|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Posteljica
27.9.2008 21:52:22   
srčektorta
živjo!sem nova in imam eno vprašanje.moja sestra je noseča štiri mesece in ima posteljico mislimda čez maternico,ali čisto nizko.kolk je to nevarno?lp

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 30.9.2008 6:37:49 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: POSTELJICA
27.9.2008 22:04:32   
julika
posteljica čez maternico ali pa čisto nizko pa ni enaka stvar.če jo ima nizko, še je vedno čas da se ji dvigne.jaz sem jo do 6.meseca imela zelo nizko.potem se je pa začela dvigovat oziroma gor pomikat.kolk je nevarno pa ji mora ginekolog povedat.če se pa ne bo dvignila, pa bo imela carski rez.

(odgovor članu srčektorta)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.9.2008 22:26:38   
Lorencia
Mene pa zanima, kdaj so vam povedali kako nosite ( ali nizko, odzadaj itd ). Torej zanima me v katerem mesecu, ste bile opozorjene na to.Hvala

(odgovor članu julika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.9.2008 22:35:54   
julika
men je na nuhalni (11.teden) povedala, da mam nizko ležečo posteljico.moja G me je komaj na morfologiji opozorila na to. na zadnjem pregledu (9.9.) pa mi je povedala, da je posteljica začela dvigovat.zdaj sem pa v 31.tednu.

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.9.2008 0:22:13   
lelaval
Če je nizko, ostaja možnost, da se dvigne proti koncu nosečnosti - seveda pa je treba upoštevat nasvete G in predvsem počivat - sem jaz imela iste težave v 3. user posted image . Če pa leži preko maternice oz preko materničnega vratu, potem pa se mora opravit CR.
Meni je kar hitro G povedal, da imam nizko ležečo maternico(cca 3 mesece user posted image )

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu julika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
28.9.2008 10:53:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
28.9.2008 12:38:59   
julika
mene moja G ni nič opozorila.tud na telovadbo bi lahko hodila.mi pa zdaj vedno naredi UZ,da pogleda posteljico in user posted image  (se še ni pravilno obrnil).

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.9.2008 21:32:46   
Katjusa
IZVIRNO SPOROČILO: Lorencia

Mene pa zanima, kdaj so vam povedali kako nosite ( ali nizko, odzadaj itd ). Torej zanima me v katerem mesecu, ste bile opozorjene na to.Hvala

nekje v 15 tednu in se je kasneje dvignilo... G je takrat reku da se ponavadi dvigne do 28 tedna, če se do takrat ne se ponavadi sploh ne.....

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.9.2008 22:27:13   
Detece
Tudi jaz imam še posteljico malo nižje (28 teden). G mi ni prepovedal prav ničesar, ne rabim mirovat, ne imeti spolnih odnosov, itd. Na naslednjem pregledu ( v 31 tednu) bova naredila natančnejši pregled posteljice, in če bo takrat preko materničnega vratu, potem bova govorila o CR in verjetno mirovanju.
Mi je pa razložil, da kadar maternica sega preko mater. vratu  user posted image  nima izhoda in zato se lahko rodi samo z CR. Toliko o tem vem zaenkrat jaz.

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.9.2008 23:04:30   
yania
Jaz sem danes točno 17 tednov user posted image , in imam posteljico zadaj. To mi je povedala, oz.sem prebrala iz materinske knjižice. Mi je pa čudno, da mi zdaj v 2.user posted image toliko zatrdeva trebuh, res je drugače kot prvič. Če sem preveč na nogah (kar ponavadi sem), oz.kaj pospravljam stanovanje, ali pa že sprehod....tudi spolnih odnosov me je strah, ker sem takrat v 5.tednu krvavela ravno po odnosu, vam povem, da sem vedno v nekem strahu. Sem ravno danes mojemu razložila, da bo verjetno moj strah šel ko bom nekje 24 tednov...
Ali mislite da je možno da je ne samo zadaj, ampak tudi nizko, da imam stalno neko težo navzdol in špikanje, tiščanje na vodo, in otrdevanje trebuha? Se mi zdi, da to bi mi pa mogla povedati...pa mi niuser posted image user posted image user posted image

No lepe sanje vsem...

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.9.2008 23:05:35   
yania
Naj povem še to, da mi pri tem potem res pomaga Magnesol....hvalabogu da ga imamo....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu yania)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.9.2008 23:05:57   
Anonimen
Obakrat nizko nosila nisem mela nobenih počivanj ali karkoli

(odgovor članu yania)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
29.9.2008 11:42:19   
kiara24
živjo,
no jaz sem sedaj 24tuser posted image in imama posetljico zadaj, nič me ni opozoril kaj to pomeni. imela sme pa krvavitve v 19tuser posted image in mi je prepovedal spolne odnose in na začetku sem imela predpisano mirovanje sedaj nič več. zadržana sme bila v porodnišnici 3 dni potem pa za 14 dni na bolniški sedaj naj bi pa della po 8 ur. Kar pe je nemogoče saj imam vrtoglavico in nizek pritisk. mojega gneka. se na da peramakniti, očitno čaka da zlezem skupaj v službi pred stranko.

(odgovor članu yania)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.9.2008 11:53:05   
Anonimen
Meni je bilo na morfologiji rečeno, da imam zelo nizko ležečo posteljico, ki deloma sega čez maternično ustje in zato me je g dal na bolniško do konca nosečnosti. Do 34 tedna sem imela še tri dodatne uz, kjer mi kontrolirajo lego posteljico. V tem času se je že nekoliko odmaknila od ustja (7 mm). Še nekoliko bo potrebno in mogoče potem ne bo potrebno narediti carskega reza. G. mi je rekel, da v primerih kjer posteljica leži prenizko ali le deloma prekriva maternični vrat, ženska ne sme roditi po naravni poti, ampak le s carskim rezom. V primeru, da se posteljica porodi pred otročkom, ta lahko umre, ker preko nje živi.
To je moja zgodba, kako pa je s tvojo sestro, bo vedel najbolje njen g. Forumi človeka lahko le dodatno zmedejo in prestrašijo.

(odgovor članu kiara24)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
30.9.2008 0:06:47   
lea88
pozdravljene
sem v 19. tednu pa mi niso še rekli al leži posteljica nizko al visoko... povedali pa so da je na sprednji strani.... a katera ve kako je potem s carskim rezom? je mogoč?

pikica si privošči razgibalne vaje pa me lih v postljico brca...... ma me zaboli ko brcne....
ma še katera tak problem?

še 143 dni v trebuščku.. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?