ronja
|
A je res potrebno otroku vse kupiti kar imajo ostali? Ne, zaradi tega že ne, to ni argument, vsaj en tehten. Jaz mislim, da smo starši tisti, ki moramo otrokom vcepit neko smamozavest, tako, da vejo da bodo sprejeti kljub temu da neke stvari nimajo. Pod tole se podpišem. Samozavest ne sme prihajat od tod, da imaš vse tako dobro ali še več kot drugi, ampak, da SI tako dober. In starši smo tu zato, da jim to dopovemo. Je pa argument to, da si jih tvoj sine tako strašno želi... In pa to, da je tvoj mož za... To pa sta argumenta, ki ju pač moraš upoštevat... koliko sta tehtna veš ti, se mi zdi pa v vsakem primeru dobro, da se prej zmenita z možem, prideta do ene odločitve in potem oba vztrajata z njo pri otroku - ne da en bi, drugi pa ne, pa otrok to ve, pa lahko pritiska... Jaz bi ti predlagala, naj sam prispeva nekaj denarja zraven ali pa mu kupi za rojstni dan, božička... Tako da ve, da vsako stvar ne more takoj dobiti. tudi jaz sem mislila predlagat, da naj si jih v tem primeru sam kupi - ker so drage, bo verjetno kar nekaj časa šparal zanje in če vmes želja izzveni, sploh ne boste imeli problemov... Pa ko na nekaj čakaš, tudi pričakovanje naredi svoje in si potem bolj vesel, ko končno dobiš... (velja tudi za odrasle...) Ne vem, kaj bi jaz naredila - na splošno niti nisem proti športom, tudi če niso čisto varni (navsezadnje sem sama galopirala skozi gozd brez čelade, ker si je pač nisem mogla privoščit in v zlizanih gojzerjih namest škornjev... tak da nimam kaj dosti govorit... Rolam tudi vedno berz čelade in večinoma tudi brez ščitnikov, ker mi je to način prevoza... Ko bojo otroci večji, ne vem, kako bom to speljala, verjetno bom morala nosit zaščitno opremo ) Tudi se mi ne zdi tako strašno, če si bo moja mala v OŠ kdaj zlomila roko (dokler si jo sama pri športu me ne skrbi, če ji jo kdo drug, mamo pa že večje probleme...), za čelado bi se pa zmenili, da jo da gor, kadar se bo kam odpeljala (če pa naredi par korakov, pa verjetno ni taka brzina, da bi si ravno lobanjo razčesnil...) Če bi bil pa star 10 let mu jih bi pa sigurno kupila, se mi zdijo fajn. Če bi se pa vozil v šoli (oz. v trgovini, kjerkoli je pač prepovedano ) bi mu jih pa vzela. Nekak tako po moje - če bi si jih pač lahko privoščili, četrt plače je malo veliko za superge in to bi po moje tudi mala razumela... Ampak preden ona odraste, da jih bo hotela met, bojo že iz mode in poceni Sem pa že mislila te superge kupit lubiju, ker si jih želi, tako da če ima kdo link, kje se jih da kupit, bom vesela. Pa v takih malo večijih št. - ma velike tace - 43 ni dost, nekje 46 ma.
|