|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kadilke
16.3.2005 15:10:06   
CIPRESA
Da dam za primerjavo še eno stvar za tiste, ki se na vse pretege mučijo proti kajenju.
Hvala bogu sem doma pod kamniškimi planinami, kjer je zrak več kot le svež.
Kaj pa tiste, ki živijo v središču ljubljane, Mariborja... kjer je v zraku več strupenih plinov, kot jih ima ena cela škatlica (tistih ta najbolj lahkih cigaret ki se dobijo). Vdihavanje svežega zraka pa je tudi zelooooo pomembna zadeva a ne ????????
Pa nosečnice, ki delajo v barih, lokalih .... ki pasivno pokadijo za dve škatlici na dan, pa jih nihče ne da na bolniško ( samo da same ne kadijo)??????????

To je tema kjer ima pač vsaka svoje mnenje in za vsako stvar v nosečnosti ki gre narobe tudi niso krive cigarete, kar po mnenju tistih ki nekadijo (še posebno tistih ki so prenehali s kajenjem) so vedno krive LE cigarete.

Vsaka ve zase in pozna svoje telo in skrbi za svoje zdravje kolikor je to mogoče. Iz ene škatlice na dan za strastno kadilko na 1-2 cigareti na dan tudi ni mala šala in jaz čestitam vsaki ki je to dosegla. Vse se pa trudimo da bi jih z vsakim dnem še manj in nekoč tudi NIČ.

LP CIPRESA :nosecka:

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   Kadilke
16.3.2005 18:04:52   
ninocka
ne me zdej totalno sspluvat al pa napast ;)

jst sem nekadilka, trenutno mi čiki tok smrdijo, da že 2 mesca ne hodm več na pijačke, ker ne prenašam cigaretnega dima...

mam pa kolegico (noseča v drugo), strastna kadilka (1 - 1,5 škatlice na dan) in ji je G že pri prvi nosečnosti rekla, da ni dobro :zmeden: za telo niti ne za otroka, če popolnoma preneha s kajenjem... baje je to ful šok... enako je G povedala tudi drugi kolegici (pri obeh nosečnostih), tako da sta obedve kadili/kadita...
jst sicer tega ne zagovarjam, pač vsaka je "lastnik" svojega telesa in odgovarja za svojega otroka.

ni pa nobena rodila otroka z nižjo porodno težo - ta noseča kolegica je celo rodila 4 kg punčko - razen če se to smatra za nizko porodno težo ;)

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   Kadilke
16.3.2005 20:42:18   
mimica
Saba ne, res ne rabim tega razumet, ampak prosim lepo poglej malo v literaturo ali na internet in boš videla, da kajenje ne vpliva samo na nizko telesno težo, ampak tudi na prezgodnje rojstvo, mrtvorojenost,... To je za mene, da ZELO ŠKODI, ne vem, kaj pa pomeni to tebi.
Ja, na srečo sem res zanosila brez problemov in zato sem zelo hvaležna, kar pa ne pomeni,da me nič ne skrbi. Pa še kako me, vendar si zaradi tega ne prižgem cigareta, saj bi mi to še dodatno oteževalo mojo dušo. Sedaj to pišem iz postelje, saj imam strogo mirovanje zaradi rizične nosečnosti. Mislim, da imam torej po tvojem vzrok, da si prižgem cigareto, pa si ne bom in to zaradi tega ker ne želim še bolj ogrožat moje nosečnosti, ki je tako že ogrožena. Verjamem, da ti ni vseeno za bitjece pod tvojim srcem in da ga imaš zelo rada, vendar ne razumem, da kadiš zato, ker te je strah kako se bo končala nosečnost. Zaradi kajenja se lahko konča prej.
In takrat bo prepozno. Sicer pa je to tvoja odločitev in če si želiš kadit, pa zaradi mene res lahko, ti boš morala s tem živeti, ne jaz.
Res je, tema ne bo nikoli končana in iz moje strani je to vse. Če bi prebrala malo nazaj, bi videla, da nisem obsojala, celo rekla sem, da naj pokadi tisti en cigaret, nisem pa razumela tebe. Ampak si dejala, da te ne rabim in te tudi ne bom. Morala sem odgovoriti predvesm zaradi tega, ker si napisala, da so nekatere zanosile in donosile brez problemov, a misliš,da zaradi tega nimajo te ženske drugih problemov ? In ja je medicinsko dokazano, da kajenje škodi, odloči pa se sama!

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   Kadilke
17.3.2005 8:52:37   
tannya
Kajenje v nosečnosti je sebično dejanje. Ne glede na vse zgoraj navedene argumente za in proti.
Res mi ni jasno, zakaj bi moral biti otrok že pred rojstvom zastrupljen z dimom.
Tudi jaz bi si z užitkom prižgala kakšnega, vendar v tem obdobju mojega življenja postavljam na prvo mesto tisto kar je najboljše za otroka in cigareti to sigurno niso. 9 mesecev ni nič v primerjavi s celim življenjem.

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   Kadilke
17.3.2005 21:07:48   
Willson
Ravno prava tema, ne morem si kaj, da nekaj ne napišem. Da kajenje, ni šodljivo- lepo se ene tolažite!!! KAJENJE JE ŠKODLJIVO IN TO ZELO!! In ja res je, da dobijo RAKA tudi tisti, ki ne KADIJO, ampak poglejmo takole(Od 100 bolnikov,ki imajo raka na grlu,jih je 90 kadilcev, 10 pa ne kadilcev. Poročilo Svetovne zdravstvene org. pa pravi, da je dokazano, da se zaradi tobačnega dima otroci laho rodijo z nekoliko lažjo porodno težo (prib. 200g), da kajenje povzroča bolezni pljuč, da je vzrok drugim kroničnim težava dihal, zmanjšani pljučni funkciji. Ugotovili so tudi, da je kaenje v nosečnosti eden glavnih vzrokov za nenadno nepričakovano smrt dojenčka- in sicer je nevarnost pri kadilkah 3x večja.Plod noseče ženske, ki kadi je enako izpostavljen cigaretnemu dimu, kot ona sama. Enako dramatično kot za nenadno smrt dojenčka se poveča tudi možnost, da plod umre že pred rojstvom ali kmalu za tem. Približno 2x več je možnosti za kakšno prirojeno napako pri plodu. Otroci staršev, ki kadijo bodo imeli v prvih letih življenja bistveno več bronhitisov, pljučnic, večja je nevarnost za astmo in še bi se dalo kaj napisati. Je pa res, da ni nujno, da se to res zgodi, je pa večji procent možnosti, da bo res kaj narobe in , če ste VE pripravljene tvegati zdravje LASTNEGA OTROČKA za EN DIM, je to navsezadnje vaš problem.

Je pa res, da tista, ki to noče dojeti, kako je kajenje škodljivo se je to sploh ne bo dotaknilo in vedno bo najdla tisoč in en argument , da bo še naprej pridno kadila. Ne razumm pa, če nekatere pravite, da kajenje ne škodi otročku ZAKAJ BI POTEM IMELE SLABO VEST, ČE KADITE!!!! LP

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?