|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vtikovanje v vzgojo
7.10.2008 12:47:31   
beli
Zanima me kako stare starše (mame, očete, tašče, taste) jemljete, ko se vtikujejo v vzgojo? Mene tak moti, ker mi tašča vedno nekaj pametuje, ko imamo goste. Ko sva sami, ji povem kako bo in pač, tudi, če se njej zdim čudna, je to moja stvar in moj otrok in bo tak, kot jaz povem. Pred gosti pa je vedno glasna in se norčuje, ker gnjavim za umivanje rok po božanju živali (zajcev, piščancev, mačk in psu), ki jih imamo doma- kao da preveč kompliciram, da včasih niso tak merkali in so bili bolj zdravi, pa da jo take gluposti učim, ker sem rekla, da se ji bodo izpustili mozoljčki, če si ne bo rok umivala. Vglavnem, meni je že slabo, ko vem,da bomo skupaj jedli, ker se sploh ne počutim več sproščeno, ko vedno pravi, da kompliciram. Živimo v isti hiši in pol jaz tamalo učim po svoje, ona ji tišči živali v roke in jih lubčka pred njo, skratka, jo uči čisto kontra. A naj bom vedno jasna in odločna, al naj jo ignoriram? Nimam veselja, da bi bila hčera z njo, ker vidim, da me nič ne upošteva.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vtikovanje v vzgojo
7.10.2008 12:52:52   
Mišni
Kaj naj rečem?

Ti si mama in ona mora tebe upoštevat. Pa tudi če si čudna.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu beli)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.10.2008 12:57:18   
Naja30
Vedno povem jasno in glasno, tudi pred obiski. Sicer me pa dovolj upošteva, da nimamo s tem problemov.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.10.2008 13:02:13   
s.
Meni bi to tud najedalo.
Ampak se mi zdi, da se to dogaja povsod. user posted image

Prvo kar bi ji jaz rekla, da je ona že imela priliko pri svojih. Pa ne bi s tem mislila na kaj slabega.
Kometirala pa itak bi pred ostalimi, če bi ona pametovala.

Težko rečem, kaj je tukaj prav.
Upam, da boš čimboljše prišla skozi. Probaj ignorirat brez komentarja in naredi tisto kar se ti pač zdi najboljše. Enkrat bo verjetno opazila, da te komentarji ne zadržujejo in ne ganejo.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.10.2008 13:07:53   
simin
najbrž imam kar srečo, da se ne vtikujejo v vzgojo, mogoče kak nasvet, ampak jaz itak naredim, kot se meni zdi, da je prav.
jasno ji daj vedeti, da si ti mama in tudi če ne bo kdaj kaj prav, boš sama "kriva" za to, da svoje otroke vzgajaš, kot se tebi zdi najboljše. ona je svojo možnost vzgoje imela, ti jo imaš sedaj. in verjamem, da se trudiš po najboljših močeh!user posted image

(odgovor članu s.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.10.2008 13:08:09   
Splet.Ka
Jaz tudi vedno jasno in glasno povem, kako je pri nas in kako bo. Si pač umivamo roke po tem, ko božamo zajce. Naša stvar. Včasih kakšen sorodnik sicer kaj pripomne, pa ga takoj utišam, da pri nas pač to delamo tako.

Glede na to, da ponavadi res ni kakšnih komentarjev, tudi pred obiski ne, sem očitno ravno pravšnji "zmaj". user posted image  Tašča mi ponavadi vsa prestrašena reče: "Tako kot boste rekli, tako bomo delali." Jaz potem pristavim: "Pa boste vseeno zraven uporabljali tudi svojo glavo, kajne?"

In se vsi malo v zadregi nasmehnejo in je stvar rešena. Nobenega vtikovanja.

Cvetim...

