Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Izvidi biokemijskih preiskav 26.9.2008 18:44:01
|
|
|
|
Felicita
|
referenčne so ponavadi mejne, vsaj kokr jest vem... ostalo ti pa vem povedat samo: maš premal 'dobrega' holesterola (HDL), preveč maščob (trigliceridov) in preveč trombocitov (krvne celice, ki skrbijo za strjevanje krvi). s-ALT in s-ASP sta test jetrnih funkcij oz. določenih jetrnih encimov. Za tisto gama reč se mi pa ne sanja kaj nej bi blo. Tuki ti pa potem linki povej kej več, če se ti da po wiki brskat.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Izvidi biokemijskih preiskav 26.9.2008 18:45:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Prve tri so povezane z jetri.Za povišaje je lahko krivo kakšno zdravilo,okužba, alkohol, ali virus. Tudi gama GT kaže na to. Trigliceridi so povečani kar pomeni preveč maščobe v krvi.Ta dobrega holeserola(koristne maščobe)imaš premalo.Trombocidi so celice, ki pomagajo pri strjevanju krvi. .
|
|
|
|
RE: Izvidi biokemijskih preiskav 26.9.2008 18:52:00
|
|
|
|
honey
|
Hvala za hitre odgovore. Kar se tiče izvidov jeter, mi ni jasno, zakaj so take vrednosti - od alkohola sem spila 2 dcl rdečega vina v soboto na poroki po moje po 1 letu Tako da alko bi izključila. Drogiram se tudi ne, redno pa jemljem zdravila za ščitnico. Ali je možen vzrok tudi prevelika teža? Najbrž že Kaj pa pomeni, da imam preveč trombocitov? Za zdravje, mislim. Saj bom šla k zdravniku, samo za prvo silo da malo izvem.
|
|
|
|
RE: Izvidi biokemijskih preiskav 26.9.2008 18:55:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Trombociti pomagajo pri strjevanju krvi,zato se lahko pri povišanem številu le teh, kri prehitro strjuje.Teža pa z jetri nima veze(vsaj mislim, da ne), zdravila pa vplivajo, ja.
|
|
|
|
RE: Izvidi biokemijskih preiskav 26.9.2008 18:57:48
|
|
|
|
Felicita
|
ne, prevelika teža pomoje ne vpliva na jetra v smislu da bi dvgnila vrednost jetrnih encimov... možno da tut zdravila za ščitnico to povzročajo... Preveč trombocitov povečuje možnost tromboze - nastanka krvnega strdka. čeprov tvoja vrednost je precej na meji, tko da mogoče še niti ni panike... te bo pa vrjetno zdravnik poslov na test strjevanja krvi. pa verjetno boš jetrni test tudi ponovila...
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Izvidi biokemijskih preiskav 26.9.2008 19:21:40
|
|
|
|
honey
|
Hvala, sem pomirjena do ponedeljka.
|
|
|
|
RE: Izvidi biokemijskih preiskav 26.9.2008 21:24:42
|
|
|
|
tinatona
|
Hej! Tile trombociti so še čist ok (kakšni otroci imajo še full višje, pa pediatri nobene panike ne zganjajo). Sigurno boš pa mogla jetrne teste ponavljat. LP
|
|
|
|
RE: Izvidi biokemijskih preiskav 26.9.2008 21:56:11
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady Prve tri so povezane z jetri.Za povišaje je lahko krivo kakšno zdravilo,okužba, alkohol, ali virus. Tudi gama GT kaže na to. Trigliceridi so povečani kar pomeni preveč maščobe v krvi.Ta dobrega holeserola(koristne maščobe)imaš premalo.Trombocidi so celice, ki pomagajo pri strjevanju krvi. . Povišane vrednosti odebeljenega so čisto komot samo zaradi tega, ker si prejšnji dan jedla premastno, nezdravo hrano.
|
|
|
|
RE: Izvidi biokemijskih preiskav 28.9.2008 10:05:45
|
|
|
|
šnucika
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: kind lady Prve tri so povezane z jetri.Za povišaje je lahko krivo kakšno zdravilo,okužba, alkohol, ali virus. Tudi gama GT kaže na to. Trigliceridi so povečani kar pomeni preveč maščobe v krvi.Ta dobrega holeserola(koristne maščobe)imaš premalo.Trombocidi so celice, ki pomagajo pri strjevanju krvi. . Povišane vrednosti odebeljenega so čisto komot samo zaradi tega, ker si prejšnji dan jedla premastno, nezdravo hrano. Mojemu so tudi pred enim letom naredili paniko zaradi podobnih izvidov. Pa ne pije,ne je mastnega.... Ponovni izvidi so bili O.K.,tako,da je res,da povečane vrednosti laho povzroči trenutno zaužita hrana.
|
|
RE: Izvidi biokemijskih preiskav 30.9.2008 16:33:13
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: šnucika IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: kind lady Prve tri so povezane z jetri.Za povišaje je lahko krivo kakšno zdravilo,okužba, alkohol, ali virus. Tudi gama GT kaže na to. Trigliceridi so povečani kar pomeni preveč maščobe v krvi.Ta dobrega holeserola(koristne maščobe)imaš premalo.Trombocidi so celice, ki pomagajo pri strjevanju krvi. . Povišane vrednosti odebeljenega so čisto komot samo zaradi tega, ker si prejšnji dan jedla premastno, nezdravo hrano. Mojemu so tudi pred enim letom naredili paniko zaradi podobnih izvidov. Pa ne pije,ne je mastnega.... Ponovni izvidi so bili O.K.,tako,da je res,da povečane vrednosti laho povzroči trenutno zaužita hrana. Evo, točno zato sem to napisala: enako je bilo pri mojem možu Je pa zvečer pred pregledom pojedel dve mastni domači pečenici...
|
|
|
|
RE: Izvidi biokemijskih preiskav 8.10.2008 12:53:42
|
|
|
|
honey
|
Hvala vsem za odgovore. Sem bila včeraj pri svoji zdravnici in mi je rekla, da je po vsej verjetnosti to vse skupaj posledica premalo gibanja. Glede na to, da mastnega ne jem (kakšnih ocvirkov in masti videt ne smem ), alkohola ne pijem in ker imam "tadobri" holesterol zelo nizek, je rekla, da je po vsej verjetnosti to vzrok za slabe jetrne teste. Sicer se pa ne spomnim, kaj sem tisti večer prej jedla. Tako da imam zdaj 3 mesece dieto (nobene masti, gaziranih pijač, veliko zelenjave, sok korenčka in rdeče pese) in potem kontrolo. Pa seveda gibanje. No ja, očitno se bo potrebo na orbitrek spravit
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?