|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hrana v koščkih
1.10.2008 20:40:05   
madasa
Pozdravljene,
zanima me, kdaj ste dale svojim user posted image  hrano v koščkih? S čim ste začele? Moja je stara 7m in že ima štiri (še malo pa šest) zobekov in sem ji ponudila jabolko da bi malo grizla, pa je odgriznila kar košček. seveda sem ji ga v trenutku vzela ven, ker me je bilo strah, da se ne bi začela daviti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hrana v koščkih
1.10.2008 20:42:02   
madasa
No malo prehitro sem stisnila. Danes pa sem ji dajala banano v malih koščkih in jo je kar mazala (drugače pa je ni mela glih rada).
Vesela bom vaših izkušenj.
Hvala in lp

(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.10.2008 20:44:32   
Doll
V koščkih dobiva zdaj pri 15 mesecih.Ampak zelo malih,jabolka in banana gre,pa krompir,grisini,meso in podobne zadeve pa še ne

(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.10.2008 20:47:39   
madasa
Doll a pred 15m pa ji nisi dala nobene hrane v roke, da bi grizla? Kako to da tako "pozno". A do sedaj si ji z vilčko pretlačila?
Lp

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.10.2008 20:52:00   
Alfabeta
Moja 8 mesečnica je vso hrano kuhano spasirano, ker sicer se ji ustavi. Pa ne da bi se davila, ampak enostavno noče jesti. Polnozrnato žemljo, jabolko, breskev, hruško, banano, piškote in grisine pa prime v roke in je prav lepo.user posted image  Kdo bi razumel?

(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.10.2008 20:53:50   
Doll
Moj otrok ima disfagio.In ni mogel požirati niti riža,je bruhal,dušil se.Zdaj nam gre počasi na boljeuser posted image
Je dobil hrano,ampak po nasvetih zdravnikov na pediatrični mu več nisem smela dati jest takšne hrane,saj je sproti zbruhal vse kar je v tistem dnevu pojedel in se je to začelo kazati na teži,sčasoma na razvoju....

Pa nič ni pozno.Je čisto vseeno kdaj otrok začne jesti koščke.
Pomembno je ,samo da jih
Pozno govorijo da je samo tisti,ki mislijo da otrok mora pred 1 letom jesti kot odrasli koščke ipd

(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.10.2008 21:00:18   
evi28
Moja mala je stara 8,5 mesecev in že kar čedno papa tud koščke, seveda kaj mehkega ne npr. surovega sadja. Začela sem z skorjo kruha tam nekje pri njenih 6,5 mesecih, se ji je ene parkrat kar malo zaletelo, zdaj pa sploh ni več problem. Papa plazma kekse sama brez problema, pa kuhan krompir, banano, češplje, pa še bi se kaj našlo, sam se zdele ne spomnim. Ima pa tudi 4 zobeke in 2 na poti. Poskusi in jo pozorno opazuj, da ji pomagaš, če se ji zaleti.

(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.10.2008 21:08:01   
madasa
Doll, me veseli da vam gre na bolje oz da zdaj okuser posted image . Res sem se noro izrazila s "pozno" vendar sem mislila da sem  jaz zaradi strahu, da se ji ne zaleti "pozna" s ponujanjem koščkov. Ker res ne vem kdaj naj bi sploh okvirno jedli nepretlačeno.
Pa vse dobro želim!
A kruh lahko jedo pred 8m?

(odgovor članu evi28)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.10.2008 21:16:17   
Doll
Sama ravnaj po sebi oz. ti otroka najbolj poznaš.
Eni bodo koščke jedli že pri 7 mesecih in ti bodo trobili da tvoj otrok bi tudi že moral,kaj čakaš in ne vem še kaj.
Ja kruh ponudi,skorjico,tako bo otrok cuzal po domače povedano user posted image
Poskusi z kakšnimi grisini ,kot mi

Hvala za lepe želje.

(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.10.2008 21:36:38   
Naja30
Ko je imela 6 zobov, je ziher že koščke dobivala. Škoda še pasirat, saj so zobje zato, da delajo. Izuzeti so seveda tisti otroci, ki so imeli kakršnekoli težave.
Daj ji kos jabolka, piškot v roko, pa saj si itak zraven, če se ji zaleti.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.10.2008 22:14:40   
Netopirčy81
Naša je mela pri 7m 6 zobkov in od takrat že sama drži in je kekse in kruh, hrane ne pasiram več - razen kako zelenjavno juho, ostalo pa že vse je. Tko da je čist od otroka odvisn. Pač ko bo bo a ne?user posted image

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.10.2008 22:19:22   
Doll
No,ko smo že pri zobkih ;)
Starejši sin je jedel koščke že od 7,5 meseca,pa je imel samo 2 zobka.
Je pa dobro,da se da otroku grickat kajuser posted image

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.10.2008 11:21:55   
Tisana
Naša že od nekdaj jé samo hrano v koščkih - ne vem, pa kdaj točno smo to pogruntali in jo nehali siliti s pasiranim. Po mojem nekje pri 6,5 mesecih. Od takrat že tudi gloda grisine, riževe vaflje,... - seveda vedno pod nadzorom in vsede.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?