(odgovor članu s.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.10.2008 13:52:53   
Kerensa*
Hudih problemov z vtikovanjem v vzgojo s strani tašče nimam... tast tako ali tako zamahne z roko za večino stvari, tašča pa sicer vedno, ko je prilika, pove, da bi morali to tako in zakaj ne tega tako, ampak je že navajena, da jo sicer poslušamo, naredimo pa kar lepo po svoje... v 5-ih letih je zelo malokrat pošteno zatežila, ampak ko pa je, sem ji pa rekla, da tako pač je in da bodo časi, ko bo drugače, že prišli sami od sebe. user posted image

(odgovor članu beli)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.10.2008 20:36:36   
blackcoffee
IZVIRNO SPOROČILO: beli
...pol jaz tamalo učim po svoje, ona ji tišči živali v roke in jih lubčka pred njo, skratka, jo uči čisto kontra. A naj bom vedno jasna in odločna, al naj jo ignoriram? Nimam veselja, da bi bila hčera z njo, ker vidim, da me nič ne upošteva.

...taščino ravnanje je do tebe popolnoma nespoštljivo. in s tem tudi tvoji hčeri kaže kaki odnos ima do tebe - ti to vseeno na neki način dopuščaš. vsekakor to slabo vpliva na otroka. vprašanje, kako se bo hčera v prihodnje (skozi odraščanje) obnašala do tebe - lahko se zgodi, da si bo tudi sama kdaj kaj dovolila in te ne bo upoštevala. saj to vidi zdaj pri svoji babici. takrat boš še bolj nemočna.
najbolje, da ji čim prej odkrito poveš, kaj te moti in da naj preneha s takim ravnanjem. pa glejta si v oči!!
skratka jasno postavi meje!!
kaj pa partner? a ji ne more on zavezat jezika in ti pomagati postaviti mej????!!

če te ne bo upoštevala pa pač ne bo imela tamale. pika.

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 7.10.2008 20:44:27 >

(odgovor članu beli)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.10.2008 20:52:43   
Rožica I
Jasno, da so stari starši najpametnejši user posted image ... Tudi pri nas so bili nekaj časa, dokler nisem precej kolerično povedala, da se tako ne bomo več šli oz. se bomo videvali minimalno.
Recimo, kadar sem kaj rekla sinu (npr.: naj pospravi krožnik za sabo ali igrače..), je babi vskočila v besedo, da ni treba ali kadar sem otroka oštela zaradi slabega vedenja, je babi takoj dodala:" Ah, pusti ga, saj ni nič takega naredil!"
Skratka skoraj vsako mojo besedo je komentirala z nasprotno izjavo user posted image . Parkrat sem jo prosila, če mi lahko svoje mnenje pove takrat, ko sva sami in se je strinjala.... do trenutka, ko je spet padla v isto sceno user posted image ...
Včasih nisem mogla verjet, da je vse skupaj res.. Ker vem, da me ima rada in mi hoče najboljše, ampak enostavno se zgubi, ko pride njen vnuk na sceno user posted image ! Pozabi na vse, enostavno vidi samo njega in njegove želje..
Skratka do takrat, ko sem enkrat v jezi pobasala malega domov in povedala, da ne prideva dokler se stvari ne spremenijo, me ni jemala resno. Jasno, da sem bila najhujši zmaj in podobno user posted image , ampak obveljala so pravila:
- kar mama reče, tako bo
- kadar mama ošteva, se babica ne vpleta
- če nekaj mama ne dovoli, enako ne dovoli tudi babica

Skratka, še naprej se imamo radi user posted image .

P.S.: Aha, glede tašče- njen sin oz. tvoj mož mora urediti z njo. Seveda, pa mora imeti enak pogled kot ti, na celo situacijo, drugače, je že vnaprej vsako dejanje obsojeno na neuspeh. Torej, začni pri možu... Ko ga boš preparirala, bo učinkovito zavzel vajina stališča pred taščico user posted image ...

