|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hitro pomagajte mi,Pika ima hudo vročino
16.3.2005 20:00:35   
buča
cel dan se že giblje od 39-40,štirikrat sem ji že dala Calpol,tretjič se je vročina spustila le na 38.6.Sva jo že dvakrat stuširala,dvakrat klicala dohtarje...ne vem,baje da daš loh največ do 5 Calpol,ostalo je nevarno za jetra.Ne vem kaj bo ponoč,zdaj je zaspala.
A katera ve,če je dost,če jo ene 4 minutke tuširaš-vodo sem imela na 36C.Kolkrat jo loh,a ma še ktera druge variante za znižat vročino????Sem jo hotela z obkladki-ne pusti!!!:(
Neposredna povezava do sporočila: 1
16.3.2005 20:02:26   
Seven*
Surov krompir ji zavezi na zapestja in dimlje.. Menda to znizuje temperaturo.

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.3.2005 20:03:58   
Amai
Kaj pa Voltaren svečke, za v ritko? Sicer pa če ni drugih spremljajočih znakov, se vročino "tolerira" do treh dni. Kaj so pa dohtarji rekli, glede na kar visoko vročino?

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.3.2005 20:04:54   
Pia73
Pol kapsule (prerezano po dolgem) Voltarena v ritko. Preverjeno pomaga. Visoka vročina na daljši rok lahko zelo škodi, predvsem za noč ji jo zbij, da ne pride do vročinskih krčev.

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.3.2005 20:05:00   
viv_
V banjo vodo 32 stopinj in jo dajte not!

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.3.2005 20:05:29   
india
Jaz bi šla k zdravniku, prej bi še sicer s svečkami in krompirjem, peso ali zeljem poskusila, a verjetno pri taki vročini ne bi odlašala z zdravnikom.
:miska:

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.3.2005 20:05:52   
dix
Tako je. Surov nariban krompir. Mi sicer nadevamo na podplate (čez zokne da ne pade dol) in roke (tudi nekaj čez). Ko se posuši ga odstrani.

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.3.2005 20:06:07   
Pia73
Aja pa še to, krompir preverjeno pomaga a sem jaz porabila 4 ure, da sem si jo zbila pa nisem imela niti 38 stopinj, s tem, da sem si dala krompir na podplate in to velike količine.

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.3.2005 20:06:25   
buča
Seven,s čim naj ji krompir navežem?
Amai,dohtarji so rekli,da tud če jop gor pripeljem nau drgač.Kako do 3 dni'A da ji daješ še 3 dni Calpol?A ni za svečke že prevelika?(21 mes):(

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.3.2005 20:07:04   
.ču
Ja kaj pa svecke za zbijanje vrocine?
A ja pa se en preizkusen recept:
...naribas zeleno papriko-sicer ne vem kje bi jo zdej dobila,ce je nimas doma-in stisnes sok za kaksno zlico skozi kaksno gazo al pa cedilcek...

Pa,pa in srecno:miska:

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.3.2005 20:07:07   
Anonimen
Stisni svežo rdečo peso in dodaj veliko limone in cukra, ker je ogabno:ups: drugače..men to full pomaga. Pa tuširanje oz. kopanje.

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
16.3.2005 20:08:34   
Pia73
Prevelika za svečke? Jaz jih mojemu še zdaj dam - star je 4 leta, sedaj lahko dobi celo, malo preberi navodila. Meni je zdravnica rekla, da je tako vročino nujno čimprej zbiti. In s krompirejm bo dolgo trajalo pri tako visoki vročini.

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.3.2005 20:27:03   
Amai
Za svečke ni prevelika, saj jih lahko jemljejo tudi odrasli, pomemben je odmerek. Na sirupu Calpol pa tudi piše - 4 odmerke na dan, vmes vsaj 4 ure, po treh dneh če se stanje ne izboljša, pa posvet z zdravnikom. Svečke so primernejše pred spanjem, za bolj mirno noč.
Naš je imel tudi pri šesti bolezni tri dni vročine nad 38, pa nisva šla k zdravniku, ker ni bilo drugih znakov, pa še v času epidemije je bilo.

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.3.2005 20:40:17   
Anonimen
Upam, da imate banjo. Če ne bo šlo drugače, ji natoči v banjo toplo vodo, običajno, kot takrat, ko se gre kopat. Potem počasi dodajaj hladno, tako, da je na koncu mlačna. Jaz sem zadnjič Tiborja imela v banji kakšnih 15 minut, se mi zdi, pa mu je vročina fino padla. Če bi sedel, bi mu mogoče še prej. Ampak on je stal, do kolen mu je sicer bila voda, telo sem mu pa z lončkom polivala, medtem ko se je igral.

