Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Ponudnik montažne hiše ne bo konča v roku-kaj... 10.10.2008 18:13:06
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
Marles nama dela hišo do 4. gradbene faze (zunaj gotova s fasado, notri predelne stene,stropovi). Rok, da dokončajo je 15. 10. 2008, vendar ker vem, kaj je še za narediti vem, da bodo zamujali. Pogodbe ta trenutek nimam pri sebi, vendar če se ne motim, nikjer ne piše nič, kako in kaj če oni ne dokončajo v roku, torej po pogodbi midva kot kupca ne vem, če sva sploh zaščitena. Ali ima kdo kakšno izkušnjo z Marlesom ali kakšnim drugim ponudnikom, ki ni dokončal v roku? ALi so po zakonu kakšni penali, na koga se obrnit, kaj narediti, koga vprašati, kam pogledati???
|
|
|
|
RE: Ponudnik montažne hiše ne bo konča v roku... 10.10.2008 18:36:06
|
|
|
|
Hope2
|
ja, po zakonu obstajao penali. Kolk točno ne vem, mislim da nekje 0,5 promila kupnine za vsak dan zamude za celotno trajanje zamude, vendar skupno največ znesek, ki je enak 50% kupnine. Ampak to ponavadi tudi piše v pogodbi, tam ko je rok predaje
|
|
|
|
RE: Ponudnik montažne hiše ne bo konča v roku... 10.10.2008 18:41:05
|
|
|
|
Anonimen
|
preberi v pogodbi kaj sta podpisala
|
|
|
|
RE: Ponudnik montažne hiše ne bo konča v roku... 10.10.2008 21:03:13
|
|
|
|
HuAnita
|
To bi moralo pisati v pogodbi. Če ne, je to zame natega... Če ti piše, da je rok za dokončanje 15. 10., pa oni takrat ne bodo končali - potem mislim da imaš vso pravico, da nekaj ukreneš...
|
|
|
|
RE: Ponudnik montažne hiše ne bo konča v roku... 10.10.2008 21:11:52
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 ja, po zakonu obstajao penali. Kolk točno ne vem, mislim da nekje 0,5 promila kupnine za vsak dan zamude za celotno trajanje zamude, vendar skupno največ znesek, ki je enak 50% kupnine. Ampak to ponavadi tudi piše v pogodbi, tam ko je rok predaje Glede na tole spodaj, očitno ni zakonske podlage za penale, razen če ni to posebej v pogodbi zapisano: Z izvajalcem sem se pisno dogovoril o roku izvedbe del in nacinu placila. Prvi del placila (80%) sem vplacal pred zacetkom del. Izvajalec je precej zamudil z izvedbo. V pododbi niso posebej navedeni penali. Ali mi pripadajo zakonite zamudne obresti za cas od vplacila predujma do izvrsitve del ali morda kaksno drugo nadomestilo? ( T.P. ) ODGOVOR: Pri gradbeni pogodbi se kot zamuda izvajalca šteje čas od preteka pogodbenega roka za izročitev objekta (dokončanje del), pa do dejanske vložitve zahteve za tehnični pregled. Ker pogodbena kazen ni bila dogovorjena, le te ne morete zahtevati. Lahko pa od izbajalca zahtevate odškodnino. Imate namreč pravico do povračila navadne škode in izgubljenega dobička, ki bi ju izvajalec moral pričakovati ob sklenitvi pogodbe kot možni posledici kršitve pogodbe.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 10.10.2008 21:46:47
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Ponudnik montažne hiše ne bo konča v roku... 12.10.2008 21:10:43
|
|
|
|
Dadi
|
Ti svetujem da res prebereš pogodbo...Zna biti da je v primeru višje sile (dež, slabo vreme) možno, da lahko podaljšajo rok za dokončanje hiše... Pa čim manj zamujanja.
|
|
RE: Ponudnik montažne hiše ne bo konča v roku... 18.10.2008 14:57:19
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
Uf sem prebrala pogodbo in res vse notri piše in penali in vse ...čeprav sem po temeljitem branju tudi ugotovila, da imajo še čas, da ne bodo videt nič zamujali ... zatežila sem pa vseeno, da hočem da je narejeno in to dobro narejeno, ker bolj kot do, da bi zamujali (pa ne bodo), me je razjezila površnost!!! - mi niso do konca naredili žlebov in mi je ob deževju voda prišla v hiši v klet in namočila cel vogal pa šekaj bi se našlo ...videt tud oni niso dobr prebrali, ker os cel ta teden delali in je zadeva gotova!!!!!!!! :) Ena malenkost še manjka, ampak to bomo pa že! :) HVala za nasvete!
|
|
|
|
RE: Ponudnik montažne hiše ne bo konča v roku... 21.10.2008 22:29:30
|
|
|
|
majax
|
Bolje je, da proizvajalec malo zamudi in ti hišo izdela dobro, kot da v naglici katere stvari ne izdelajo dobro. Si predstavljaš npr. veselje, ki se pojavi ob poškodovanem talnem gretju potem, ko imaš ploščice položene, vseljeno pohištvo in npr. že kako leto bivaš v hiši. Jaz bi na tvojem mestu vzela zelo tečnega nadzornika in še sama kar naprej težila. Sicer pa lahko marsikaj koristnega o montažnih hišah prebereš v priročniku Gradnja hiše - Montažne hiše, ki ga najdeš tukaj: http://www.ambientonline.net/revija/gradnja-hise-08/montazne_hise.htm .
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?