|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   družinska pokojnina
29.9.2008 12:14:50   
*alja*
Eno vprašanje!

Sestra letos ni naredila mature, zdaj se je vpisala na maturitetni tečaj (izredno), a je mamica upravičena do družinske pokojnine, al ne?

Če se katera spozna na to, prosim za hiter odgovor!

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: družinska pokojnina
29.9.2008 12:24:59   
Anonimen
Ja. Ker ima status. Saj ga ima ne?

(odgovor članu *alja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
29.9.2008 12:50:30   
NEVA-1
Če ima status oz. potrdilo, da je vpisana na ta tečaj, potem lahko uvljavlja..

Moj brat lani tud ni naredil mature, in je "hodil" na ta tečaj, in je bil upravičen do pokojnine po očetu...

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.9.2008 14:49:09   
Arwenko
S potrdilom o šolanju je upravičena do pokojnine do 27.leta.

(odgovor članu NEVA-1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.9.2008 19:30:55   
Anonimen
Vprašanje: po pokojnem bratrancu imata otroka pravico do penzije, vendar moj dragi blesavi stric noče predat delovne knjižice njuni mamici (sta se ločila dolgo let nazaj).
Kaj narediti? Urediti preko sodišča poziv?Ureja vse to ZPIZ?

Nujno nujno! Hvala!

(odgovor članu Arwenko)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
29.9.2008 20:14:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Vprašanje: po pokojnem bratrancu imata otroka pravico do penzije, vendar moj dragi blesavi stric noče predat delovne knjižice njuni mamici (sta se ločila dolgo let nazaj).
Kaj narediti? Urediti preko sodišča poziv?Ureja vse to ZPIZ?

Nujno nujno! Hvala!

Kako to misliš stric noče dat knjižice mamiciuser posted image
To drug stric, ne njun oče pač ne? Zakaj pa ima on knjižico? Je bil pri njemu zaposlen?

Drugače pa, mi nismo nobenih knjižic rabili. Izpolni se vlogo in pošlje na zavod. Je pa rok, v katerem je vlogo potrebno oddat.
Več pa tu:
http://www.zpiz.si/src/pravice/druzinska08.html

Pa pokojnino se če imaš status prejema do 26ega leta, ne do 27.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
29.9.2008 22:39:01   
Anonimen
Torej: bratranec, kateri je naredil samomor pred 7 meseci je bil oženjen. Ima 2 otroka. Sta se ločila. Pred smrtjo je bil nezaposlen, knjižica doma. Sploh nismo vedli, da je bil brezposelen.user posted image Delal pač na šmerckomerc.Zdaj želi bivša žena, da otroka dobivata po njemu penzijo, saj preživnino je po 8 letih izterjala prek sodišča, eden izmed vzrokov, zakaj je šel na tako pot bratranec. Da se izogni vsem tegobam. Žal.user posted image
Otroci očeta niso videli že par let. Še večja žalost. No, sej zdej to ni važno.
Od bratranca oče (moj stric-budala) tej ženi noče predat delovne knjižice, ki jo rabi za uveljavljanje pravic. Je pa to drugačen postopek, ker bratranec je imel glih za glih 10 let delovne dobe, ki je pogoj, da dobiš družinsko penzijo. Ženska je nemočna.user posted image Še tisto malo, kar bi lahko otroci po očetu dobili, jim lastni dedek preprečuje. Prasec!!!

Torej?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
30.9.2008 8:20:29   
Anonimen
Vlogo pošlje(če ni že prepozno), potem bodo pa oni naprej reševali. Dokumente je pa otrokom dolžan izročit.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
30.9.2008 10:26:57   
Arwenko
Tisto s starostjo sem mislila, do dopolnjenega 27 leta...se pravi na 27. rojstni dan se prekine pokojnine, tudi če se nekdo redno šola.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.9.2008 10:29:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Tisto s starostjo sem mislila, do dopolnjenega 27 leta...se pravi na 27. rojstni dan se prekine pokojnine, tudi če se nekdo redno šola.

Na 26. rojstni dan se prekine, ne na 27..

(odgovor članu Arwenko)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
30.9.2008 10:31:37   
Arwenko
Ja, pol pa jo moj mož na črno dobiva.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.9.2008 11:23:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Ja, pol pa jo moj mož na črno dobiva.

Al ma pa srečo. Men so jo še isti mesec k sm dopolnila 26 let skenslali. Res čudno da njemu niso.

(odgovor članu Arwenko)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
30.9.2008 13:11:16   
Arwenko
Mogoče pa je podaljšano, ker ravno končuje podiplomski študij...to je edino kar mi pade na pamet. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.9.2008 13:51:42   
Anonimen
Možno ja. Ker lahko zaprosiš za podaljšanje.

(odgovor članu Arwenko)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
30.9.2008 17:18:07   
Anonimen
Hvala za info.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?