|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   carski rez in spinalna anestezija
3.10.2008 9:13:19   
golob
Živjo!
Ker je bil moj prvi otroček močno prevelik, se je moj prvi porod končal s CR. Nikoli si nisem mogla odpustiti, da nisem bila prisotna pri tem čudežu, čeprav mi vsi pravijo, da sem smotana...
Zdaj bom rodila drugič. Imam napovedan CR-spet velik otrok.
Spet sem pri travmi, da me ne bo zraven.POzanimala sem se in bi se dalo, da mi to opravijo samo v spinalni anesteziji. kar pomeni, DA BOM ZRAVEN!!!!!
Rada bi le izvedela, če se je katera že odločila za tak CR in kako je bilo.
Hvala za vsako izkušnjo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: carski rez in spinalna anestezija
3.10.2008 10:08:47   
Anonimen
Jaz sem imela CR, ampak urgentnega. Bil je spinalni, ker me je bilo panično strah pred tem da me uspavajo. Sicer pa....vse se je zgodilo v roku cca. 5 minut...od panike zdravnikov do rojstva našega sončka.

Prvič sem rodila normalno, ampak z EA, pa so mi očitali da sem slaba mama, ker sem se odločila proti bolečinam. Pa sem vsem razlagala, da sem kljub EA sama rodila, saj mi ni noben otročka kr ven vzel al kaj. Pa sem se ful sekirala....pa sem na koncu prišla do zaključka pa kaj imajo drugi za gnjavit.....imela sem možnost da se odločim in sem se odločila po svoje. Ne obžalujem, ker imam lep spomin na prvi porod.

Na drugega z CR pa tut nimam kaj za kritizirat, ker sem samo srečna, da je z tamalim vse ok, ker če bi vstrajali pri normalnem porodu se ne bi tako fino izšlo kot se je. Ok, moti me samo ta črta vreza ki je ostala, pa verjetno se bo videla celo življenje tam spodaj.

KAr se pa tiče biti zraven ...pri spinalnem je lahko bil zraven mene tut moj user posted image , kar mi je pomenilo ful veliko, da me je držal za rokico in me božal. Pol ko se je user posted image  rodil sem pa sam čakala na APGAR in ko sem slišala 9 9 10 sem bila prvič po prvem šoku pomirjena. Sploh nisem nase mislila, sam to da je z user posted image  vse ok. Pa dobro se mi je zdelo, da sem občutila vzdušje med zdravniki med samim posegom, pomirjujoče je, če vidiš da so po prvi paniki bili vsi naenkrat spoščeni, češ mi to obvladamo in sam ne se bat, vse bo še ok. Res dober občutek.  

To je verjetno tisto, kar zamudiš, če "prespiš" porod.

(odgovor članu golob)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
3.10.2008 10:09:53   
travica
malo prebrskaj
da ne bomo 100x enakih odgovorov pisale user posted image
http://www.ringaraja.net/forum/Vse_o_carskem_rezu/m_629294/tm.htm

(odgovor članu golob)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.10.2008 10:36:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: travica

malo prebrskaj
da ne bomo 100x enakih odgovorov pisale user posted image
http://www.ringaraja.net/forum/Vse_o_carskem_rezu/m_629294/tm.htm

Že da obstaja ta tema, vendar tudi jaz nisem dobila odgovora, ko sem postavila par vprašanj. Potem ti ne preostane nič drugega, kot da odpreš podobno ali isto temo še enkrat. Potem imaš vsaj malo upanja, da dobiš kakšen odgovor!!!

(odgovor članu travica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
3.10.2008 12:07:51   
mojcapr
Prva 2 carska sem imela v splošni anesteziji, tretjega pa v spinalni.
Res takoj vidiš otroka, ampak kaj ko ga ne moreš primit. Vsaj men ga niso dali na prsa. Skupaj sva bila šele v sobi popoldan, kot pri splošni anesteziji. Potem pa sem še dobila MIGRENSKI NAPAD 2 dan po carskem, kar je tudi stranski učinek spinalne, tako da sem samo ležala in bruhala, za mojega user posted image so pa skrbele sestre. Glava pa me je bolela 4-5 dni. Za znoret...
Jaz sem imela slabo izkušnjo s spinalno. Res vidiš malo štručko ko se rodi, sam ta migrena je bila pa user posted image user posted image user posted image .
Če bi še imela kakega user posted image potem bi imela splošno anestezijo.

