|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   strah pred ohromitvijo
4.10.2008 7:29:29   
Anonimen
No moj porod se bliža. Prvič je bilo katastrofalno, dolgo in boleče in zato sem se odločila da bi v druge probala EA, če seveda se stvar spet zavleče tolik časa.
Ampak tu nastopi strah, šla sem na posvet k anesteziologinji, vse mi je razložila, a mene je še vedno strah da mi kateter pri EA ne bo vstavila pravilno in bi bila zaradi tega po porodu hroma in nebi mogla tekat za svojima sončkoma.

Ali je moj strah upravičen in kako ste se ga otresle ve ki ste to že dale skozi?
Ne me obsojat prosim ampak res me je strahuser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: strah pred ohromitvijo
4.10.2008 8:42:07   
Lorencia
Za mene je to podobno kot , ko ti rečejo - vaš otrok je lahko prizadet 1:6000 otrok.
Zdaj pa imam izbiro ali se bom sekirala, ker je lahko eden izmed 6000...ali se ne bom sekirala, ker je resnično majhna verjetno, da bi bil ravno on.
Torej teoretično možnost vedno obstaja, tega ti nihče ne bo zanikal....je pa neprimerljivo večja možnost da poteka brez težav.

Sama sem prvič noseča, ter še nisem imela za seboj slabega poroda in se morda ravno zaradi tega lažje odločim, za naraven porod - da nebi kdaj rabila sama sebi očitati stvari. Namreč tu je vseeno le moja odločitev ali se sploh spustim v možnost rizika.Vendar pa verjamem, da bi po težkem in bolečem porodu na stvari gledala drugače.

< Sporočilo je popravil Lorencia -- 4.10.2008 8:43:17 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.10.2008 12:37:54   
Naja30
Brezveze je, da razmišljaš o tem. Kot je predhodnica napisala, procent je mejhen, dogaja pa se. Ampak če bi tako razmišljale ženske, nobena ne bi šla na NS. No, jaz tudi ne bom šla.

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.10.2008 14:07:56   
maja24
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

No moj porod se bliža. Prvič je bilo katastrofalno, dolgo in boleče in zato sem se odločila da bi v druge probala EA, če seveda se stvar spet zavleče tolik časa.
Ampak tu nastopi strah, šla sem na posvet k anesteziologinji, vse mi je razložila, a mene je še vedno strah da mi kateter pri EA ne bo vstavila pravilno in bi bila zaradi tega po porodu hroma in nebi mogla tekat za svojima sončkoma.

Ali je moj strah upravičen in kako ste se ga otresle ve ki ste to že dale skozi?
Ne me obsojat prosim ampak res me je strahuser posted image

EA je zakon ,nč bat vse bo OKuser posted image user posted image user posted image

Ela čebela

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.10.2008 15:05:13   
*tajda*
No mene je anestezist tako potolažil,ko je rekel da mu lahko zaupam,da bo vse vredu in da če vidijo da kateter ne gre in ne gre noter niti ne poskušajo več.Rodila sem z Ea ,porod imam v najlepšem spominu,brez bolečin in brez katerihkoli stranskih učinkov.Zdaj pa skačem za enoletnim fantičem.Tako da brez skrbi.user posted image

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.10.2008 15:30:19   
kaya2007
ne vem...jaz sem dobila v občutek, da moj anastezist res ves kaj dela in me sploh ni skrbelo...mogoče kje drugje da bi me, težko rečem. moraš se pač odločiti, da boš zaupala, ali pa ne it na EA.

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.10.2008 16:50:00   
Čakajoča
Jaz sicer nisem rodila z EA, vendar sem nameravala, pa se ni izšlo! Na žalost! Morala sem izi na Carski rez!

Sem pa bial na predavanju o EA v MB porodnišnici in nam so rekli , da se ohromelost ne more zgodili, ker je ta živec hrbtenjače drugje, kot pa oni zapiknejo to iglo!
Ne razmišljaj več o ohromelosti! Vzami EA, boš videla, da ti ne bo žal! Tudi jaz jih poznam veliko, ko so rodile z EA, pa imajo porode res v najlepšem spominu!

Vso srečo!

