|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako kuhate
7.10.2008 14:36:51   
travica
vsaki dan, ali samo ob vikendih, med tednom pa jeste v službi, ali kuha kdo drug???
In, ali skuhate za 1 dan vnaprej, ali kuhate sproti.
Jaz delam do 17,00-18,00 doma sem med 17,30-18,30 in definitivno mi je prepozno za kuhat. Med službo živim od junka (sendviči, hrenovke, pizze, tudi solate...). Ko pa pridem domov pa nekaj na hitro v sebe vržem, ker ponavadi "umiram" od lakote.
Prosim ideje, kaj lahko skuham 1 dan naprej, je hitro gotovo in je naslednji dan dobro.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako kuhate
7.10.2008 14:40:40   
MTFP
pri nama je podobno, ko prideva proti večeru dam, sva preveč lačna in utrujena da bi še kaj pacala. Ponavadi je potem to kaka hrenovka, jajček, zrezek na hitro popečena ali makaroni ali pa kar halo pica.

No parkarat na teden greva do njegove mami in ona nama vedno skuha user posted image .

Za vikende pa tudi bolj malo kuhava, enkrat jeva pri njegovih drugič pri naših, pa kaka fešta vmes....

(odgovor članu travica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.10.2008 14:46:37   
Ribica **
Naslednji dan je dober npr. rizev narastek, kaka rizota, goveja juha, tudi zelenjavna je ok (samo ne vem, kako je s pogrevanjem krompirja), filana paprika, enoloncnice (ricet, pasulj), kaka jota, sarme in podobno. Saj zdaj bo ze pocasi cas za razno hrano z zeljem in repo. A pogreto meso jesta? Mi ga namrec ne maramo, zato to nikoli ne skuhamo za en dan v naprej.

Sicer pa so njoki takoj kuhani, kaki spageti tudi, te pripravljene omake se pa tudi ze dobijo dobre (npr. od NaturEte je neka zelenjavna, pa Dolmio bolognese je dobra) - no, vsaj meni, pa sem ful zbircna user posted image Pa tortelini so hitro kuhani, smetanovo omako pa tudi hitro naredis. 

< Sporočilo je popravil Ribica RR -- 7.10.2008 14:50:30 >

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.10.2008 15:50:00   
total
Večinoma kuha tašča,tako da ne rabim skrbet,če mam pa cajt pa jaz skuham za vse,se dogovorimo.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.10.2008 15:56:27   
Anonimen
Ko sem še vsak dan hodila al na faks ali v službo, sva bila z mojim zmenjena, da tisti ki prvi domu pride, začne nekaj coprati po kuhinji ... zdaj ko sem pa doma, pa vsak dan kuham, ob nedeljah greva pa včasih k mojim na kosilo.

(odgovor članu total)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
7.10.2008 17:58:35   
mama_milchy
IZVIRNO SPOROČILO: Ribica RR

Naslednji dan je dober npr. rizev narastek, kaka rizota, goveja juha, tudi zelenjavna je ok (samo ne vem, kako je s pogrevanjem krompirja), filana paprika, enoloncnice (ricet, pasulj), kaka jota, sarme in podobno. Saj zdaj bo ze pocasi cas za razno hrano z zeljem in repo. A pogreto meso jesta? Mi ga namrec ne maramo, zato to nikoli ne skuhamo za en dan v naprej.

Sicer pa so njoki takoj kuhani, kaki spageti tudi, te pripravljene omake se pa tudi ze dobijo dobre (npr. od NaturEte je neka zelenjavna, pa Dolmio bolognese je dobra) - no, vsaj meni, pa sem ful zbircna user posted image Pa tortelini so hitro kuhani, smetanovo omako pa tudi hitro naredis. 

kot je rekla Ribica, je kr nekaj takega, ki se da skuhat za dan ali dva vnaprej;
mi sicer kuhamo skoraj vsak dan (bodisi jaz bodisi moj mož), ko pa imam kak dan fraj (to je bol med tednom) pa naredim kakšen golaž, ki ga lahko tudi drugi dan poješ z njoki, testeninami, polento; juho skuham ta velik lonc in jo dam v posodice pa v zamrzovalnik in jo imam za 2x al pa 3x; za dan vnaprej si pripravim tudi pohane zrezke, jih dam v moko, jajca, droptine in v folijo ter v hladilnik, drug dan vzamem ven pa spečem; včasih kupim že gotove sojine polpete al pa ocvrti sir al morda kanelone in je hitro pripravljeno kosilo; tudi zelenjavno juho/mineštro nardim za drug dan, le brez krompirja, ker naj se ga ne bi pogrevalo. Pa verjetno še kaj bi se našlo; Če nardim zrezke v omaki in da ostanejo, jih drugi dan pač pogrejemo;

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.10.2008 18:04:53   
Anonimen
Jaz imam isti delovnik, moj podoben. Med tednom ne kuhava. Jeva med službo kosilo(pa ne sendvičev). Če je pa kkšn lačen je pa v skrinji skoraj vedno kkšn golaž zamrznjen, zelenjava, segedin, ragu, kkšna juha, zrezki v omaki, ipd..

(odgovor članu mama_milchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
7.10.2008 18:07:17   
Anonimen
ali kuhate sproti.

Sproti, kadar ne jem v sluzbi.

