|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   krvne preiskave - tešč?
15.3.2005 11:26:19   
TVN
Ej, punce, pomoč! G me je poslala na NS, zraven pa dala še napotnice za krvne preiskave (krvna skupina, urin, toksoplazma in ne vem kaj še) - predvidevam, da gre za običajne krvne preiskave. NS sem že naredila, sedaj pa moram opraviti še obisk v laboratoriju. Zdaj me pa zanima, če moram biti tešča?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   krvne preiskave - tešč?
15.3.2005 11:28:28   
Mina1
Ne skrbi, to so običajne preiskave. Ja, in bodi raje tešča;), včasih tako želijo zaradi odvzema krvi in urina.

Drži se in pa-pa, Mina1

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   krvne preiskave - tešč?
15.3.2005 11:29:24   
taška30
Ne, kolikor jaz vem, moraš biti tešč le za pregled sladkorja v krvi. No, jaz sigurno nisem bila tešč, ker se spomnim, da sem šla dat kri za naštete preiskave popoldne po službi.
Lp, Taška :rozica:

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   krvne preiskave - tešč?
15.3.2005 11:34:17   
mojčy
ZIVJO!
Ne,pri meni ni bilo potrbno,oz.mi je G rekla da ne smem biti tesca. samo za eno preiskavo,in se takrat bo povedala prej. Ti nic ni rekla? vseeno mislim da je bolše da nisi tesca.
lp:)-

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   krvne preiskave - tešč?
15.3.2005 11:49:12   
TVN
Hvala, to mi ustreza, ker bi šla danes popoldan v laboratorij, pa sem že pojedla en tunin sendvič in popila cel liter vode!
Hvala, punce, res ste krasne!

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: krvne preiskave - tešč?
11.4.2007 13:39:52   
Anonimen
ne,sploh ni res,NI treba biti tešča .Niti za pregled sladkorja v krvi ni treba biti na tešče,povem iz prve roke

(odgovor članu TVN)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
11.4.2007 14:15:43   
N _ B
Za redne preglede v posvetovalnici nisem nikoli tešče.

V 30. tednu sem imela obširnejše preiskave krvi: ščitnica, triglicerinski test, glukoza,....
Zaradi sladkorja (pregled pred in po jedi) sem morala biti tešče. Ko sem dala kri, sem šla domov, pojedla zajtrk in se vrnila nazaj v laboratorij, kjer sem dala še enkrat kri.

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.4.2007 14:19:29   
Naty*
Kopiran moj odgovor p&b iz teme "je potrebno biti tešč?"

Noseča sem 6 tednov, ta teden moram opraviti prve laboratorijske teste.
Meni je sestra pri ginekologinji zabičala, da moram biti na vsak način tešča! Ker v primeru da poješ nekaj kar ima sladkor (to je večina hrane) ti lahko pokaže izvid za sladkor v krvi pozitiven. Kar pomeni niti sladkanega čaja, soka ali žvečilnega. Rekla sem ji, da mi je slabo, če zjutraj ne jem, pa mi je svetovala, da pridem čim prej in povem, da mi je slabo pa me bodo vzeli naprej. To je bil nasvet meni, mi je pa čudno, da eden pravi tako drugi tako. Vseeno je boljše, da ne ješ nič tudi če bi lahko, kot pa da prideš in ti rečejo, da pridi drugič tešča.

Samo moje mnenje...
Pa LP

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.4.2007 14:42:04   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image Draga moja/drage moje,sladkor v krvi itak imamo vse,In itak da bo sladkor v krvi pozitiven,saj če ne bi bil,potem s tabo nekaj ni vredu .In Ni potreben biti tešč,še enkratmtisti ki vam pa to povejo,pa je najboljše res,da zamenjajte svoje zdravnike,saj očitno nimajo pojma o osnovnih stvareh,kaj je šele potem za druge stvari

(odgovor članu Naty*)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
11.4.2007 15:07:18   
Naty*
Iskreno....ne bom sicer pametovala o stvareh, ki so dejansko izven mojega področja, ampak...

Moja prijateljica je lani rodila. Spremljala sem celo njeno nosečnost in bila tudi zraven na ultrazvoku. Spomnim se, da je šla na laboratorijske preiskave in ji je test za sladkor pokazal previsoke vrednosti...panika! Vprašali so jo če je zjutraj kaj jedla in je rekla, da je žvečila samo žvečilni. Poslali so jo domov, ji povedali, da je bila to napaka in morala je priti še naslednji dan, seveda ponovno tešča.

Dvomim, da bi zdravniki, sestre in laborantke imele vse isto ...napačno mnenje. Jaz jim bom verjela, ker nočem da se to zgodi tudi meni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.4.2007 15:16:49   
Anonimen
http://med.over.net/phorum/search.php?f=19&search=te%B9%E8&globalsearch=0&match=1&date=0&fromday=12&frommonth=3&fromyear=2007&today=11&tomonth=4&toyear=2007&fldsubject=1&fldbody=1&moderationbit=0

(odgovor članu Naty*)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
11.4.2007 15:17:24   
Anonimen
Pod rubriko preiskave

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
11.4.2007 15:46:29   
Naty*
Ok...mogoče sem že tečna, ampak če pridem v laboratorij in me pošljejo domov ker sem jedla, naj jim začnem razlagat da nimajo pojma? Oziroma, naj si preberejo mnenje dr. Pušenjaka? Vem da je strokovnjak na svojem področju, pa vendar to ne pomeni, da po vseh zdravstvenih domovih po Sloveniji delajo po istem sistemu. Še zmeraj sem mnenja, da delaš tako kot ti priporoči osebje na tvojem področju.

Ali pa se zoperstavljaš sistemu in se zaradi trme pelješ na odvzem krvi v Postojno namesto v Celje....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.4.2007 21:00:47   
Anonimen
Draga moja zaradi čigumija prvisoka vrednost user posted image user posted image user posted image user posted image me vsakič nasmeješ prav res.le kakšen sladkor se je potem pokazal tvoji prijateljici ko je šla na merjenje krvnega sladkorja potem,ko moraš spit skoraj 2 deci čistega sladkorja kakor jaz rečem user posted image user posted image user posted image   oprosti ,ampak ne piši o nečemu za kar res nimaš pojma in pišeš čiste  neumnosti!!!!

(odgovor članu Naty*)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
12.4.2007 8:55:20   
Naty*
Lej prva stvar je, da je ženska vprašala za nasvet in vsaka ima pravico, da napiše svojo izkušnjo. S tem, da žališ ostale in to celo pod "anonimen" samo izkazuješ svojo primitivnost in še najmanj svojo pamet.

Verjetno si celo ti tista, ki ji je žal dat 3 EUR za tifol, ker s tem "samo služijo denar".

Če ti je bistvo tega foruma kreganje z ostalimi udeleženkami, mi je zelo žal, da si izbrala forum, ki naj bi bil pozitiven, ker se pogovarjamo o tako lepem obdobju.

Ti me ne nasmejiš, mi je pa samo žal zate....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.4.2007 11:24:24   
AnaB.
Jaz prav tako nisem vedela, če moram biti tešča ali ne, pa sem potem za vsak slučaj vseeno prišla tešča. Na pregledu sem nato sestro vprašalo, kako je s tem, pa je rekla, da ni potrebno, da bi mi že povedala, če bi morala biti ... tako da, ne ni potrebno.

Lep dan!

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?