image . Mal heca, veliko resniceuser posted image . Nobena babica nima toliko energije kot midva, vsaj ne 2 dni zapored, z nočnimi zbujanji...

Jo pa tudi jaz pocartam, tudi če trmari, da ve, da jo imamo radi, samo ji povem, da pa to ne pomeni, da bo dosegla svoje. Saj iz joka veš, kdaj je boljše ignorirat, kdaj pa pocartat. Sicer se pa zaenkrat navadno pride kar k meni pocartat, če sem kje zraven, pa babice gor ali pa dol.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.10.2008 9:11:11   
bskrle
Nič, ker je to del življenja, tudi jaz sem tako naredila, ko sem bila majhna. 

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.10.2008 9:41:11   
AKP
Sin je na začetku vedno iskal potuho pri babici in dediju. Sva midva rekla ne, je dedi rekel ja. Ko sva pa zropotola in razčistila, kdo je starš in kdo dedek in babica, se pa to ni več dogajalo. Vsaj takrat ne, ko sva bila midva zraven. Ko pa naju ni bilo sta ga pa razvajala do onemoglosti. Ko pa je dečko zrasel je imel nemogoč odnos do njiju. Na čase se je res grozno obnašal in delal tam takšne stvari, ki jih doma niti v sanjah ne bi naredil. Potem sta pa tožla, kako se obnaša. Sem pa lepo povedala, da sta sama kriva, ker sta ga res nenormalno razvajala in naj mi zdaj nič ne jamrata, ker sem ju večkrat opozorila, da ne delata prav. In še pri 18 letih se je pri njih obnašal kot kralj, ki ga morejo streči pri riti in glavi.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.10.2008 9:58:16   
mojamura

IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Mene pa zanima, kako odreagirate, če otroku nekaj prepoveste, otrok se recimo začne jokat in reče, da gre k babici..Ali pa je babi(dedi) prisotna in pri njej išče tolažbo/potuho?
Hvala.user posted image

jaz enostavno več se ne morem ubadati s tem ker imam zdajdruge stvari. če me ni v bližini itaq ne vem kaj delajo....če sem pa vidim da ni ok, to tudi povem.
v našem stanovanju bo tak kot bova mi2 rekla ne glede na vse dedke in babice (vsaj kar se vzgoje najinih otrok tiče)

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.10.2008 11:04:50   
ronja
v našem stanovanju bo tak kot bova mi2 rekla ne glede na vse dedke in babice (vsaj kar se vzgoje najinih otrok tiče)

Se podpišem. Pri sebi lahko delajo po svoje, z izjemo par varnostnih pravil, pri nas bo po naše, pa pika. Ko sem videla, da se recimo pač ni hotela tašča držat tega, je pač nisem več vabila in sem vedno nekaj našla, da ni mogla prit. Zakaj bi se slabo počutila pri sebi doma? Zakaj bi se kregala? Če se ne da lepo zmenit, pa nič. Sem bikica, ampak celo najbolj bikasti biki kdaj ugotovimo, da je brezveze se zaletavat z glavo skozi zid. Zdaj ju povabimo kdaj na kosilo, ampak samo kadar sva oba skupaj, takrat si tudi ne upa, hehe in samo kadar imava čas in voljo met obiske do večera, ker pač prej ne gre. Ko sem sama, pa ne je ne bom tu gledala, če vem, da bo problem. škoda živcev, mojih in njenih, pa škoda kreganja z otrokom, če vse lepo štima brez tega.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.10.2008 20:34:55   
picola1
Sem mislila bolj v tem smislu, da če otrok recimo začne jokat, ko mu nekaj prepoveš in v tistem trenutku teče k starim staršem (ki so lahko prisotni ali pa v zgornjem štuku naprimer). Ali mu dovolite, da gre k njim ali jim rečete, da ne sme it? Ali je v bistvu za vas to sploh dajanje potuhe ali samo ena tolažba, ki je popolnoma neškodljiva? Ali je to mogoče odvisno od reakcije starih staršev (morda od tega, kaj otroku takrat rečejo)?
Nisem tolk mislila o pravilih doma in o pravilih pri starih starših...(sej ene ste me razumele)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.10.2008 20:39:40   
Naja31
Če prav razumem, gre za to, da ga ti npr. okregaš, pn joka in se gre k babici potolažiti?
Kaj pa je tu tako narobe?

Saj ga lahko potolaži in mu ob tem pove, da ima mamica prav.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.10.2008 2:01:43   
Rožica I
Jaz sem sina vzgajala (torej nakladala, kregala, sankcionirala user posted image ...), babi pa ga je odpeljala stran (na sladoled)- ....dokler nisem še babice sankcionirala (se je lahko sama odpeljala na sladoled user posted image ).
Treba je postavit meje, tako otroku kot starim staršem, potem se boste spet razumeli.

