Dream
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi Tudi jaz sem med pobeglimi z NLB. Nisem šla na SK, vendar to sploh ni pomembno. Glede stabilnosti NLB v primerjavi z drugimi bankami, naj ti povem, da je NLB en pljunek v morje v primerjavi npr. z neko Unicredit, Sparkasse, ipd. Kao prednost je edino v tem, da je domača banka, karkoli to že za nekoga pomeni. Se strinjam s tem in dodajam, da sem zelo vesela, ker je NLB končno dobila nekaj (čeprav) tujih konkurenčnih bank z ugodnejšimi pogoji poslovanja. Mene ne motijo zaostrene zadeve pri najemanju kreditov, saj se banka pač mora zavarovati in posledično nenazadnje zavaruje tudi kreditojemalca. S tem nimam nikakršnih težav in moje kritike se ne nanašajo na temo kreditov. Mislim, da je prav, kot si sama napisala. Mene so pri NLB najbolj živcirale njihove napake in zaračunavanje vsake najmanjše storitve. Da ne govorim, kakšne razlike imajo npr. pri stroških vodenja računa - direktno sem primerjala Zlati račun pri obeh bankah (torej, NLB in SK) in razlika je občutna, pri SK dobim zraven brezplačno (brez članarine) tudi zlato MC, pri NLB ti vse zaračunajo oderuško. Ne samo to, tudi plačevanje položnic na sami banki je katastrofalno drago - govorim za tiste, ki recimo položnic ne plačujejo preko spletne banke. Članarine so me tako jezile, da sem vsakič dobila kak nov siv las, poleg tega pa se mi zdi, da niti nisem toliko koristila same kartice, kot bi jo za to članarino lahko - OK, banka pač za to ni kriva, vendar sem imela "rezervo", če se lčahko tako izrazim. Pa šlampasti so tako, da je kaj. Jaz tudi še zdaj po nekaj mesecih dobivam izpiske Karante, čeprav je bilo ob zaprtju vse urejeno in je stanje 00,00€! Pa še kar trošijo papir in pošiljajo izpisek, kjer je stanje nič! Za crknit. In še in še bi lahko naštevala. Hvala enkao, račun sem zaprla 2 meseca nazaj, na Karanti nisem imela nobene transakcije, pa še vedno dobivam izpiske s stanjem 0,00€, zadnjega izpiska za Maestro kartico pa mi sploh niso poslali. In v vednost sem račun zaprli na zadnji dan v tistem mesecu - torej - mi izpisek pripada, kajne? K sreči sem si prej stanje ogledala in skontrolirala preko Klika. Pri SK (pa ne delam nobene reklame, da ne bo pomote) mi zaračunavajo samo stroške vodenja (ki so povsem primerljivi ali celo nižji od ostalih bank), ostalo je vse zastonj (zlata MC, mobilna banka, telstik, vsa nakazila, ma ni da ni). Pri moji novi banki so stroški vodenja računa nekoliko višji od NLB, sem pa zelo zadovoljna s tem, da imam druge ugodnosti, ki jih potrebujem. In da sploh ne omenjam prijaznosti, korektnosti in njihove ažurnosti! Prišel je čas, da se morajo oz. se bodo morale tudi banke obnašati tržno! Bravo! Ampak nekatere banke se tega zaradi monopola v državi očitno še vedno nočejo zavedati. Ko sem šla zapret račun, sem samo čakala, da me vprašajo, zakaj sem se tako odločila, pa na žalost vprašanja nisem prejela... Lahko pa povem, da sem za zaprtje računa porabila 45 minut (ne vem, kaj je tako dolgo trajalo), za odprtje računa na drugi banki z vsemi ostalimi zadevami (limit na Maestro, limit na MC, spletna banka, prenos direktnih obremenitev) pa sem porabila 10 minut. Pa seveda so bila vmes še vprašanja za stvari, ki so tu drugačne kot na NLB.
|