wii
|
Dajte povejte mi nekja, mogoče sem samo jaz pač z lune padla, ker mi je to malo čudno . Hči stara 2,5 leti hodi v vrtec, ni novinka, tako, da so stvari utečene. Seveda nam je uspelo, da smo brez plenice in potem zadnje čase ugotavljam, da v vrtecu hodi samo lulat, jo vprašam, in kar pove " kakala ne " in seveda posledično zaprtje. Pa vprašam vzgojiteljico, kako imajo kaj te stvari utečene, in seveda, kot da bi pojedla vso znanje tega sveta odgovori: " Ja, veste zdaj pa so že tako veliki, da hodijo sami na WC!" HAAALLLOO, veliki!???!!!Dve leti stari otroci?? Kako pa si naj potem ritko zbriše, hlače obleče, če slučajno rabi pomoč. In potem razišljam, kje je tu varnost, kaj če kateri pade, si kaj naredi, kje je higiena??? Ne vem, sicer sem sama dipl. med. sestra z izkušnjami otr. oddleka, nisem glih komplikator na kvadrat, ampak sem videla stvari, ki so se zgodile v vrtcu in je tudi šlo za življenje in smrt. Zakaj? Ker si pač eni naredijo, da je njim lažje in ne otrokom. Pa da nadaljujem, pridem po njo, vsa vrata v vrtcu odprta, od vseh skupin, otroci vsi tečejo, nihče ne ve kje je kateri, kam spada, mater me ima, da bi enega enkrat skrila in potem gledala kaj se bo zgodilo. Seveda smo dobili direktive, da naj ne nosijo hlač, ki si jih ne morejo sami sleči/obleči, da naj ne nosijo deklice špangic v laseh... No, pa mi povejte sem z lune ali pa je to že malo preveč... lp
|