Danes je tvoj dan, izkoristi ga maksimalno...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.10.2008 16:15:13   
golob
Hvala za odgovore!
Samo zanima me anonimen a imaš tudi drugače težave z migrenami a je bilo to prvič?
<lep pozdrav vsem

(odgovor članu mojcapr)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.10.2008 16:16:02   
golob
Oh Joj mal sem se zmotla!
O migrenah sem hotla vprašat mojco

(odgovor članu golob)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.10.2008 16:45:22   
emaa
Jaz sicer imam migrene, ampak po CR s spinalnim blokom nisem imela glavobola, tudi bolečin ne hudih. Pa sem šla na CR šele po 6 urah popadkov (ja najprej je bil načrtovan v splošni anesteziji, pa se je smena zamenjala, sem pa že prej izrazila željo po spinalnem bloku). Fanta sem videla takoj, ko so ju vzeli ven, potem so mi enega čez kako uro prinesli v sobo, drugi je bil na intezivni. motilo me je, da v Lj mož ni smel biit zraven, pa da tudi po porodu nsmo bili nič skupaj, na hodniku sva se poslovila, ko so mene direkt zatem gor peljali. Kateter imaš 20ur, potem vstaneš, skratka nič groznega. 

(odgovor članu golob)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.10.2008 20:40:09   
lotty4
Rodila sem v spinalnem bloku. Če bi šeenkrat mogla odločati se odločim isto. Bilo mi je fajn ko sem slišala punčko zajokati, takoj so mi jo pokazali in v eni uri sva se že dojili. Bolečine ti blažijo sproti in ne pride do najhujših bolečin. Bilo je čist fajn.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.10.2008 21:43:50   
Rožica*
Tudi jaz sem rodila v spinalnem bloku, če bom še enkrat v taki situaciji se zagotovo odločim zanj, ker ob misli na prvi jok, na prvi stik, ko so mi ga takoj ko so ga izvlekli, prinesl in položili k mojemu licu, da sva se pozdravila, pocartljala,...., pozabim na vse težave iz naplete po tej narkozi.

Tudi jaz sem bila vseh 7 dni priklenjena na posteljo, samo ležala in dobivala kapalno, mali je sicer prve dni preživel v inkubatorju in ni bil z mano v sobi, ko pa so ga prinesli, so zanj skrbele sestre....
Ob vstavljanju so mi predrli likvur, imela sem grozen glavobol, sploh nisem mogla biti v pokončnem položajo, ker sem takoj bruhala.
Migrenske napade z bruhanjem pa imam še zdaj občasno, sem pa leto dni po CR.
Res pa je da so bile bolečine znosne, ker sem redno dobivala protibolečinske inekcije.
Jaz sem mogla vstati 6 ur po posegu, seveda s spremstvom sester in opravit potrebo, sestra je rekla, da če že ne grem na veliko potrebo, da lulat pa moram in sem tako kar nekaj časa preživela na WC. user posted image user posted image

Je pa bila z mano v sobi ena, ki je imela splošno anestezijo in je kar hitreje okrevala. Sicer težko sodim, ker jo lahko primerjam s sabo, saj ne vem kako okrevajo ostale po spinalnem bloku.
Mi je pa rekla sestra, da svoji hčerki nikoli nebi pustila da ima spinalni blok, ker vidi, kako boge so porodnice po njej.

LP.

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.10.2008 18:11:25   
mojcapr
Drugače nimam migren. Sem mislila da mi bodo ostale, ampak hvala bogu jih ni.

Danes je tvoj dan, izkoristi ga maksimalno...

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?