Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Razparceliranje parcele, prepis? 6.10.2008 22:33:34
|
|
|
|
julči
|
Prosim za pomoč, ker mi je to področje španska vas. Oče je lastnik večje parcele, ki naj bi jo razdelili na 3 dele. en del bova dobila midva z mojim (bova zidala), ostala dva dela pa brata. Kje je treba začeti, kaj najprej, katere dokumente, koga najeti za razparceliranje, kako nardit prepis,kdaj geodeta.... A so kakšne fore, ki jih je fajn vedet? A se bolj splača nardit vse prepise naenkrat- al je to vseen? ? Hvala za info
|
|
|
|
RE: Razparceliranje parcele, prepis? 6.10.2008 22:41:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Kot prvo je treba iti do geodeta, da vam razparcelira parcelo in vsakemu od treh delov dodeli novo parcelno številko. Ko bodo nove parcelne številke znane, pa se naredijo tri kupo-prodajne ali darilne pogodbe v katerih oče proda/podari te nove parcele vam ... potem pa na zemljiško knjigo, da tudi uradno zabeležite spremembo lastništva.
|
|
|
|
RE: Razparceliranje parcele, prepis? 7.10.2008 7:37:31
|
|
|
|
Luni
|
Najbolje vse tri z eno darilno pogodbo, je najmanj stroškov: notar, zemljiška knjiga..... Geodete imaš objavljene na internetu http://www.izs.si/index.php?id=115 Lahko pišeš na ZS, če te še kaj več zanima....
|
RE: Razparceliranje parcele, prepis? 7.10.2008 8:47:52
|
|
|
|
Pikec
|
Kot prvo je treba iti do geodeta, da vam razparcelira parcelo in vsakemu od treh delov dodeli novo parcelno številko. Geodet razpalcerila vse ostalo naredi Geodetska uprava.
|
|
|
|
RE: Razparceliranje parcele, prepis? 7.10.2008 9:23:44
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikec RR Kot prvo je treba iti do geodeta, da vam razparcelira parcelo in vsakemu od treh delov dodeli novo parcelno številko. Geodet razpalcerila vse ostalo naredi Geodetska uprava. Sem geodetka in vem kako to gre ... geodet na terenu izvede mejno obravnavo s parcelacijo, nato zaprosi GU za 3 nove parcelne številke, GU mu jih pošlje in jih na to geodet dodeli novim parcelam. Ko je elaborat končan se ga pa pošlje na GU, kjer ga potrdijo ... pa saj ni važno ... kot prvo boste morali urejati stvari pri geodetu, da boste pri pogodbah točno vedeli katera parcela kateremu od vas.
< Sporočilo je popravil Otika -- 7.10.2008 9:24:39 >
|
|
|
|
RE: Razparceliranje parcele, prepis? 7.10.2008 12:01:31
|
|
|
|
Jatek
|
Bravo otika, maš prav. Lp, geodetka
|
|
|
|
RE: Razparceliranje parcele, prepis? 8.10.2008 20:17:50
|
|
|
|
pupe
|
najceneje za vaju in za tvojega očeta je da res naredite darilno pogodbo še prej pa naj oče najame geodeta da se to razparcelira potem pa do notarja da vam sestavi darilno pogodbo in to je to
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?