|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   premikanje otroka
3.10.2008 19:29:34   
Anonimen
pozdrav lep kako ste ?
mene pa zanima zakaj jest tako slabo čutim otroka rahlo pa redko na dan samo zjutraj kšnikrat pa zvečer parkrat
a je len a je bolje mirne narave.mogoče ima katera take izkušnje.

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 5.10.2008 12:57:43 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vprašanje
3.10.2008 19:49:38   
Lorencia
nisi povedala osnovnih informacij - v katerem tednu si....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.10.2008 20:57:47   
kaya2007
tudi zato, ker čez dan počneš še kaj drugega in nisi toliko pozorna na gibe.

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.10.2008 22:20:44   
jajula
jst sem sred nosečnosti čutla user posted image  sam k sm se ulegla in umirila

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.10.2008 22:25:38   
Doll
vležite se na levi bok in v 30 minutah do 1 uri morate našteti ponovno 10 premikov. Če jih ne bo 10, se naslednji dan, preko dnva pa lahko tudi isti dan odpravite v porodnišnico na preverjanje stanja, običajno je to snemanje CTG.

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.10.2008 8:30:02   
Lorencia
IZVIRNO SPOROČILO: Doll

vležite se na levi bok in v 30 minutah do 1 uri morate našteti ponovno 10 premikov. Če jih ne bo 10, se naslednji dan, preko dnva pa lahko tudi isti dan odpravite v porodnišnico na preverjanje stanja, običajno je to snemanje CTG.

Ja in zdaj bodo šle to delati punce v 18 tednu, ki komaj čutijo mehurčke in naredile paniko.
Mislim, da je fajn da se pove, da se gibi ne štejejo od čistega začetka - vsaj koliko je meni znano.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.10.2008 8:51:17   
Anonimen
ja noseča sem pa 26 tednov.lp

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
4.10.2008 8:52:30   
Hope2

A res? Men je pa G rekla, da v celem dnevu 10 brcikuser posted image . Sem pa v 33 tednu. Kaj je zdaj res?

Aninimna, pri meni so dnevi, ko je malček čist miren, edino zjutraj in zvečer me malo in zelo nežno obrca. Potem pa spet pride dan, ko mi hoče kar čez kožo zlezt. Dva G sta mi zatrdila, da pač tudi oni imajo dneve mirovanjauser posted image in dokler ga čutim in naj je še tako nežno in redko, da je vse oK.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 4.10.2008 8:54:58 >

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.10.2008 9:21:44   
Doll
Lorencia jaz nisem govorila o nobenih tednih in mislim da vse vedo kdaj se mora biti pozoren na gibe ;)

Hope to je za ženske,ki mislijo,da otroka bolj slabo oz. ga ne čutijo.
To sem kopirala iz pušenjakovega foruma ;)

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.10.2008 9:30:50   
Lorencia

Lorencia jaz nisem govorila o nobenih tednih in mislim da vse vedo kdaj se mora biti pozoren na gibe ;)

Hope to je za ženske,ki mislijo,da otroka bolj slabo oz. ga ne čutijo.
To sem kopirala iz pušenjakovega foruma ;)

Ja in kdaj moreš biti pozoren ??...ene pravijo od 26.tedna naprej, druge 32.tedna itd.
Ni pa nič novega da nosečke, ki so komaj začele čutiti brcike - odprejo temo, da niso naštele 10 gibov in so panične.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.10.2008 9:37:32   
nadya
Ojla.

Na Pušenjakovem forumu sem prebrala, da začnemo gibe šteti načeloma po 34t. Je ravno včeraj na to vprašanje odgovoril.

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.10.2008 12:36:00   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

A res? Men je pa G rekla, da v celem dnevu 10 brcikuser posted image . Sem pa v 33 tednu. Kaj je zdaj res?

Aninimna, pri meni so dnevi, ko je malček čist miren, edino zjutraj in zvečer me malo in zelo nežno obrca. Potem pa spet pride dan, ko mi hoče kar čez kožo zlezt. Dva G sta mi zatrdila, da pač tudi oni imajo dneve mirovanjauser posted image in dokler ga čutim in naj je še tako nežno in redko, da je vse oK.

