|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rojstvo otroka v tujini
2.10.2008 15:33:19   
Irka_Katja
Pozdravljeni!user posted image user posted image user posted image

Zanima me ali kljub temu da rodim otroka v tujini (na Irskem) lahko prejemam starševsko nadomestilo iz Slovenije. user posted image Namreč 4.1.2009 imam rok, na Irskem hodim k ginekologinji in tukaj bom tudi rodila. Trenutno sem na zavodu za zaposlovanje, za starševsko nadomestilo moram oddati do (12.11), do 11.9. pa sem bila še na porodniškem za prvega otroka.

Torej ali lahko vlogo oddam v Sloveniji in pri svoji ginekologiji zahtevam potrdilo o predvidenem rojstvu ali ne? Tukaj sicer lahko zaprosim za starševsko nadomestilo in potem naj bi pridobili podatke iz Slovenije, vendar njihova porodniška traja samo 26 tednov (pol manj kot naša), kar pa se mi ne splača!

Prosim, če mi lahko kdo odgovori, čim prej, ker se 7 oktobra vračam v Slovenijo. Pa ne vem ali bi rodila pri nas ali na Irskem!user posted image

Lep pozdravček vsem iz Irske user posted image user posted image user posted image

Moj mali sonček Jean Jacques je prinesel največjo srečo v mojem življenju
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
2.10.2008 15:41:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Irka_Katja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: rojstvo otroka v tujini
2.10.2008 16:01:27   
Irka_Katja
Ok superuser posted image user posted image user posted image , potem si lahko urejam porodniško v Sloveniji! Ker glede na to, da imam že enga nadobudneža starega 12 mesecev, mi bo kr u redu da bom doma še eno leto!user posted image user posted image user posted image

Me samo zanimauser posted image user posted image ali bom dobila od svoje G potrdilo glede na to da hodim na preglede tukaj in vse. Drugače pa kar se poroda tukaj tiče je vse brezplačno za ženske, ki so noseče.user posted image user posted image user posted image Od pregledov pri zdravniku do poroda in bivanja v bolnišnici. Edino kar je, da si moraš stvari prinesti s seboj zase in za otročka, drugače pa si lahko tudi sam izbiraš kako boš rodil ali normalno ali s CR? Je kr u redu preskrbljeno!

< Sporočilo je popravil Irka_Katja -- 2.10.2008 16:04:06 >

Moj mali sonček Jean Jacques je prinesel največjo srečo v mojem življenju

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: rojstvo otroka v tujini
2.10.2008 20:35:49   
Ayo
Oj!

Jaz sem si uredila starsevsko nadomestilo in je bilo bolj enostavno kot sem si predtvljala.

Sicer imam v tujini slov. ginekologa, tako da mi je potrdilo izdal v slovenscini (na CSD bi sprejeli tudi prevedenega), ti gres pa lahko, ce bos sla kaj v Slo, do enega ginekologa (mogoce poznas koga, ce si kdaj imela svojega npr), placas pac tisi pregled (ce nisi zavarovana) in ti bo izdal potrdilo.

Meni je vse dokumente (itak jih ni veliko in se tisti so cisto enostavni) na CSD celo odnesla mama, tako da res niso cisto nic komplicirali.

Edino nekaj casa je preteklo, predno je bil sin vpisan v RMK (to je mislim pogoja za prejemanje starsevskega nadomestila), ampak ti ga potem tudi izplacajo za nazaj, ce to uredis kasneje.

Pa srecno pri porodu! user posted image

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu Irka_Katja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?