|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zakaj potrebujemo mnenje če ga ne upoštevamo?
7.10.2008 8:52:46   
puncica
Včeraj sem imela čas razmišljat med tekom in me zanima kaj ve mislite o tem.

Že več nas je postavilo tako ali drugačno vprašanje kako npr. narest v določenem primeru, ko smo v dilemi npr. ali ostati ali ne in potem odgovori padejo taki in drugačni, npr, ženska ima nasilnega moža in z njim otroka in ne ve kaj naj, večina jih svetuje naj gre stran, nekateri da mora probleme reševat s pogovorom, obisk svetovalca, ona pa ostane s človekom in ima z njim še enega otrokauser posted image Dejansko me zanima kako se nas taki odgovori primejo ali je to le priložnost za tolažbo v trenutku ko smo na tleh, naredimo pa nič drugače kot prej.

Tudi sama sem kdaj spraševala zadeve pri katerih sem bila v dilemi sploh na partnerskih odnosih ampak fora je v tem da sem odgovore prebrala in se mogoče tudi strinjala z določenimi ampak potem sem naredila tako kot sem že v štartu razmišljala in zato ne vem zakaj rabimo mnenja drugih kako bi naredili če nekaj naredimo potem čist drugače. Koliko vas je takih ki ste pa odgovore upošteve in svoje mnenje  in posledično dejanja spremenile?

Uh upam da ste me razumele kaj hočem povedat..

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zakaj potrebujemo mnenje če ga ne upoštev...
7.10.2008 9:04:20   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: puncica

Koliko vas je takih ki ste pa odgovore upošteve in svoje mnenje  in posledično dejanja spremenile?

Uh upam da ste me razumele kaj hočem povedat..

Ja, razumem, kaj hočeš povedat. Jaz sem z zanimanjem brala odgovore na mojo temo, ki je bila pred časim na DIPO in sem hvaležna vsaki, ki je takrat tam kaj napisala. Enim parim pa še posebej, ki so se res potrudile. Veliko napisanega sem sprejela in skušala vnest v vsakodnevno  življenje, mislim, da mi je zadeva precej pomagala. Hvala še enkrat za nazaj.

Zakaj pa nekateri sprašujejo, pa potem ama baš ništa ne ukrenejo, mi pa res ni jasno. Ja, še posebej ta primer, ki si izpostavila zgoraj mi ni jasen. Najprej mesečno jamranje, kako ji dec teži, jo klofuta, ipd...., potem čez pol leta pa še en otrok user posted image  to mi pa res ne bo nikoli jasno.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.10.2008 9:05:12   
mojamura
Včasih, ko smo v ''zosu'', si mislimo, da bi bilo pametno slišati tudi mnenja drugi (čeprav potem verjetno naredimo nekako po svoje). Iz tistih mnenj izluščimo oz. sestavimo nek svoj pogled na situacijo in potem tako tudi ravnamo.

Glede nasilja v družini - sem se ne bi preveč spuščala, ker sem že dostikrat napisala, da mora ženska pasti res čisto na dno v taki situaciji, da vidi, da mora stran

eni sprašujejo po nasvetu samo zato, da vidijo če imajo 'prav'

enim je včasih dolgčas pa si verjetno tudi kaj izmislijo, pa kaj napišejo (predvsem na Spolnosti)

< Sporočilo je popravil mojamura -- 7.10.2008 9:06:45 >

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.10.2008 9:06:58   
Anonimen
potem odgovori padejo taki in drugačni, npr, ženska ima nasilnega moža in z njim otroka in ne ve kaj naj, večina jih svetuje naj gre stran, nekateri da mora probleme reševat s pogovorom, obisk svetovalca, ona pa ostane s človekom in ima z njim še enega otroka

To se tudi sama sprašujem in tega na žalost ne morem razumeti.
Kaj je narobe z žensko, da po batinah, ki trajajo več let, zanosi z nasilnežem?Zame je takšne ženska potrebna pomoči strokovnjaka, ker to ni normalno.Ni in pika.
Verjamem, da nobena, ki je pisala o nasilju moža, tega ni zapustila.Zakaj pišejo o tem?Zato, da se nam smilijo in pričakujejo tolažbo, in če je ne dobijo so užaljene do neba.
Kako lahko potolažim žensko, ki je bila tepena?Ne morem.Lahko ji samo svetujem, da čim prej odide.
Ogromno uporabnic so ponudile pomoč z nasveti kam naj gredo, z uporabnimi linki, tel.številkami.....
Ampak nobena ni pomoči sprejela.Nasilnež jo je drugi dan objame,ona pa na vse pozabi in živi kot, da se ni zgodilo nič.
Potem pa ta ista oseba na drugi temi hvali moža, opisuje kako so uživali na morju................
Zame je to nerazumljivo, pa nisem brezčustven človek.Pa ne mi govoriti,da ne vem kako je živeti v nasilju.Vem, ker me je spremljalo od rojstva naprej.

