|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izvidi
17.3.2005 15:08:28   
Urska61
Pozdravljene!

Tako lep sončen dan je, da sem zelo dobre volje. :morje:
Pa vendar imam eno vprašanje za vas. Zanima me, po kolikšnem času dobiš izvide po opravljenem HSG? Ali ti povedo takoj ali moraš čakati nekaj dni? :metulj:
Urška61
Neposredna povezava do sporočila: 1
   izvidi
17.3.2005 15:30:35   
Urska61
Lana37, a je to običajna praksa, da te za nekaj časa še zadržijo v bolnišnici?

(odgovor članu Urska61)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   izvidi
17.3.2005 15:44:18   
Urska61
Hvala za vaše odgovore. Jaz grem na HSG 22. 3. v Lj in nič nisem računala na to, da bi morala v bolnici ostati. MašaS, ali je tebi G omenjal kaj takega?

Urška61

(odgovor članu Urska61)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   izvidi
17.3.2005 15:50:05   
Urska61
Super, Lana37! Tudi jaz sem slišala, da je že nekaterim ženskam po HSG ratalo zanositi. Mogoče bom pa tudi jaz takšna srečnica, ali pa tudi ne in bom vseeno morala na laparoskopijo.:)

(odgovor članu Urska61)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   izvidi
17.3.2005 18:03:30   
Anitka
Hoj punce!

Jaz sem bila na HSG-ju v MS in sem šla po popoldanski viziti domov. Je ponekod sicer praksa, da ostaneš eno noč v bolnici, a v večino bolnicah greš še isti dan domov.

Punce dobro opravite HSG, pa čokoladico vzamite s sabo (lakota bo veeeeelika):):)-:)-:)- Pa želim vam, da vam po HSG-ju takoj uspe, meni še žal :( ni. Pa bo že!:bravo::bravo:

(odgovor članu Urska61)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   izvidi
17.3.2005 19:49:56   
MašaS
Urska61, meni ni moj G sploh nič omenil, niti to, da mi bodo najprej vzeli kri. Pa še rekel mi je, da naj kar pridem na 6, 7, ali 8 dan ciklusa, da se ni treba nič naročati, saj ne moremo vedeti, kdaj točno bo M.:ups: Pa sem vseeno poklicalain se naročila, ko je prišla M. Sestra mi je še rekla, da mi isti dan zjutraj vzamejo kri, da dobim nekaj proti bolečinam in danes, ko sem klicala na podlagi info na RR, da celo ostaneš v bolnišnici, mi je sestra rekla, da naj bi ostala do večera (vizita), potem pa odšla domov in dobila nekaj dni bolniške. To je vse, kar sem izvedela. Ja, in pa to, da, če bom rekla AU, bodo pa nehali, saj naj bi to pomenilo, da je tekočina na nekaj naletela. :zmeden: No, o tem smo pa že enkrat nekaj govorili, kajne.

Vsem želim, da bi po HSG-ju postale srečke :nosecka:

LP, MašaS

(odgovor članu Urska61)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   izvidi
18.3.2005 10:15:06   
Mijavček
Oj!

jaz sem bila na HSG v LJ 22.02., ko prebiram kako je dugod po Slo sem kar mal žalostna... pa naj bi bilo v LJ kao vse najboljše, vsaj tako vsi drugi mislijo, v bistvu je pa tako:

po HSG čakaš na izvide v čakalnici na enih butastih lesenih klopcah... postelje ali bolniške sobe še vidiš ne. Zdravnik se sploh ne pogovsarja s tabo, opravi svoje in gre, če te potem kaj boli, moraš trkat na vrata, da ti sestra odpre. Na izvid čakaš cca 2 uri in se stiskaš na tistih lesenih klopeh z ranoraznimi pacienti, ker je zraven še rentgen za črevesje in za ne vem kaj še vse. Če imaš sploh srečo, d adobiš mesto na klopici, jaz sem morala nekaj časa celo stat!:zmeden:
Izvide prinese sestra v čakalnico in jh smo razdeli, brez komentarja!
Potem pa se moraš naročiti pri svoji G, da ti jih razloži.

Tako, evo, to je naše zdravstvo!:grrr::grrr::grrr::grrr:

Mijavček

(odgovor članu Urska61)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   izvidi
18.3.2005 13:22:47   
MašaS
Lana37, pa si dobila tudi kakšne zadeve proti bolečini pred samim HSG-jem? Karkoli?

MašaS

(odgovor članu Urska61)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   izvidi
18.3.2005 13:31:44   
MašaS
Lana37, sorry ker te morim, ampak kam ti pa vstavijo tisti kateter?
Se še enkrat opravičujem :zmeden: :ups:

(odgovor članu Urska61)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   izvidi
18.3.2005 14:16:56   
MašaS
Joj, tole se pa ne sliši nič kaj prijetno... Mene ni moj G nič psihično pripravil na kaj takega.