< Sporočilo je popravil Rožica I -- 7.10.2008 20:55:58 >

ROŽICA

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.10.2008 8:25:17   
mojamura

IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

Ker vem, da me ima rada in mi hoče najboljše, ampak enostavno se zgubi, ko pride njen vnuk na sceno user posted image ! Pozabi na vse, enostavno vidi samo njega in njegove želje..

moja je čisto ista, ne sliši in ne vidi ničesar drugega, kot svojega vnukeca, ko je pri njej. Ampak, lahko rečem, da nekih pretiranih stikov z njo nimam (čeprav živimo v isti hiši), ker mam zdaj službo pa še fax pa še vse ostalo, kar me čaka ko pridem domov.
Če sem pa že poleg, pa pride do kakšne take situacije, pa poskušam to povedati, na tašči razumljiv način.

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.10.2008 8:57:00   
Piruri
Rožica...to si fajn napisala...moramo tudi mi poizkusit....

Nas tudi ne smatrajo za "starše" in nimamo pojma...no, glej ga zlomka...naš otrok se je rodil z darom ubogljivosti in pridnosti...to nikakor ni najin prispevek...

Pri nas je situacija obratna (glede umivanja)...moja tašča bi jo skozi močila in prala in lišpala, da ne povem, kako mokra je potem hodila iz njihove kopalnice, ko sta šle "samo" lulat user posted image ...ko je bila še dojenček jo je skozi čekirala po ušesih in ji ven "vlekla" smolo s pogledom "ma, kaj je nič ne čistite?user posted image "..zdaj pa ne hodimo več k njim na obisk, ker smo ji jasno povedali, da nas mora upoštevat...
In seveda sem tudi jaz ogromni zmaj z rdečimi očmi, ki jim prepoveduje stike z vnukinjo...(živimo čez dvorišče in lahko bi prišli k nam na obisk)...
Seveda me njihovo mnenje ne prizadane preveč, ker mi moj stoji ob strani in tudi njega določene stvari motijo....seveda pa smo tudi mi naredili tako, da on rešuje s svojimi jaz z mojimi...

Tudi mi vztrajamo pri umivanju rok, če tika kakšno žival, ker nikoli ne veš, kje vse se ta živalca potika...

www.by-ab.si

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.10.2008 9:41:46   
kalbo
Moja tašča tud sedi na ušesih in to pošteno. Men grejo vse kocine pokonc pa še kej zraven. Pa človek pri njej ne spremeni nič, pa če se na trepalnice meče. Je pa res, da se v njeno vzgojo ko ga ima ona v varstvu ne vtikam, ker vem, da ima takrat red.

Hvala bogu, da je tamal že skužil, da ga mama sračka včasih, takle mamo pri nas.

(odgovor članu Piruri)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.10.2008 10:02:01   
muška
Jaz bom samo eno stvar komentirala in sicer; ne otrok strašit kaj se bo zgodilo če ne bo tega oz. onega. V tvojem primeru, da se mu bodo mozoljčki izpustili, če si ne bo umil rok po božanju živali. Raje povej zakaj se rokice umiva ne "grozit" kaj se bo zgodilo, če si jih ne bo.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.10.2008 15:10:39   
ronja
Ker vem, da me ima rada in mi hoče najboljše, ampak enostavno se zgubi, ko pride njen vnuk na sceno ! Pozabi na vse, enostavno vidi samo njega in njegove želje..

Hehe, to se pa takoooo znano slišiuser posted image . Pri nas z vzgojo še ni takih problemov, ker je pač mala komaj 1 leto stara in je nekaj strašno še ne moreš vzgajat, ampak je pa kup malenkosti itak, recimo količina oblačenja - ko jo mami obleče in gresta ven, se mala prehladi in mi zvečer bruha, pa še 1 teden smrka. Ko jo obleče tašča, pa jo damo v avto in pridemo domov, je mala že cela mokra (dobesedno)... Vsaka svojo skrajnost tolčeta... O tem, kaj vse tak otrok lahko in česa ne more sploh ne bom izgubljala besed... Seveda so stari starši najpametnejši, njihovi otroci si preživeli in se razmnožili, torej so vse naredili superuser posted image .

