Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: visoka temperatura, mrzle roke 10.10.2008 16:38:36
|
|
|
|
želva
|
Ko vročina raste, so roke i noge mrzle. Ko vročina pada, so tudi roke tople. da se čimprej pozdravite
|
|
RE: visoka temperatura, mrzle roke 10.10.2008 16:39:22
|
|
|
|
rija
|
dokler vročina narašča, so okončine, torej roke in noge mrzle. noge na bedra celo marogaste. ko začne vročina padat, se okončine ogrevajo.
|
|
RE: visoka temperatura, mrzle roke 10.10.2008 18:55:05
|
|
|
|
TinaUros
|
Ko vročina narašča, se vsa toplota prenaša v glavo in prsni koš....to ponavadi prav žari, zato so rokice in nogice mrzle. Zraven sirupa ali svečke daj še hladne obkladke na čelo in prsni koš.
|
|
|
|
RE: visoka temperatura, mrzle roke 10.10.2008 20:46:37
|
|
|
|
rija
|
zdaj pa ne vem, kaj je prav in kaj ne čelo se ne sme hladiti, ker potem možgani dobijo kao narobe informacijo najbolje je hladiti pod pazduho in dimlje.....
|
|
RE: visoka temperatura, mrzle roke 10.10.2008 21:23:30
|
|
|
|
mucek1
|
daj mu obkladke krompirjeve na rokice in nogice. pa kako svečko če ne bo temperatura padla. pri nas je enako doklor so roke in noge mrzle še vedno temperatura narašča ko se ustavi postanejo tople. hitro okrevanje mi smo imeli nazadje temperaturo 6 dni.
|
|
|
|
RE: visoka temperatura, mrzle roke 10.10.2008 21:25:20
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mucek1 daj mu obkladke krompirjeve na rokice in nogice. A to se samo krompir olupi, nareže na kolobarje in ovije, al kako? Kis baje tudi pomaga, samo ne vem kako .
|
|
|
|
RE: visoka temperatura, mrzle roke 10.10.2008 21:32:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem umila krompir,narezala na cca 1cm debel kolobar mu ga dala v zokencek in nam je tudi pomagalo.
|
|
|
|
RE: visoka temperatura, mrzle roke 10.10.2008 21:35:52
|
|
|
|
Anonimen
|
evo tole nasla: Za zbijanje vročine pomagajo tudi kisovi obkladki - najbolje je domač jabolčni kis - si oviješ zapestja in podplate in to ponoviš ene parkrat tam nekje na 10-20 minut in se dobro preznojiš. Pomaga, preverjeno že 1000x, tudi pri temperaturi 40st.C. copy iz http://www.ringaraja.net/forum/m_1302833/printable.htm
|
|
|
|
RE: visoka temperatura, mrzle roke 10.10.2008 21:52:38
|
|
|
|
katy82
|
Rija če daš obkladek na čelo možganom sporočaš da glavo zebe zato telo še bolj zagrejejo,Rokice pa nogice so pa po moje lahko mrzle tud zarad tega ker se čez le-te ohlajajo
|
|
RE: visoka temperatura, mrzle roke 10.10.2008 22:03:19
|
|
|
|
mucek1
|
ja že samo ta kis ne vem no lahko pride do zloma kis namreč mehča kost kolko je meni znano zato jaz svojemu ne dajem. rajši na kolobarje narezan krompir daš na nogice z gazo okrog oviješ pa zone gor pa je to to. meni ko sem bila mala so mi tudi z kisom vročino zbijali vem da gre samo ko sem bila že velika.
|
|
|
|
RE: visoka temperatura, mrzle roke 10.10.2008 22:06:14
|
|
|
|
ZARA
|
Če ima dete mrzle roke, pomeni da bo vročina še narasla. lp
|
|
RE: visoka temperatura, mrzle roke 10.10.2008 23:39:44
|
|
|
|
rija
|
IZVIRNO SPOROČILO: katy82 Rija če daš obkladek na čelo možganom sporočaš da glavo zebe zato telo še bolj zagrejejo,Rokice pa nogice so pa po moje lahko mrzle tud zarad tega ker se čez le-te ohlajajo saj, to sem imela v mislih.... sicer pa je meni vedno pomagal krompir v štumfi.....