Hope2, prav imaš. V celem dnevu mora biti 10 gibov, s tem da nekateri kolcanja ne štejejo za gib. Drugače pa v celem dnevu. Začne se pa šteti nekje takrat, ko že vsak dan dobro čutiš otroka, okoli 25t že. Ni res, da šele po 34t.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.10.2008 15:07:28   
Pacota
No jaz sem v 27t mojo dr. vprasala, kako je z gibi, saj sem jih nekaj dni cutila zelo malo oz. toliko da kaj. Je rekla, da nic komplicirat in se bat, da se to steje kasneje, po 34t.

Takrat se ne steje za gib vsaka brcika posebej, ampak se belezi kot 1 gib eno kompletno premikanje in brcanje otrocka,ko je vmes pavza, se steje kot naslednji gib naslednje premikanje otrocka.

Kaksen dan ali dva cutim gibe minimalno, kaksen dan pa nenormalno mocno. Naj bi bili normalno tako - vsaj pri teh tednih.

Je pa res zelo neprijetno, ko cakas ce bo koncno kaj...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.10.2008 7:39:28   
watershine
od mojga bratranca punca je nosila zelooo mirnega otroka in je naštela komaj 10 brcik dnevno (čez celo nosečnost) naš malček pa me brcne po 10krat v minuti-je pa ful živahen ni je prijatelice ali sorodnika ki nebi čutil njegovega giba, ker usakič ko se usedem in sem kako minutko pri meru že začne in pol dela raznorazne akrobacije in razveseljuje use ki imajo roko na trebuhu :)

z tem hočem povedat da je to od otroka do otroka različno... samo ne sekirajte se preveč!

LP

(odgovor članu Pacota)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   premikanje otroka
25.7.2011 10:14:44   
Anonimen
hej

mogoče se vam bo zdelo vprašanje malo čudno ampak je to moja prva nosečnost no oz. druga ker sem imela prvič spontani splav :( zanima me kakšni so občutki ko se otroček premika? včasih mam tak občutek, tak pritisk rahel kot da bi mi trebuh potisku na ven traja pa par sekudn in neha a je to to? sem pa v 21 tednu nosečnosti. ginekologa mam sicer ta teden mi ga je pa nerodno kr naprej klicatuser posted image

hvala

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: premikanje otroka
25.7.2011 10:19:30   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

hej

mogoče se vam bo zdelo vprašanje malo čudno ampak je to moja prva nosečnost no oz. druga ker sem imela prvič spontani splav :( zanima me kakšni so občutki ko se otroček premika? včasih mam tak občutek, tak pritisk rahel kot da bi mi trebuh potisku na ven traja pa par sekudn in neha a je to to? sem pa v 21 tednu nosečnosti. ginekologa mam sicer ta teden mi ga je pa nerodno kr naprej klicatuser posted image

hvala

Ja to je to, z nogicami ali glavo se upre v steno maternice. S časom postane bolj izrazito, lahko celo boleče, ko te brcne v ledvica user posted image . Med 24. in 27 tednom se gibe sicer manj čuti, ker narašča količina plodovnice, je pa včasih prav fajn videt celotno nogico ali obris glave, ko se naslanja na trebušček. Jaz sem imela v začetku tudi občutek, kot da bi me nekdo požgečkal od znotraj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
25.7.2011 10:33:07   
Anonimen
hvala za odgovor sem se kr mal pomirila :) vse kolegice so noseče al pa majo še majhne štručke in pol ko poslušaš vse te stvari kako je pri njih, se kr mal ustrašiš če pr teb ni tak.
drugače pa komi čakam kako mal bolj močno brco, da bom ziher da je pa vse ok :)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
25.7.2011 12:22:45   
m_o_i
jaz nisem nikoli cutla kake konkretne brce; se manj pa vidla rokico al pa nogico, kak jo tisci na trebuh. tista "valovanja" ja, ampak tiste brce sem pa vidla samo in edino zvecer, ko sem se vlegla in gledala v trebuhuser posted image
no, samo v vednost, da ne bo kake nepotrebne panikeuser posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?