Lana37, hvala za vse informacije. Upam, da ti ni bilo naprijetno pisati o tem. Še enkrat hvala in enega :angel: za tvojo pikico, zate pa :rozica:

MašaS

(odgovor članu Urska61)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   izvidi
18.3.2005 18:29:56   
gordy
Ojla!
3.3. sem bila na HSG v LJ...
Ja, se strinjam... tiste klopce niso kaj prida... Tudi čakalnica ne...
Zdravnica je bila sicer zelo korektna, a vau zanjo ne bi rekla.
Bi pa resnično rada pohvalila sestro, ki je tisti dan delala! Resnično prijazna, topla in prijetna!
Zaradi dela in pomanjkanja osebja je zdravnica zamudila dobro uro in sestra je dejansko pokazala skrb in razumevanje za nas, ki smo čakale zunaj!

Najprej vprašanje o bolečinah pri menstruaciji, če so kakšne alergije. Nato je prinesla tabletke in vsaki lonček vode.
Nato nam je prišla sporočit, da bo zdravnica zamudila. Vsakič, ko je prišla je imela nekaj prijaznih besed za nas.
In ko čakaš, je vsak nasmeh dobrodošel!
In potem pregled...
Ne glede na pomirjujoče besede, je strah zaradi čakanja narastel.. preko nerazumnih meja!
In med pregledom, ko je zabolelo (čeprav je bilo rečeno, da je vse prosto... sem pač tako zelo občutljiva :ups::ups::ups:), je mirila z glasom in besedami, celo pobožala me je enkrat... mislim vsaj :ups:
In dejansko se je potem mogoče vsaj malo umiriti :):):) Upam, da bom ob porodu (ko...) imela vsaj kakšno tako sestro v bližini :):):)
Tudi po pregledu, po slikanju, je večkrat prišla ven in pogledala, kako smo... Mogoče sem pa samo jaz tako zelo stokala v ambulanti, da jo je bilo le zame tako strah :ups::ups::ups: Ampak zaboleleo me je res in samo v ambulanti, ko je šel kontrast skozi jajcevode...
Kakor koli... Moja izkušnja zaradi bolečin po pregledu je tako zelo drugačna od tvoje, Mijavček, da moram še to napisat... Pa čeprav me boste potem s foruma vrgle :ups::ups::ups:
Mogoče tudi zaradi tega, ker sem v LJ prišla sama in me je potem čakala še pot proti vipavskemu koncu... ampak nobenega problema ni bilo dobiti še dva Spasmexa za na pot... Pa še en Naprosyn, ki sem ga vzela kar tam... Pa sem ji večkrat zagotovila, da me nič ne matra... ker me dejansko ni...
Ja, potem pa počivat, ko sem prišla domov... In dejansko sem se pazila, ker me je tudi zvijalo po malem kar cel vikend...

No, danes pa NE čakam M, pa čeprav me zvija :(:(:(

Lepo se imejte!!!

Gordy

(odgovor članu Urska61)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   izvidi
19.3.2005 8:45:04   
MašaS
Gordy, pa imaš drugače boleče menstruacije? Je bila bolečina pri HSG-ju kaj podobna bolečini ob menstruaciji? Jaz sem namreč že kar malo panična, pa bi si rada predstavljala, kako približno to boli. HSG imam drugi teden.

pa pa
MašaS

(odgovor članu Urska61)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   izvidi
19.3.2005 17:19:12   
gordy
MašaS, ja imam boleče M. In čeprav me je pri HSG zabolelo, ko je stisnila kontrast noter, bi vseeno raje, da bi moji menstrualni krči trikrat malo bolj špiknili, potem bi imela pa mir...
Fora je, da takoj, ko preneha oz. se zmanjša pritisk zaradi vbrizgavanja kontrasta, neha boleti. Kot bi odrezalo!
In ravno zato, ker je čisto kratkotrajno, ne bi mogla primerjati z M...
Doma sem se pa res pazila, pa čeprav je bilo mnogo nežnejše kot pri M...

Upam, da te nisem prestrašila!
Konec koncev sploh ni nujno, da boš čutila kak krč...
Če ti uspe, se poskusi čimbolj sprostit!
Mislim, da tudi sama ne bi imela tovrstne izkušnje, če bi se lahko sprostila... A čakanje je naredilo svoje...

Držim pesti :miska::miska::miska: ti se pa sprosti :):):)
LP!

(odgovor članu Urska61)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   izvidi
19.3.2005 17:24:19   
gordy
Ajaa, pa še vedno NE pa NE pa NE čakam M!!!

Sam me ne uboga :(( :(( :((

Že trka :( :( :(

mhm :grrr: bhm :grrr: ghm :grrr: khm :grrr: fhm :grrr:

Pa tok lepo sem se z bušijem pogovarjala, da naj pa zdaj kar pikico pazi, pa da naj bo priden....

(odgovor članu Urska61)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   izvidi
19.3.2005 20:14:50   
gordy
Matr... pa tolk sem NE čakala....
zdej je pa tukaj :((:((:((:((:((:((:((

(odgovor članu Urska61)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   izvidi
23.3.2005 13:26:43   
MašaS
Lana37, bom držala pesti zate, da ti čimprej uspe tudi v drugo, pa da ne bo treba še enkrat na kakšne zoprne preiskave!

Jaz sem ravno včeraj dala čez HSG, pa ni bilo nič ka prijetno. Povrhu vsega niso mogli ničesar narediti, ker ni imel neke aparature. No, ampak mi se ne damo in bomo že čez 14 dni začeli :sloncek: :sloncek: :sloncek:.

Lepo se imej!
MašaS

(odgovor članu Urska61)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?