|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prekajeno meso
9.10.2008 18:24:20   
Anonimen
user posted image alo punce?a jeste med nosečnostjo prekajeno meso?jaz sem danes mal jedla...po moje ni nič ker je to kajeno na visoki temp in bakterij ni...ali??bojim se zaradi salmoneleuser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prekajeno meso
9.10.2008 18:45:57   
Hope2
Ker smo mi včasih kadili meso doma, vem kako to gre in ziher ni tako visoke temperature, saj bi se potem meso skuhalo ali speklo, to pa potem ni dobro. Če že ješ, jej raje tako meso skuhano v loncu ali pa spečeno. Vendar v zmernih količinah, ker ima veliko soli in ti bo lahko zastajala voda, pa pritisk ti tudi lahk dvigne. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.10.2008 18:57:45   
mlinar
Pa krče imaš če pretiravš              preverjenouser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.10.2008 19:54:23   
acitak
bolj ko kompliciras slabs je...

12.01.2009 se nama je pridružil Niko
20.12.2011 pa se nam je pridružila Mia

(odgovor članu mlinar)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.10.2008 20:02:58   
želva
IZVIRNO SPOROČILO: acitak

bolj ko kompliciras slabs je...

Res je. Kaj se za vsako stvar tok sprašujete?

Ne bo ti hudegauser posted image

Vedno več nas je!

(odgovor članu acitak)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.10.2008 20:12:16   
Naja30
Jaz ga ne - ker ga ne maram sploh.

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.10.2008 20:25:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

bojim se zaradi salmoneleuser posted image

Salmonele ali tokse?

Naj povem, da salmonela ni nevarna za plod. Problem pri salmoneli je samo hidracija telesa. Je treba veliko, veliko piti. Nosečnica pa naj se za vsak slučaj zglasi pri dr., ki jo po potrebi napoti na infekcijsko na infuzijo. Zdravil za salmonelo ni, se pa pokaže, če si se z njo okužil že prej kot v roku 24-ih ur. Značilno zanjo je temperatura, ki niha - je zelo visoka, pa pade na normalno in ti intervali se ponavljajo, pa driska in nekateri celo bruhajo. Zdravila, če se z njo okužiš pa ni, ampak se v roku parih dni vse samo pošlihta. Prekajeno meso - mislim, da tu ni takšen problem za salmonelo, kajti le ta se nahaja večinoma v surovenm mleku in mlečnih izdelkih (jaz sem jo dobila zaradi tiramisuja, ki je bil narejen iz sira moscarpone), jajcah, perutnimi. Redkeje se pojavlja v svinjskem mesu, še redkeje pa v govejem mesu.

< Sporočilo je popravil jjasna -- 9.10.2008 20:26:05 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
9.10.2008 21:53:20   
Anonimen
na tokso sem +...prebolela sem jo v otroštvu

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
9.10.2008 21:59:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

na tokso sem +...prebolela sem jo v otroštvu

Aha, potem boš jutri vedela pri čem si, ker če bi se že okužila s salmonelo se bo pokazalo prej kot v roku 24-ih ur. Ampak s prekajenim mesom je možnost za okužo minimalna. Okužba s salmonelo pa ni nevarna za plod. Le neprijetno je za nosečnico.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
10.10.2008 7:41:41   
pajčolanka
mja, prekajeno kuhano sem jedla ene dvakrat po malo, enako ene dvakrat malo suhih salam.
pa mi je bilo za meso vedno žal da sm ga jedla ker mi je vedno zelo dvignilo zgago.
drugače pa se izogibam v nosečnosti te suhomesnate hrane zaradi tokse.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.10.2008 8:05:01   
Dr. House
Iz zanesljivih virov vem, da je nevarno samo prekajeno meso kengurujev in koal.

Nisem ptič, pa vseeno serjem ljudem po glavi.

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.10.2008 8:13:35   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Dr. House)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
10.10.2008 8:33:03   
lananai
Nekatere res preveč komplicirate. Jst jem in pijem vse normalno kot prej - samo pazim, da imam več sadja in zelenjave. Razen alkohola ne pijem med nosečnostjo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.10.2008 8:35:28   
Lalica1
Jaz jem prekajeno meso v nosečnosti in sem jedla tudi ko sem dojila. Ljudje so me sicer gledali čudno, ampak moja hčerka nikoli ni imela krčev ali drugih problemov s prebavo. Mislim, da manj kompliciramo boljše je! Jejte in pijte to kar vam paše!!!

