Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: PCT- kolk časa prej nič sexa? 13.10.2008 18:22:50
|
|
|
|
Shuka
|
Kaj pa je to PCT?
|
|
RE: PCT- kolk časa prej nič sexa? 13.10.2008 18:33:01
|
|
|
|
D.Mateja
|
Ojla. To je post coitaini test, ki pove, koliko spermijev je sposobnih za prodiranje v maternico. Tolk čist na kratko. Odvzame se bris iz nožnice in vzorec in maternične votline. Dela se med 10 -12 dni po menstruaciji. Pa saj tukaj drugače velik piše, samo ne piše ali imaš lahko vmes spolne odnose. Tolk.
|
|
|
|
RE: PCT- kolk časa prej nič sexa? 13.10.2008 18:51:16
|
|
|
|
Shuka
|
Sej se mi je zdelo, da naj bi to pomenilo to, samo me je vzdržnost zmotila.Saj to pomeni, da moraš imeti spolne odnose večer pred UZ-jem in brisom, ni tako. Sorry nisem imela tega pregleda samo nekako mi je to logično, da le tako preverijo do kam so šli spermiji, če imaš vzdržnost par dni prej spermiji že lahko umrejo, kaj naj bi pa potem gledali? Popravi in pouči me, če se motim.
< Sporočilo je popravil Shuka -- 13.10.2008 18:52:59 >
|
|
RE: PCT- kolk časa prej nič sexa? 13.10.2008 20:53:03
|
|
|
|
lana08
|
Midva sva imela PCT test 10 dan ciklusa in do takrat sva bila po navodilu G vzdržna. Sem pa zasledila, da različni G dajo različna navodila, eni pari zvečer in grejo zjutraj na pregled, midva sva morala dve uri pred pregledom, eni G zagovarjajo 2-5 dni posta, drugi od M do testa nič.
|
|
|
|
RE: PCT- kolk časa prej nič sexa? 14.10.2008 8:02:12
|
|
|
|
anci banci
|
jaz sem imela 2 krat ta test in mi je dr.reš rekel da n potrebno biti prav posebno vzdržen ampak da normalno seksaš na 2 dni ter pred testom 12 -18 tudi seksaš. PCT se je pa delal 12 dan ciklusa
|
|
|
|
RE: PCT- kolk časa prej nič sexa? 18.10.2008 8:48:22
|
|
|
|
D.Mateja
|
Evo, sem dala pregled skoz, pa je bil bris oz. preparat nepregleden, in da je malo spermijev blo vidnih in večina negibnih, malo pa jih je bilo dobro gibljivih. Tako da me je g. napotil na HSG in mojega k spermologu. Zdej je pa problem. Moj je reku, da še ne ve, če bo šel. Je bil kr velik šok zanj, ko je vidu izvid od PCT-ja. Tko da ne vem kaj naj naredim.
|
|
|
|
RE: PCT- kolk časa prej nič sexa? 18.10.2008 12:38:31
|
|
|
|
kitka1
|
Mateja, saj verjetno vsakega moškega malo vrže. Punce moramo pač vse sprejeti, narediti ne vem koliko pregledov... Mogoče ne drezati vanj nekaj časa, da bo sam malo premlel zadeve. Potem se pa lepo pogovorita v kakšnem prijetnem okolju. Vprašaj ga, kaj on misli o testih, povej, da je ogromno parov na podobnih preizkušnjah, ker danes na plodnost vpliva ogromno zunanjih dejavnikov... Spermiogram je res najboljša preiskava med vsemi: ni boleča, je pa lahko malo neprijetna iz drugih razlogov.
|
|
|
|
RE: PCT- kolk časa prej nič sexa? 19.10.2008 22:09:39
|
|
|
|
lučka 25
|
D.Mateja moj PCT je bil 2x porazen. Komaj kaj vidnih spermijev (v prvo 5 in v drugo 4) in prav vsi negibni. Ko pa je šel moj na spermiogram 2x na Ginekološki v LJ in 1x pri rešu, pa je bil vsakič briljanten izvid, vse v najlepšem redu, super izvidi. Tako, da je bil razlog v meni, ker na 12.dan ciklusa nisem imela plodne sluzi, ampak kislo nožnico, ki so bazične spermije seveda pomorili. tako, da ti svojega pomiri, da to ni relativen rezultat in da šele spermiogram pokaže prave rezultate kakšni so kaj njegovi spermiji. Tako, da se lepo pogovorita in naj gre kar mirne duše na spermiogram. Pa srečno.
|
|
|
|
RE: PCT- kolk časa prej nič sexa? 20.10.2008 8:57:38
|
|
|
|
anci banci
|
D.Mateja pri meni je bil PCT 2 xporazno ... nič ni bilo videt spremiogram je sicer pokazal neko srednjo kvaliteto semena(tako da sva oba krivca-jaz ker tudi nisem imela dovolj plodne sluzi in on ki ni imel najboljše plavalčke)
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in plodni dnevi Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?