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
16.3.2005 20:49:19   
puri
Pomaga tudi, če ene štunfke namočiš v kis + topla voda in ji jih oblečeš, nato daš pa čes še ene suhe štunfke!

lp

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.3.2005 21:10:24   
JASNA D
Meni je pred dvema dnevoma v eni uri uspelo
iz 39,5 spravit na 37,4 s sirupom Daleron in mrzlo brisačo ovito okoli nogic (rečmo enih 10 minut).:bravo::bravo::bravo:

Jasna

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.3.2005 21:43:52   
kaj@
TUDI PRI NAS CALPOL SIRUP VEČKRAT NI NIČ PRIJEL.FUL DOBRE SO VOLTAREN SVEČKE 12,5MG,PRIMERNE ZA NAŠE OTROKE.NA ŽALOST SE DOBIJO SAMO NA RECEPT,PA PROSI DR.ZA RECEPT,LAHKO TUDI ZA NASLEDNJIČ KO BOSTE IMELI VROČINO DA IMAŠ PRI ROKI.POMAGA PA TUDI NOGAVIČKA V KISU NAMOČENA,AMPAK MISLIM DA JE TO PREVISOKA VROČINA ZA KAKRŠNE KOLI DOMAČA ZDRAVILA

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.3.2005 21:57:59   
Anonimen
Kaj pa če bi res jutri kupili Daleron in poskusili s tem sirupom namesto Calpola. Mi smo že oba preizkusili. Saj sestavine so približno iste, samo se mi zdi (glede na doziranje), da mora biti Daleron močnejši. Sicer jaz doziram oba po navodilih, ampak nam Daleron res veliko bolj pomaga.

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
16.3.2005 22:08:38   
Metuljčica04
Pri takšni povišani temp. moraš ukrepat hitro zaradi vročinskih krčev,krompir........ in ostale stvari nekaj časa traja do učinka.Čim manj oblečena naj bo ,da se telo dodatno ne pregreje.Ohlajaj dete tako kot mu paše,da ne joka, v mlačni kopeli ali pa z mokrimi brisačami,lahko mu daješ sirup proti vročini v kombinaciji s svečkami najbolje primejo Voltaren 12,5 mg,nam paracetamol svečke pri taki vročini niso prijele.Tako povišana temp. se zmanjša pri zbijanju za nekaj desetink stopinj celzija,ne na normalo,tako naj te to ne skrbi.Ker tudi za telo je en "šok",če najprej tako visoka temp.,naenkrat pade naglo navzdol.

L.p.!:rozica::rozica:

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 19
16.3.2005 22:15:13   
Gina
Če ima otrok vročino, ni nič hudega. NI ravno fino, če gre čez 40, ampak telo se ravno z vročino brani!

Najprej otroka sleci samo v bodi ali majčko, pa takoj ga odkrij, če je pokrit. In tako ga pusti kar dolgo časa, toliko da se ohladi. To ful pomaga. Ne se bat, ne zebe ga.
Če z naravnimi metodami (tudi tuširanje, kopel ali mi najraje delamo mokre nogavičke na noge) zbiješ za pol do ene stopinje, je to že zelo veliko in ni treba zbijati za več. Tudi preveliki skoki v temperaturi so za otročka šok. Vročinske krče ne more dobiti, če že ima tako visoko vročino. Če jih dobi, jih vedno takrat, ko mu iz normalne tem. skoči na zelo visoko!

Calpol, daleron in lekadol so isto zdravilo. Vsi vsebujejo paracetamol in so narejeni na enaki bazi. Zelo pomaga, če mu daš enkrat zdravilo na eni, drugič na drugi bazi (v tem primeru naprosin ali voltaren ali kaj podobnega). Zadnja dva sta zelo močna in jih zato ne predpisujejo radi, ampak veliko bolje pomagata zbijati vročino kot paracetamol.

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
16.3.2005 22:23:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
16.3.2005 23:04:08   
Gina
Zebe te, ko ti raste vročina in vroče ti je, ko ti vročina pada. Ampak tudi če je v fazi, ko mu vročina raste, ga moraš sleči in odkriti. Tudi v bolnicah to delajo. Niti rjuhice mu ne smeš dati gor. Saj v bistvu je logično, a ne.
Je pa res, da je tako enostavno pisat tole, ko si pa sam v situaciji....jaz se ne bom nikoli navadila na 40 vročine pri otroku, me vedno zvije, pa oba moja fanta vedno kurita v take višave. Nekateri otroci so pač nagnjeni k temu.

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?