|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   lažni popadki, prezgodnji porod..
25.9.2008 10:31:09   
lunica12
Zivijo nosecke.

Mene pa zanima par stvari.Ali katera ve kako se kazejo ti lazni popadki ki se lahko pojavijo od nekje 20 tedna dalje in kdaj se najveckrat pojavijo in kako se kazejo na nosecnici.Zanima me tudi ce je katera rodila tudi ze v 32 tednu in ali je blo vse dobro z otrokom,in pa v eni reviji sem zasledila da ce partner polozi glavo na trebuh da je moznost da cuje bitje otrokovega srca,ali je to mogoce res,pa ce je od katerega tedna nosecnosti dalje?Jaz sem v 23 tednu pa se nic ne slisi.

lepo se imejte user posted image

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 26.9.2008 5:49:00 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vprasanja
25.9.2008 10:42:15   
poli*
lažni popadki se kažejo z otrdevanjem trebuha... včasih po kakšni aktivnosti/ sprehodu ali pa samo vstajanju otrdi trebuh.. nastane trd kot kamen.. ampak to ni nič hudega in ne pomeni prezgodnjega poroda, ampak samo to, da se maternica pripravlja. Za preprečevanje tega se kupi v lekarni šumeče tablete Magnesol in to=to. Meni je začel pošteno otrdevati trebuh šele po 30. tednu. Sedaj v 35. je pa že prava stalnica, ampak nič hudega!

Prezgodnji porod- otrok je sposoben življenja že pred 27. tednom. Do 36. tedna je še nedonošen. Težave imajo predvsem z dihanjem (nezrela pljuča)... če pa se rodi ekstremno prezgodaj, se lahko kažejo posledice tudi na drugih funkcijah in organih v nadaljnem življenju.

Bitje srca- kolikor vem, se to sliši samo z uporabo angelsounda (in pri gin.).... se pa sliši premikanje otročka... moj je to poslušu že pred 20. tednom.

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.9.2008 10:45:23   
watershine
milsim da se te prvi popadki kažejo kot neko neprijetno špikanje po trebuhu, tudi pod rebri... nism pa povsem prepričana če je to res. tko da tuki ti ne znam dat točnega odgovora user posted image vem pa da se pojavljajo pri vsaki nosečnidi drugače, pač ene majo ful tega druge skoraj nič (jst naprimer spadam v drugo skupino, in še danes ko sem na koncu 8 m jih skoraj da nimam nikoli oziroma je to špikanje tako blago da me sploh ne moti). ne vem kaj misliš z vprašanjem "kako se kažejo na nosečnici"-če tukaj misliš v takem smislu da nosečnica zgleda kaj drugače potem je tu odgovor ne. usaj jaz nisem nikoli nikjer zasledila ali slišala da bi se na nosečnici videli popadki (na razen na obrazu ker se pač ne smeji user posted image ).
sama sem že čez 32 teden ampak kolikor vem je otrok do takrat že zelo dobro razvit in ponavadi ni problemov.
moj fant je nekje pred 30 tednom dal uho na trebuh in je slišal dvoje: 1. nekakšno pretakanje-ni znal dobro opisat 2. zvok ki ga je veliko lažje opisal pa je: "otrok je rignil"-zdej pa ... če otroci podirajo kupčke tam not ne vem, pa tut če jih, ne vem če je možno da se to sliši... amapk jst sm bla lepo tuho in mu pustila veselje da tako misli user posted image

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.9.2008 11:08:29   
poli*
watershine- spraševala je po lažnih popadkih... in ti se kažejo v otrdevanju trebuha. Tapravi popadki se začnejo drugače (bol. v križu, trebuhu). Špikanje in podobno je pa posledica raztezanja vezi in širjenja maternice... no, spet pri vsaki drugače in vsaka bo povedala svoje izkušnje user posted image

To, da je slišal riganje in podobno je prav mogoče, saj je malček že tako velik, da počne res vse (pije vodo, kolca...) Tisto pretakanje se sliši, ker se otrok giblje user posted image

(odgovor članu watershine)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.9.2008 11:19:55   
lunica12
A ni mogoce to pretakanje crevo nosecnice in prebava?