< Sporočilo je popravil kind lady -- 7.10.2008 9:08:52 >

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
7.10.2008 9:07:30   
Anonimen
Odgovori se primejo tistega ki hoče da se ga. Da hoče videt situacijo še iz drugega zornega kota. Nekateri(za moje pojme je veliko teh) pa nočejo. Zakaj pa pol sploh sprašujejo? To pa tud men ni jasnouser posted image

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
7.10.2008 9:14:43   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura

Včasih, ko smo v ''zosu'', si mislimo, da bi bilo pametno slišati tudi mnenja drugi (čeprav potem verjetno naredimo nekako po svoje). Iz tistih mnenj izluščimo oz. sestavimo nek svoj pogled na situacijo in potem tako tudi ravnamo.

Glede nasilja v družini - sem se ne bi preveč spuščala, ker sem že dostikrat napisala, da mora ženska pasti res čisto na dno v taki situaciji, da vidi, da mora stran

enim je včasih dolgčas pa si verjetno tudi kaj izmislijo, pa kaj napišejo (predvsem na Spolnosti)

Pod tole se pa v celoti podpišem.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.10.2008 9:17:51   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady
To se tudi sama sprašujem in tega na žalost ne morem razumeti.
Kaj je narobe z žensko, da po batinah, ki trajajo več let, zanosi z nasilnežem?Zame je takšne ženska potrebna pomoči strokovnjaka, ker to ni normalno.Ni in pika.

Evo, Kind lady, tukaj si si odgovorila na vsa svoja vprašanja.

Samo da pride do tja, ko se za to odloči, pa mora vsaka doseči svoj poden. Tako kot alkoholik. Saj to je isto. Odvisnost.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.10.2008 9:18:03   
Anonimen
Aja, pa še to. Tudi sama sem imela z možem neke težave in sem pisala pod anonimno.Težave so bile psihične narave.Dobila sem kar nekaj nasvetov, sploh tisti je bil pravi, da poiščeva strokovno pomoč. In sva jo poiskala.
Tako, da lahko rečem, da od tu lahko veliko dobrega odneseš,če seveda želiš.

(odgovor članu Mišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
7.10.2008 9:18:45   
smigli
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura

Tudi jaz tako mislim

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.10.2008 11:37:20   
Anonimen
Se bom se jaz malo oglasila ker sem ze 2x pisala,pa dobila res veliko odgovorov,nekatere so mi bile pripravljene se celo financno in stanovanjsko pomagati.Hvala vsem,ze veste katere.

Zakaj sem jaz pisala.
Prvic sem bila zaradi soka,ker me je varal cisto prec,sem se morala izliti,mi je zelo pomagalo da ste mi stale ob strani in me bodrile.

Zdaj,ko bi rada odsla,sem pa spet morala pisati,se posebej zato,ker tu nimam prav nikogar ki bi mi stal ob strani oz.bi mi pri odhodu pomagal.Se posebej sem bila pa razocarana nad starsi,in sem bila vesela Ronjine razlage,tako da sedaj drugace gledam in ju skusam razumeti.
Moj odhod je se kar v nacrtu,vendar kolebam,ker me je tako ZELO STRAH,kako bom zmogla sama z dvema otrokoma.
Sem pa vam hvalezna za vse nasvete in podporo,in ni mi zal da sem se tako razkrila.

Je pa res,da ce nekdo vprasa za nasvete kaj naj stori,pa jih dobi 1000in 1ga,potem pa niti enega ne uposteva...to tudi jaz ne razumem.

(odgovor članu smigli)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
7.10.2008 14:16:07   
angel_rebelde
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady
Verjamem, da nobena, ki je pisala o nasilju moža, tega ni zapustila.

tu se motiš...jaz sem ga...po vaši zaslugi...čeprav ste se mi zdele nesramne s takšnim odgovori..dokler nisem v sebi razpucala,da imate v bistvu še kako prav... torej, se lahko samo vam še posebej briskačkarci zahvalim za to,da sem ga lahko zapustila...

In prav imate...jaz sem pisala to samo zato,da bi dobila tolažbe...ampak namesto tega ste mi odprli oči...