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.10.2008 16:56:46   
čipka
Tudi jaz sem imela malo stahu kaj bo potem....ej vse je bilo ok in če bom še kdaj rodila bom definitivno z EA!user posted image PA tudi čutila nisem kdaj mi ga  je anestazist vstavil,ker so bili popadki tu-mač boleči in sem samo molila naj mi dajo čimprej EA! Kar naenkrat sem nila brez bolečih popadkov in sem še vprašala če so mi sploh dali EA in se je babca le nasmehnila. Drugače semm čutila vse(noge,rit,trebuh...)vse razenn popadkov ne...in porod ni bil boleč. Ti res priporočam EA!!

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.10.2008 19:05:57   
Katjusa
sej tud porod brez EA je lahko sanjski.... moj je vsaj bil in mislim da če je nekoga preveč strah je brezveze da sam sebe siliuser posted image Drugače pa pomoje vedo kaj delajo čeprav nikol ne smeš bit čist 100% da bo vse vredu vsekakor je pa treba bit optimist.....  Sej vem zdej ti nisem dala nobene tolažbe in nekega povoda za lažjo odločitev sam men se zdi da se ženske vse preveč obremenjujemo z vsem tem in pol nas je strah poroda in zato traja še dlje in je še teže.... Kakorkoli se boš odločila držim pesti, da bo vse vredu in da boš imela lepo izkušnjo poroda....user posted image user posted image user posted image

Nič strah bituser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.10.2008 20:02:20   
Anonimen
Tudi sama sem na to že pomislila, in odločila sem se za naravni porod. torej brez EA.
V tem času do poroda, ki ga imam na voljo, bom izkoristila in se čim bolj psihično pripravila, da bo vse ok.
Dejstvo pa je, da bo treba v ključnem momentu bit čim bolj sproščen. Konec koncev, narava že ve kaj dela. Prepusti se  toku svojega telesa, zaupaj, pa bo kaj bo.

(odgovor članu Katjusa)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
4.10.2008 20:16:14   
julika
kaj pa ultiva?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.10.2008 12:50:23   
Anonimen
Hvala punce za odgovore, res je da se mogoče preveč obremenjujem s tem, anesteziologinja mi je jasno dala vedeti da se o tem sploh ne pogovarja ker je to prva stvar za katero jo ne skrbi. Sploh  ni dvoma da nebi pravilno vstavila in da bi bilo vsaj glede tega vse O.K.

Ultiva pa je  druga stvar za katero sem jo vprašala. Njen odgovor je bil da je pri tej stvari manj znanega kot pri EA, zato se še vedno sproti učijo v primeru zapletov.  Pa še to me je malo zmotilo da tisti opiat ki ga vbrizgavaš vase preide 70% preko posteljice do otročka torej lahko (čeprav ni zaenkrat znano da bi) pusti kako posledico na otroku.

(odgovor članu julika)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
5.10.2008 19:35:40   
Pupsika
Joj, naj te be bo strah, EA je najboljša stvar...everuser posted image ...
Jst v drugo ponovim vajouser posted image ....Prvič sem imela svoje fuuuuul boleče popadke, dobila sem EA( vstavljanje katetra čisto nič ne boli...sploh, če imaš svoje popadkeuser posted image , jst sem upala, da bo čimprej kateter notuser posted image ) in bilo je svetovno, tko sem se dobro počutila, v porodni smo se hecali in zabavali...potem , ko je bilo pa treba roditi sem pa čutilia pritisk, 2x malo bolj pritisnila in moja pupa je prišla na svet!! Nobenih stranskih učinkov nisem imela, kvečjemu sem se po porodu tolk fajn počutila, da bi lahko še enkrat rodilauser posted image .
Porod je bil fantastičen!!

Želim ti, da se znebiš tega strahu!!

< Sporočilo je popravil Lacey -- 5.10.2008 19:37:32 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.10.2008 13:05:48   
vrtnica123
Punce ko vas takole poslušam oz. berem vse tako na veliko hvalite to EA- sedaj me pa zanima naslednje- če Ea ni na voljo 24 ur a potem moraš imet pr nas v Sloveniji srečo da to zadevšnjo dobiš- ker jaz se namreč poroda bojim in bi strašno rada dobila EA ampak me je strah da ravno takrat ne bo dosegljiva- rodila bom pa v CE porodnišnici!

(odgovor članu Pupsika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?