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.9.2008 11:24:30   
sharona
joj, jst sem zdej v 34. tednu in trenuh mi kar naprej otrdeva ... včeraj skoraj na 5-10 minut, me je bilo že kar malo strah ... pa tudi bolelo je

upam, da to še nič ne pomeni user posted image

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.9.2008 11:35:50   
watershine
poli* sej sem govorila o lažnih popadkih... men ni trebuh nič otrdeval... samo špiknilo me je kdaj pa kdaj ginekologinja me je dala na neke raziskave za jetra, kjer je bilo use ok in pol je trekla da so to vrjetno lažni popadki. ja tapravi so pa nekaj povsem drugega, kot si jih sama opisala (nisem jih še doživela ampak nam je babica povedala v šoli za starše)

(odgovor članu sharona)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.9.2008 11:39:02   
_sanja_*
No, meni otrdeva trebuh (ja, to so lažni popadki) že od 18. tedna naprej, ampak to ni nič nevarnega. Pijem Magnesol. Pomaga in to je to.
Drugače ti je pa že poli* super odgovorilauser posted image user posted image user posted image

Drugače sem pa tudi jaz prebrala, da bi se naj slišalo bitje otrokovega srca (mislim, da v zadnjem trimestru), ampak nimam pa pojma kako to izgleda v praksi. Moj user posted image nič ne slišiuser posted image

< Sporočilo je popravil _sanja_* -- 25.9.2008 11:40:04 >

(odgovor članu sharona)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.9.2008 11:59:57   
poli*
watershine- user posted image

lunica12- seveda je lahko to tudi posledica gibanja črevesa nosečke... včasih ne veš za prve brcike, če je blo to pravo, al je le črevo malo poskočilo user posted image

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.9.2008 12:03:57   
watershine
ja to pretakanje je lahko karkoli lahko da se je glih user posted image kej obračal in da je bil zaradi tega tak zvok (ker je pač okoli njega plodovnica).. aja a pol je dejansko možnost da je mali res rigal user posted image d best! hehe moram to povedat user posted image bo z takim navdušenjem čakal kaj bo spet rignil.... če bi mu pa za hec rekla da dojenčki v trebuhu tut prdijo se pa pomoje sploh nebi odlepil od trebuha... hahah user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.9.2008 12:21:32   
julika
jaz sem v 30.t pa mi je do zdaj samo 2x otrdel,pa še to samo del trebuha ( a je to možno??user posted image ).enkrat zadnjič na sprehodu, pa nocoj.samo nocoj še je bila prisotna bolečina v križu.oziroma bolj se je čutilo kot, da bi mi nekdo zategnil križuser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 11
25.9.2008 13:17:14   
evica23
Drage user posted image , ne si delat takih težav z otrdevanjem trebuha, to je nekaj normalnega in spremlja vsako nosečnico. Kako izgledajo lažni popadki, pa mislim, da če jih boš imela boš točno vedela da nekaj ni vredu. Sama sem jih imela v prvi nosečnosti in ko se je začelo sem točno vedla da nekaj ne štima in bo treba v bolnico. Potem sem pa rodila na rok. Ne se tolk obremenjevat s tem, nobena ti ne more točno opisat kako izgleda in pri vsaki nosečnosti je drugače. Raje se sprosti in uživaj!!!!

(odgovor članu julika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.9.2008 16:22:16   
poli*
IZVIRNO SPOROČILO: watershine

če bi mu pa za hec rekla da dojenčki v trebuhu tut prdijo se pa pomoje sploh nebi odlepil od trebuha... hahah user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image   user posted image  user posted image   user posted image   se že neki minut smejim, pa kar ne morem nehat user posted image  user posted image  user posted image
go watershine user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 13
9.11.2008 23:50:58   
caligula
jaz sem v 40.tednu pa imam že dva meseca lažne popadke, vsaj predvidevam tko, ker če bibili pravi bi že zdavnaj rodila user posted image
me pa zateguje v križu, trebuh mi otrdeva je bilo že na 2-3 min in sem letela vp. kjer so me zadržali 5 dni ker je ctg kazal popadke le odprta nisem bila nič in so me poslali domov, zdaj sem skor 2 tedna že doma.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.11.2008 23:51:39   
caligula
popravek: odpirala se nisem, odprta sem že nekaj časa 2centi

(odgovor članu caligula)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?