< Sporočilo je popravil angel_rebelde -- 7.10.2008 14:17:08 >

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.10.2008 14:35:23   
smigli
Ah no, najlažje je posploševati, vsi nismo za v isti koš.

Vsaka po svoje ima svoje tehtne razloge.

Predvsem je fajn občutek, da nisi sam, da imaš podporo, da veš da so tudi drugi dali kaj podobnega skozi in preživeli oz. zaživeli. Drugi vidiki so ravno tako zelo dragoceni, tako da vsi se nekaj lahko naučimo, logično pa je, da smo zavezani samim sebi in sami odgovorni za svoja dejanja.

lp

(odgovor članu angel_rebelde)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.10.2008 15:55:08   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Ja, razumem, kaj hočeš povedat. Jaz sem z zanimanjem brala odgovore na mojo temo, ki je bila pred časim na DIPO in sem hvaležna vsaki, ki je takrat tam kaj napisala. Enim parim pa še posebej, ki so se res potrudile. Veliko napisanega sem sprejela in skušala vnest v vsakodnevno  življenje, mislim, da mi je zadeva precej pomagala. Hvala še enkrat za nazaj.

Volgica, a to takrat, ko smo ti pomagale izbrat sekret papir? user posted image

Jaz tudi večkrat kaj vprašam. Sicer ne na DIPO ampak kje drugje.
Ne z namenom, da bi naredila nekaj, kar mi svetujete, ampak zato, da si malo razširim obzorja. Da vidim, kako bi v isti situaciji reagirali drugi.
Potem naredim vedno tako kot se meni zdi prav je pa res, da spekter "mojega prav" po branju odgovorov pogosto spremeni odtenek.

Ko pa odgovarjam na DIPO pa v primerih družinskega nasilja namenoma pišem ostro, ker vedno upam, da bo žrtev zaradi šok efekta imela več možnosti, da končno spregleda. Ujčkanje jo samo zadržuje ujeto v situacijo.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.10.2008 16:12:26   
Gina
Mnenje rabi človek zato, da razširi obzorje, kot je že mič napisala. Če več reči prebereš, več veš, razmišljaš na različne načine in lažje razumeš različne aspekte in razmišljanja ter delovanja. Najbrž tudi vsak bere mnenja iz drugih razlogov.
In ne ne, ne moreš vedno delovati v skladu s pametjo. To enostavno ne gre. Če imaš npr. probleme s kilami, tvoja pamet ve, da je naravno, da boš enkrat lačen, drugič sit, pa da se ni treba basat s harno, ampak pamet ne more tako tudi funkcionirat. Enostavno ji nič ni prav, ne če ješ, ker potem se pamet krivo počuti, ne če ne ješ, ker potem stradaš in si ful bad. Pamet enostavno ne najde pravega jaza, pravega tebe in dela cirkus iz življenja... Enako je z odnosi. Lahko pamet nekaj ve, ampak ne more tega izvesti....dela cirkus...do določenega trentuka, ko se pamet umakne in nastopi pravi jaz, ki končno ve, kaj hoče in deluje čisto naravno...pač tako, kot bi bilo najboljše vse skup izvest. Ma ne vem, jaz to tako vidim. Pamet tukaj odpove, dokler ti ni v resnici dovoooooolj! Nehaš mislit na vse skup, ampak rajši začneš mislit na sebe, delovat za sebe. To je vsa umetnost.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.10.2008 17:02:45   
Dr. House
Zato, da dajo delo tistim, ki jim odgovorijo. Ti morajo najprej globoko razmišljati, da bodo pametno odgovorili in da bodo tulili v isti rog kot večina pred njimi (čredni nagon), potem pa morajo vse še natipkati. Če se vse skupaj dela v delovnem času, je še toliko bolje. Šef vidi, da tolčeš po tipkovnici in misli, da delaš.

Ni boljšega!

Nisem ptič, pa vseeno serjem ljudem po glavi.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.10.2008 17:19:30   
Črna ovca
Hm, zanimiva poanta, dr. House. Beee.

(odgovor članu Dr. House)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.10.2008 17:32:27   
Anonimen
Razlicno.
Zaradi potrditve.
Zato, da dobimo nove iztocnice za razmisljanje, vcasih nove mozne resitve.
Zato da prezenemo strah.
Zato ker nam je samo dolgcas.
Zato ker mnenje preko net-a dobimo najhitreje.
Ali pa kar tako, iz navade user posted image .
Izbire kolikor hoces.

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
7.10.2008 19:53:29   
Ajvy
da vidimo , da je lahko nekdo bolj neumen kolkr miuser posted image user posted image

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?