ronja
|
Ker vem, da me ima rada in mi hoče najboljše, ampak enostavno se zgubi, ko pride njen vnuk na sceno ! Pozabi na vse, enostavno vidi samo njega in njegove želje.. Hehe, to se pa takoooo znano sliši . Pri nas z vzgojo še ni takih problemov, ker je pač mala komaj 1 leto stara in je nekaj strašno še ne moreš vzgajat, ampak je pa kup malenkosti itak, recimo količina oblačenja - ko jo mami obleče in gresta ven, se mala prehladi in mi zvečer bruha, pa še 1 teden smrka. Ko jo obleče tašča, pa jo damo v avto in pridemo domov, je mala že cela mokra (dobesedno)... Vsaka svojo skrajnost tolčeta... O tem, kaj vse tak otrok lahko in česa ne more sploh ne bom izgubljala besed... Seveda so stari starši najpametnejši, njihovi otroci si preživeli in se razmnožili, torej so vse naredili super . Sicer se mi zdi, da se zaenkrat še kar trudita upoštevat najine želje, se pa tudi jaz trudim, da VEDNO vse razložim, zakaj mi je nekaj pomembno in da ne dam en kup pravil, ampak samo par, ki so res važna za zdravje, recimo, glede vsega ostalega pa se trudim, da najdemo kake kompromise, da nimajo občutka, da sem tu nek "herr komisar". Vem, da imamo doma svojo rutino, na obiskih pa pustim, da lahko imajo svojo, ker je to pač njihovo stanovanje in naj veljejo njihova pravila. Se pa seveda dogaja, da jih tudi pri meni doma nočeta upoštevat, ker se jima zdi pač fino - seveda je fino otroka ves čas po rokah vlačit, ampak glede na to, da je jaz ne smem dvigat, mi naredita veliko štalo, če jo naučita, da jo bo nekdo skoz nosil iz ene sobe v drugo (glede na to, da zna prit sama)... Meni pa potem joka, ker je ne dvignem... Se mi zdi, da je treba bit dosleden in odločen in vsakič znova povedat, kaj misliš in ne popuščat - ker potem to samo izkoristijo in naslednjič se jim zdi normalno, da je po njihovo. Če je hči že večja, ji pač razložiš: "ko je bila babi majhna, je bilo pač malo drugače, zdaj pa si je dobro rokice umivat. Pa tudi: a ni fino, ko so čiste?" kar se tega tiče sta sicer naši babici bolj paranoični kot jaz, ker imamo pač psičko doma v stanovanju in če jo takne, jo pač takne (glavno, da je ne cuka;) Če jo začne šlatat okoli riti, ji pa obvezno takoj roke umijem. Okoli gobčka se pa psička tako ne pusti, že ve, zakaj Se pa ne bi mogla bolj strinjat z Rožico, včasih enostavno lep prijazen pogovor ne zaleže, ker babice enostavno izgubijo vso razsodnost, ko vidijo vnučke, to je pač nek refleks, kaj pa jaz vem, kaj, ampak vem, da me nobena od njiju ne sliši, pa če bi rekla, da sem marsovca srečala, ne bi trznili, kadar vidita tamalo... Tak da včasih je pač treba enostavno odstranit "moteči faktor", pa malo zagrozit, da lahko sploh začnejo razmišljat... Sicer so pač navajeni, da je po njihovo... Vem, da sem bila na začetku čisto preveč potrpežljiva in nikoli več ne bom toliko.
|