(odgovor članu travica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
7.10.2008 20:16:57   
tjašun
Vedno, odkar imamo obe puci, kuhamo tudi zvečer. Saj ni nujno da je prav sveže, vse moje mineštre in ostale jedi na žlico so čisto dobre s skrinje, njokov zmerom naredim veliko, češpove cmoke tudi, kakšen golaž, pa omakce..... Možnosti je veliko, le naredit je treba enkrat in dati v skrinjo. Je pa res, da če ti ni nujno, če ne kuhaš rad potem enostavo ne greš v kuhinjo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.10.2008 20:41:13   
Laubica
Vsak dan kuham-samo delam en dan zjutraj en popldan-ne tako kot ti cel dan

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu tjašun)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.10.2008 22:16:50   
Samrela
Kuham vsak dan sproti, a sem nekje so 16h vedno doma. Mož pride ob 18h in takrat je večerja že kuhana. Med vikendom velikokrat jemo pri babicah, ob sobotah pa velikokrat naredim pizzo. 

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.10.2008 22:19:21   
Anonimen
Vedno, odkar imamo obe puci, kuhamo tudi zvečer.

Sicer se mi pa to zdi zelo dobra navada, kuhana in topla vecerja.

(odgovor članu tjašun)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
7.10.2008 22:19:50   
Doll
Jaz sem kuhala ponoči user posted image user posted image
Okrog 3 ure zjutraj,Tako da popoldan sem dala kuhati samo krompir,riž ,testenine ....

(odgovor članu travica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.10.2008 22:23:57   
Anonimen
Okrog 3 ure zjutraj

Okrog treh zjutraj user posted image ?
Nocna ptica.

(odgovor članu Doll)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
8.10.2008 9:52:20   
muška
Kuham vsak dan sproti in to komplet kosilo, delam doma, tako da tukaj nimam problema z časom.

Drugače pa so za med tednom čisto OK razne mineštre, ki se pogrejejo in so za moje pojme drugi in tretji dan najbolj okusne. To, da se krompir naj ne bi pogreval ne verjamem, to so stare vraže! Drugače pa si komot za drug dan pripraviš kakno omako za testenine recimo ali za zrezke in ko prideš domov samo skuhaš testenine, ali na hitro popečeš meso.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.10.2008 13:30:23   
Doll
MIč ne,ampak zjutraj sem imela službo,popoldan pa šolo in se mi ni dalo kuhati potem ko sem prišla,sem rajši z otrokoma dokler nista šla spat.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.10.2008 13:35:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Doll

MIč ne,ampak zjutraj sem imela službo,popoldan pa šolo in se mi ni dalo kuhati potem ko sem prišla,sem rajši z otrokoma dokler nista šla spat.

A otroc hodjo ob treh spatuser posted image

Jezuskristus da se vam da. Kdaj pa pol spiš? Mislm, to ni zdravo no.

(odgovor članu Doll)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
8.10.2008 13:55:47   
Doll
Ne,spanje je bilo okrog 21 ure zvečer;)
Ampak dokler pospraviš,se naučiš je pač že ura toliko kot je.
Spala sem po cca 3-4 ure dnevno.
Meni ni nič manjkalo :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
8.10.2008 14:02:19   
Mišni
Pri nas kuha ponavadi mož. Včasih pa tudi jaz. Saj skoraj vsako kosilo je itak v pol ure narejeno, če se obrneš.
Ampak O.K., zate je res prepozno, to je res. Najbrž si tako lačna, da res ne moreš še kuhat takrat.
Naprej lahko narediš makaronflajš, segedin, golaž, fižolovo juho in palačinke (če imaš mikrovalovko za pogret), razne zrezke v omakah + makarone (ki jih tudi v mikrovalovski pogreješ) ali pa polento ali kus kus zravem to je vse instant.
Ma skoraj vse lahko v bistvu naprej narediš. Razen špinače se menda ne sme pogrevat, pa riža menda tudi ne.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 19
8.10.2008 14:09:19   
Anonimen
Dobra si.
Sam dolgoročno pa to zihr ni fajnuser posted image

(odgovor članu Mišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
8.10.2008 14:17:40   
Doll
brisačkarica kar se mora se mora.
Treba je stisniti zobe pa je ;)
vedno je pač takšno obdobje da ne more biti vse po naše.
zato sem pa lahko zdaj še eno leto doma :)
Imam vsaj nekaj denarja prišparanega,tako da ni problema

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
8.10.2008 14:20:30   
Anonimen

brisačkarica kar se mora se mora.
Treba je stisniti zobe pa je ;)
vedno je pač takšno obdobje da ne more biti vse po naše.
zato sem pa lahko zdaj še eno leto doma :)
Imam vsaj nekaj denarja prišparanega,tako da ni problema

Si prava osvežitev.....ker drgač se bere samo jamranjeuser posted image
user posted image

(odgovor članu Doll)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
8.10.2008 14:25:46   
Doll
user posted image
Če hočeš lahko tudi  jaz jamramuser posted image

Jamranje je tudi potrebno,da se boljše počutimo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
8.10.2008 14:27:51   
Anonimen

user posted image
Če hočeš lahko tudi  jaz jamramuser posted image

Jamranje je tudi potrebno,da se boljše počutimo user posted image

ne ne....hvalauser posted image

jaz se boljš počutim kdr ljudje ne jamrajouser posted image

(odgovor članu Doll)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?