Splet.Ka
|
Tudi mi smo nesrečni lastniki faraonk. Za začetek nabavi Faracid ali še bolje Faracid Efekt, prodajajo jih v trgovinah z vrtnimi zadevami. To je škropilo. Faraonke ne palijo na nobene pecilne praške in na druge rešitve, ki veljajo za običajne mravlje. Mah, sem tako razjarjena zaradi teh faraonk, da sploh ne vem, kje naj začnem pisati . Če povzamem: Če bi vedela, da so v tem bloku, stanovanja zagotovo ne bi kupila, ker so mi pojedle že ogromno živcev. No, mi tukaj stanujemo 3 leta. Prvo leto je prišla mimo kakšna mravljica. Ker imava z vd možem že izkušnje z njimi iz študentskih stanovanj, sva tiste dele stanovanja, kjer so se pojavljale, pošpricala s Faracidom. Eno leto je bilo ok. Naslednji začetek kurilne sezone je bila pa katastrofa. Doma smo imeli vse dobesedno zgloncano, nikjer nobene drobtinice kruha, pult dobesedno dezinficiran. Ampak en dan je bila cela vojska mravelj (na stotine) na policah v kuhinji, drugi dan v tistem elementu, kjer imamo servete in pribor in to, tretji dan med zapakirano hrano....pa enkrat so napadle omaro v veži, tako da smo vse zimske stvari prešpricali in dali prat....pa v svežih brisačah so bile. Bila sem res obupana. Klicala sem našega upravitelja bloka, ki mu je itak vseeno, kaj se dogaja. Pa inšpektorja, ki mi je povedal, da gredo faraonke praktično na vse - tudi na čistila. Tako da ne pomaga, če imaš zgloncano v stanovanju. Potem sem dosegla, da smo prejšnje poletje cel blok prešpricali. Prišli so tisti "ghost bustersi". Nastal pa je problem, ker je upraviteljica naredila zanje tako antireklamo, da se mnogo ljudi NI odločilo za špricanje in je trajno uničenje mravelj čisto nemogoče. In ravno naši neposredni sosedje niso pustili špricat Skratka, potem so se mravlje pojavljale redkeje...do letos skoraj nič. Še vedno zelo pazimo na čistočo v stanovanju. Zdaj, ko so začeli kuriti, pa jih vidim, kako prodirajo na primer s podbojev pri vratih, izza polic ob oknih...jaz pa stražim s Faracidom in škropim. To je vse, kar mi ostane.