Rožica*
|
Tudi jaz sem rodila v spinalnem bloku, če bom še enkrat v taki situaciji se zagotovo odločim zanj, ker ob misli na prvi jok, na prvi stik, ko so mi ga takoj ko so ga izvlekli, prinesl in položili k mojemu licu, da sva se pozdravila, pocartljala,...., pozabim na vse težave iz naplete po tej narkozi. Tudi jaz sem bila vseh 7 dni priklenjena na posteljo, samo ležala in dobivala kapalno, mali je sicer prve dni preživel v inkubatorju in ni bil z mano v sobi, ko pa so ga prinesli, so zanj skrbele sestre.... Ob vstavljanju so mi predrli likvur, imela sem grozen glavobol, sploh nisem mogla biti v pokončnem položajo, ker sem takoj bruhala. Migrenske napade z bruhanjem pa imam še zdaj občasno, sem pa leto dni po CR. Res pa je da so bile bolečine znosne, ker sem redno dobivala protibolečinske inekcije. Jaz sem mogla vstati 6 ur po posegu, seveda s spremstvom sester in opravit potrebo, sestra je rekla, da če že ne grem na veliko potrebo, da lulat pa moram in sem tako kar nekaj časa preživela na WC. Je pa bila z mano v sobi ena, ki je imela splošno anestezijo in je kar hitreje okrevala. Sicer težko sodim, ker jo lahko primerjam s sabo, saj ne vem kako okrevajo ostale po spinalnem bloku. Mi je pa rekla sestra, da svoji hčerki nikoli nebi pustila da ima spinalni blok, ker vidi, kako boge so porodnice po njej. LP.
|