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.10.2008 8:36:22   
ninini
Jst sem jedla skoraj vse,samo te suhomesnate izdelke samo iz trgovine doma narejenih salam in prekajenega ne ker je le več nevarnosti kot trgovinski izdelki ki so prekontrolirani.

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.10.2008 8:53:32   
anchika
Lep pozdrav

Lalica1 popolnama se strinjam s tabo. Jaz sem zdaj drugič noseča in tako kot že v prvi nosečnosti jem vse kar mi paše, le ne pretiravam z nobeno stvarjo. Če mi zapaše pršut ga boj jedla , ne bom ga pa pojedla v enemu dnevu 50 dkg.
Poznam veliko primerov kako so se ženske pazile in gledale kaj smejo in kaj ne, pa so imele večje probleme kot tiste ki smo jedle vse.

Jejte kar vam paše le v mejah normale- potem nima kaj škodit!!

(odgovor članu ninini)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.10.2008 9:16:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Lalica1

Jaz jem prekajeno meso v nosečnosti in sem jedla tudi ko sem dojila. Ljudje so me sicer gledali čudno, ampak moja hčerka nikoli ni imela krčev ali drugih problemov s prebavo. Mislim, da manj kompliciramo boljše je! Jejte in pijte to kar vam paše!!!

Men se je tolk zluštalo pršuta, ko sem prišla iz P in tudi dojila in sem iz previdnosti vzela eno, ampak res eno samo rezino pršuta. Tamal je bil kaml čist pikast po glavi. Rdeče pikice, pri pikici. Oh, pa še spomnim se, ko sem jedla pico z gobicami (mali je imel 3,5 meseca), pa smo ga potem vsi cel dan po rokah nosili tolk ga je reveža napenjalo. Tako, da ja jejte, ampak tudi z glavo.

(odgovor članu Lalica1)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
10.10.2008 10:02:10   
maja24
Loh ješ sam ne domače predelave ampak kupleno kjer je tut vse preverjeno,domače ni preverjeno.

Ela čebela

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
10.10.2008 10:10:14   
Anonimen
Moj stric je pa cel življenje vsak dan pol litra šnopca ruknu, pa dve škatli čikov skadil, pa je umrl pri 95. Tko da to se tud sam norca delajo. Nič ne škodi. K sosed k pa ni to delal je pa pri 40 od kapi umrl. Tko da vsi na šnops pa čik...

(odgovor članu maja24)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
10.10.2008 10:21:41   
annya
IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca

Moj stric je pa cel življenje vsak dan pol litra šnopca ruknu, pa dve škatli čikov skadil, pa je umrl pri 95. Tko da to se tud sam norca delajo. Nič ne škodi. K sosed k pa ni to delal je pa pri 40 od kapi umrl. Tko da vsi na šnops pa čik...

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.10.2008 14:00:59   
anchika
brisačkarca  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu annya)
Neposredna povezava do sporočila: 21
10.10.2008 14:10:19   
Pacota
...kolikor vem meso prekadijo zato, da se znebijo bakterij, zajedalcev, da se n naselijo noter licinke itd.

Druga pesem pa je verjetno res, ko dojis. Sama ne mislim prevec komplicirat, poskusla bom vecino, ki se mi zlusta (no surovih stvari in necesa, kar je ze 100x preverjeno slabo tudi ne). A prvic zagotovo v minimalni kolicini, da vidim, ce bo reakcija.

Po moje - cim manj komplicirat!

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 22
10.10.2008 19:04:21   
maja24

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ela čebela

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
10.10.2008 19:14:12   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: maja24

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image

Valjda, saj je znano da šnopc vse razkuži, dim pa baje po novem vse bakterije ubije.

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 24
10.10.2008 19:22:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: maja24

user posted image user posted image

Valjda, saj je znano da šnopc vse razkuži, dim pa baje po novem vse bakterije ubije.

Točno tako.
Dim in šnops je rešitev. Vam rečem.

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Vprasanje za mamice -

kako pogosto gredo vasi mozje/partnerji zvecer na pijaco s prijatelji?

pogosteje kot 1x tedensko (16%)

1x na teden (13%)

1x na mesec (18%)

redkeje (52%)

Število vseh glasov: 395

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!