Sicer se mi zdi, da se zaenkrat še kar trudita upoštevat najine želje, se pa tudi jaz trudim, da VEDNO vse razložim, zakaj mi je nekaj pomembno in da ne dam en kup pravil, ampak samo par, ki so res važna za zdravje, recimo, glede vsega ostalega pa se trudim, da najdemo kake kompromise, da nimajo občutka, da sem tu nek "herr komisar".
Vem, da imamo doma svojo rutino, na obiskih pa pustim, da lahko imajo svojo, ker je to pač njihovo stanovanje in naj veljejo njihova pravila. Se pa seveda dogaja, da jih tudi pri meni doma nočeta upoštevat, ker se jima zdi pač fino - seveda je fino otroka ves čas po rokah vlačit, ampak glede na to, da je jaz ne smem dvigat, mi naredita veliko štalo, če jo naučita, da jo bo nekdo skoz nosil iz ene sobe v drugo (glede na to, da zna prit sama)... Meni pa potem joka, ker je ne dvignem...

Se mi zdi, da je treba bit dosleden in odločen in vsakič znova povedat, kaj misliš in ne popuščat - ker potem to samo izkoristijo in naslednjič se jim zdi normalno, da je po njihovo. Če je hči že večja, ji pač razložiš: "ko je bila babi majhna, je bilo pač malo drugače, zdaj pa si je dobro rokice umivat. Pa tudi: a ni fino, ko so čiste?" kar se tega tiče sta sicer naši babici bolj paranoični kot jaz, ker imamo pač psičko doma v stanovanju in če jo takne, jo pač takne (glavno, da je ne cuka;) Če jo začne šlatat okoli riti, ji pa obvezno takoj roke umijem. Okoli gobčka se pa psička tako ne pusti, že ve, zakajuser posted image

Se pa ne bi mogla bolj strinjat z Rožico, včasih enostavno lep prijazen pogovor ne zaleže, ker babice enostavno izgubijo vso razsodnost, ko vidijo vnučke, to je pač nek refleks, kaj pa jaz vem, kaj, ampak vem, da me nobena od njiju ne sliši, pa če bi rekla, da sem marsovca srečala, ne bi trznili, kadar vidita tamalo... Tak da včasih je pač treba enostavno odstranit "moteči faktor", pa malo zagrozit, da lahko sploh začnejo razmišljat... Sicer so pač navajeni, da je po njihovo...

Vem, da sem bila na začetku čisto preveč potrpežljiva in nikoli več ne bom toliko.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.10.2008 10:15:47   
bati

ja to je res zelo moteče...midva z mojim živiva sama tko da to je res kul...tašča je ok čeprav na začetku je rabila da se je kakih stvari naučila....včasih me zmoti kaka malenkost ko s sabo pripelje še kakega člana in pol hoče da jo vsi pestujejo po vrsti to me mal zmoti ampak ji ugodim,ker pač pride 1x na 14dni.

Bolj moteča je babica bla od partnerja....mogoče je hecno da je glih babica ampak je res.Včasih me je prav skor ob živce spravila...kr hotla je svoje uveljavljat...ampak včasih ni tako enostavno se upreti...rabiš mal da ugotoviš kateri pristop izbrati.

Jaz ne hodim rada k njen na obisk...nardila sm distanco tko da pridem 2x na mesec tko da ona čuti da smo mi posebej zase ona je pa imela svoje otroke in družino,ker je taka da rada dreza.Vsako njeno pomoč ki mi je ponudila tud nisem sprejela čeprav se ji rekla da jo bom če bom potrebovala...nardila sm tko da tud ona ne prihaja velikokrat pa tud da se prej najavi ko bo prišla.Taka prikrita se mi zdi...zmer je jamrala kok je ona otroke vzgajala  itd...no pa sm si mislila mojega pa ne boš.

Pa tud k sm zanosila je bila ona edina k ni bila vesela in to mi je ostalo v spominu...njen stavek je bil ZDAJ SI MORATA PA STANOVANJE POISKATI.

(odgovor članu beli)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.10.2008 14:44:24   
tehnofil
ona ji tišči živali v roke in jih lubčka pred njo, skratka, jo uči čisto kontra.

Mogoče bi pa ti morala malo razmisliti o svojih pravilih.

(odgovor članu beli)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?