In kot pravi ena tu prej, stari starši najprej razvajajo do onemoglosti, potem pa tožijo čez grdo obnašanje. Tudi pri nas je bilo tako, dokler nisem že milijontič razložila, da s prekomernim razvajanjem delajo otroku medvedjo uslugo. No, pri cca. 4. otrokovem letu, smo prišli do skupnega jezika, do takrat pa...obup.

ROŽICA

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.10.2008 7:35:51   
Anonimen
Kaksne velike potuhe pri starih starsih moja hcerka se ni dozivela,prej obratno.
Sem bila pa jaz tak primer,da sem se za vsako "krivico"sla potozit k stari mami.Se pa ne spomnim,da bi bila to kdaj tezava.
Ima pa sestra z mano ta "problem".Kadar pridem za vec dni ali tednov na obisk pravi,da njenega sina prevec razvadim,ker on vedno isce in tudi dobi potuho pri meni,pa nisem babica.

< Sporočilo je popravil kleopatra28 -- 17.10.2008 7:38:00 >

(odgovor članu Rožica I)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
17.10.2008 10:28:53   
ronja
Hehe, otroku ne morem prepovedat, da bi šla k babici, če smo pri njej. Lahko pa babico strogo gledam, češ, "vidim, kaj se dogaja in ne poizkušaj kontrirat najini vzgoji". Ni pa še pri nas to tako izrazito - če nečesa ne pustiva, se zjoka in navadno ne gre k nikomur, se usede, uleže ali stoji sredi sobe in joče - če pa se že gre tolažit, se po navadi kar pri nama. Gleda pa babico, češ, "daj jim reci, da naj mi dajo!" Ti povem čez par let, zdaj je komaj 15m stara...

Po moje je res odvisno od reakcije starih staršev. Nič nimam proti, če jo kdorkoli potolaži, če joka. Tudi jaz jo, to se mi ne zdi škodljivo. Naj ve, da jo imamo radi, vendar pa to še ne pomeni, da ji bomo pustili žvečit kable, recimo ali da bo jedla samo sir. Tak da če jo stisne k sebi in ji lepo pove: "vem, da si žalostna, ampak mami ima prav, to se res ne sme zato pa zato", se mi zdi čisto ok. Bi pa povedala svoje, če bi začela babica govorit, kaj v smislu: "ja, revica, ti ne dajo tega, to pa res ni prav, pridi k babici, bo že ona zrihtala...Pri meni pa lahko dobiš to..." ali kaj podobnega. Lahko se heca, kot se midva, češ: "ja, res ti je hudo, a ne, ko ti ne damo noža...", ampak to ni potuha, hec je itak vedno dobrodošel.

Treba je postavit meje, tako otroku kot starim staršem, potem se boste spet razumeli.

se 100x podpišem - po mojih izkušnjah jih je malemu otroku NEPRIMERNO LAŽJE postavit in jih neprimerno bolj spoštuje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.10.2008 9:37:09   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: picola1
otroku nekaj prepoveste, otrok ...začne jokat in ....išče tolažbo/potuho?

Bolj je pomembno kaj naredi tisti pri katerem išče potuho. In prav je da otrok ima tudi zavetje kjer dobi potuho - samo ne o mojih odločitvahuser posted image .

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.10.2008 11:21:15   
annya
Starim staršem je treba dopovedat, da če jim bodo davali potuho, bo to samo slabo za otroka...otrok bo tisti ki bo trpel in tega se morjo zavedat!

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.10.2008 21:11:39   
tweed
IZVIRNO SPOROČILO: annya

Starim staršem je treba dopovedat, da če jim bodo davali potuho, bo to samo slabo za otroka...otrok bo tisti ki bo trpel in tega se morjo zavedat!

Pa si ti že kdaj videla stare starše v živo in jim skušala kaj dopovedat?user posted image  Pri nas je zavijanje z očmi za 720°, če se otrok za brezveze joče, jaz pa jo gledam in pravim, da ko bo nehala mi pa naj z mirnim glasom pove. Ko je pri B in D pa, ko zajoče, izvajata indijanske in irske plese hkrati, samo da neha jokat...
Nekje sem zasledil stavek v smislu: "otrok neizmerno bolj spoštuje dogovore kot pa moji starši..."
Tako da, potuha pri babici in dedku definitivno je, jima je pa že obema jasno, da pri nama s takim početjem e prideta daleč, zato tavelika sploh ne poskuša več.
LP

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu annya)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?