Arwenko
|
Bom pa še jaz dodala svoj komentar... Pes ni kriv popolnoma nič, in to da je od tvojega dobil batine ni imelo popolnoma nobene koristi, po možnosti je dobil batine vsaj 5 minut za tem ko je to nardil in zdaj pes sploh ne ve zakaj je dobil batine. Pes ima svoje nagone, ki jih pač izživlja in krivi so lastniki, da ga niso vzgojili. In ja, noben pes ne sme bit spuščen brez nadzora, noben pes, pa če je še tako prijazen in nobenemu nič ne naredi ne sme sam šetat po vasi, zato je zagrožena kazen 200 eur. In vi namesto da bi prijavile lastnike, raje pretepate bogega psa. Kot drugo ja, kriva da se je to zgodilo si vsaj 50% sama, zato ker si naivno pustila muco samo na vrto. Pa če se pri prvi še razume, pač nisi mogla vedet, je pri drugi popolnoma nerazumljivo. Pa, da ne boš mislila...nobeden ni perfekten, tudi nam so pred kratkim (slabe 3 tedne nazaj) ukradli zunanjega mačka. Vemo, da je bil ukraden, ker ni bilo nič povoženih, nobenega sledu, nikjer v celotni okolici ga nismo našli mrtvega, itd. Ampak prav tako kot sem jezna na tisto budalo, ki je mačka odneslo (kljub ovratnici) prav tako sem jezna sama nase, ker ga nisem zaščitila. Pa dam en glup primer..imaš otroško igrišče na katerem je polno stekla, torej nevarnost, a boš otroka pustila da se tam igra samo zato ker se ima pravico igrat na otroškem igrišču. Predvidevam da ga neboš, ker boš ocenila nevarnost (da se poreže recimo v tem primeru) in ga boš raje peljala igrat se v stanovanje ali drugo igrišče. Podobno je tudi tukaj, včasih pač tudi lastno dvorišče ali stanovanje nista dovolj varna. Če imaš ti recimo v dnevni sobi ogromno prostih kablov, ki niso zaščiteni, tudi ne pustiš da se otrok ali žival brez nadzora nahaja v njihovi bližini in ne rečeš saj pa se ma otrok (ali žival) pravico gibat po celotnem lastnem stanovanju? Naslednjo pa je, kje pa imaste ograjo, da je ta pes sploh lahko prišel na vaše dvorišče in do muce? Se pravi tudi tukaj niste naredili vsega, da bi muco zaščitili in jo varno spustili ven na dvorišče. Poudarjam...ne trdim da lastniki psa niso krivi, so in zaslužijo si kazen, ker ne upoštevajo zakonodaje...ampak moralno ste vsaj 50% krivi tudi sami.
|