|
|
RE: visoka temperatura, mrzle roke 11.10.2008 10:47:09
|
|
|
|
alisha_2008
|
DOBR JUTR :) mi smo bli vcer v dezurni...zarad vrocine tako da.......sirup Calpol ( ki ga dobis ob prvem cepljenju) 5ml...oz 2xpo tamala zlicka , ki jo dobis zravn.....na vsake 6 ur....kaksni obhladki neki? nehite no .... stem otroka sam zmrazis in se joka.....v banjico nalijete vodo ki naj ma 35 stopinj cc....jo posadite notr da se igra in istocasno zbijate temperaturo ... ce je temperatura pri otroku od 37-38.5 je ne znizujemo.saj se z njo organizem bori proti bolezni...kadar pa temperatura seze od 38.5 (merimo pod pazduho)(ker ce merimo v ritki je temperatura dejansko visja..ker je notranjost telesa)...je pa potrebno temperaturo znizat zaradi vrocinski krcev 1.otroku s povisano temp. ponudimo vec tekocine(sipkov caj z limono,lipov caj, lapuhov caj, voda, radenska,sadni sok, sok rdece pese...vse mlacno) 2.otrok naj bo prijetno oblecen in lahkotno...ker je zgreseno mislit da otroka s temp,potrebno se bolj obleci, ker s tem dejansko se povisamo temp..ker zakuha. 3.temp.bivalnega prostora naj bo od 20-22stopin 4.otroka pokrijemo le z rjuho.oz.lahko tudi planicko naravne metode: -mlacne kopeli...kot sem rekla 35 stopin...za par minut...otroka vzamemo ven ga obrisemo, oblecemo...in ne bojte se da bo vas otrok zaradi tega dobil pljucnico...s tem mu boste le preprecili vrocinske krce.. -mlacni ovitki...otroka do golega slecemo...za zavijemo v rjuho, ki smo jo prej namocili v mlacno vodo ter jo ozeli..ga pokrijemo z odejo in pocakamo nekaj minut...v primeru da temp.ne pade postopek lahko ponovite se 2-3x.otroka dobro obrisemo oblecemo in nazaj v posteljo. lp
|
|
|
|
RE: visoka temperatura, mrzle roke 11.10.2008 10:51:49
|
|
|
|
rija
|
IZVIRNO SPOROČILO: alisha_2008 DOBR JUTR :) mi smo bli vcer v dezurni...zarad vrocine tako da.......sirup Calpol ( ki ga dobis ob prvem cepljenju) 5ml...oz 2xpo tamala zlicka , ki jo dobis zravn.....na vsake 6 ur....kaksni obhladki neki? nehite no .... stem otroka sam zmrazis in se joka..... -mlacni ovitki...otroka do golega slecemo...za zavijemo v rjuho, ki smo jo prej namocili v mlacno vodo ter jo ozeli..ga pokrijemo z odejo in pocakamo nekaj minut...v primeru da temp.ne pade postopek lahko ponovite se 2-3x.otroka dobro obrisemo oblecemo in nazaj v posteljo. lp kar nasmejat se moram..... obkladki da ne daj, daj...najboljše so hladilne blazine, žele, da otroka ohlajaš..... in če ga zaviješ v mlačno rjuho, ki btw. po minuti postane hladna, glede na otrokovo tel.temp., a misliš, da ga potem ne mrazi....
|
|
RE: visoka temperatura, mrzle roke 11.10.2008 11:00:46
|
|
|
|
alisha_2008
|
obhladki----na vrat in na glavo---na to sem mislila....in nevem zakaj tukaj vse takoj sprozite ta vas obrambni mehanizem....saj vam nic nocem....eno je otoka ovit drugo pa ga po vratu in po glavi mrazit... in ja ovit v mlacno rjuho ja----DISPANZER ZA ZDRAVSTVO IN VARSTVO PREDSOLSKIH OTROK...ZD LJUBLJANA...tja si pejt po list za znizanje temp..pa bos vidla sama
|
|
|
|
RE: visoka temperatura, mrzle roke 11.10.2008 11:02:35
|
|
|
|
rija
|
to ni noben obrambni mehanizem, ampak tako, kot si napisala, lahko info škodi...preberi še enkrat.
|
|
RE: visoka temperatura, mrzle roke 11.10.2008 11:08:24
|
|
|
|
alisha_2008
|
in kaj naj bi skodilo? mislim kater del informacije ni dost jasno napisan?
|
|
|
|
RE: visoka temperatura, mrzle roke 11.10.2008 11:35:01
|
|
|
|
rija
|
IZVIRNO SPOROČILO: alisha_2008 ....kaksni obhladki neki? nehite no .... stem otroka sam zmrazis in se joka recimo tale.... in verjemi, o vročinah vem en čisto mičken več od povprečne mamice.....
< Sporočilo je popravil rija -- 11.10.2008 11:37:07 >
|
|
RE: visoka temperatura, mrzle roke 11.10.2008 11:37:10
|
|
|
|
alisha_2008
|
na glavo in na vrat probej sama na seb
|
|
|
|
RE: visoka temperatura, mrzle roke 11.10.2008 11:37:58
|
|
|
|
rija
|
IZVIRNO SPOROČILO: alisha_2008 na glavo in na vrat probej sama na seb moj citat se navezuje na tvoj prvi post, kjer to ne piše.
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?