|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dejavnosti v vrtcu za 3,5 letnike
25.9.2008 9:01:54   
BibaMaJa
Kako je kaj z dejavnostmi v vrtcih? A jih kaj izvajajo za 3,5 letnike? V našem je baje vse za 5,6 letnike (tako je rekla naša vzgojiteljica).
A pevski zbor še ni primeren za tako "male"? Meni se zdi, da pri teh letih že res lepo sodelujejo. Sem prezahtevna?

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 25.9.2008 18:37:46 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dejavnosti v vrtcu
25.9.2008 9:08:15   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: BibaMaJa

Kako je kaj z dejavnostmi v vrtcih? A jih kaj izvajajo za 3,5 letnike? V našem je baje vse za 5,6 letnike (tako je rekla naša vzgojiteljica).
A pevski zbor še ni primeren za tako "male"? Meni se zdi, da pri teh letih že res lepo sodelujejo. Sem prezahtevna?

Za moje pojme ja.

(odgovor članu BibaMaJa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.9.2008 9:11:33   
Lu
BibaMaJa pri naši tamali ( 3,5 leta ) imajo samo lutkovni abonma. Za ples so še premajhni. Jo pa vozim izven vrtčevske dejavnosti na telovadbo za otroke. Tam pa noro uživa.

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.9.2008 9:12:57   
Splet.Ka
Najbolje, da pogledaš na spletno stran vašega vrtca ali pa vprašaš vzgojiteljico.

Pri nas je 2-letnica letos v mešani skupini (od 2 do 4 leta) in ima zaradi tega že v rednem programu precej več dejavnosti, kot bi jih imela v homogeni skupini. user posted image  Od redne telovadbe 1x na teden v telovadnici, do izletov, pohodov na bližnje mini hribčke, redno hodijo na pravljice in predstave v knjižnico in v druge enote vrtca, imajo razne delavnice...

Drugače so v našem vrtcu dejavnosti pripravljene predvsem za otroke od 3. leta naprej...na primer planinski krožek...v zborčku so večinoma starejši otroci, če je zanimanje (starša in otroka), pa tudi kakšen mlajši (okoli 4 leta).

Cvetim...

(odgovor članu BibaMaJa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.9.2008 9:22:20   
BibaMaJa
Sem govorila z vzgojiteljico in je rekla, da je za njih vse kot lansko šolsko leto. Je pa v skupini 3-5 let. Zato mi je malo čudno, da ne bodo počeli nič novega.

Hvala vam.

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.9.2008 9:43:13   
ksenjak
Naš je star 3,5 let in imajo letos na voljo samo plesni tečaj (do te starosti niso imeli nič). Ravno v ponedeljek pa smo imeli roditeljski in je psihologinja razlagala, da se za več zunanjih sodelavcev niso odločili zato, ker naj bi ravno dodatne vsemogoče popoldanske dejavnosti pripeljale do večje možnosti s kasnejšimi različnimi zasvojenostmi (so delali neke raziskave). Otrok naj bi imel popoldne tudi malo počitka in prostega časa, saj se v vtrcu tudi po svoje zmatra. In lahko rečem, da imajo pri nas kar veliko različnih dejavnosti že med samim vrtčevskim časom.
Jaz osebno ga v plesne ne bom vpisala, saj ga ne zanima, iščem pa vsaj enkrat tedensko kakšno telovadbo in zaenkrat še nisem bila uspešna.

Lp

(odgovor članu BibaMaJa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.9.2008 9:43:17   
Rubin.
Kako je kaj z dejavnostmi v vrtcih?

V našem vrtcu imajo: lutkovni abonma, plesne urice 1x tedensko, pevski zborček 2x tedensko, planince - 5 izletov ob sobotah. Skupina je od 3 let dalje.

Ja pa telovadbo imajo ob petkih.

IZVIRNO SPOROČILO: BibaMaJa

Pri pevskem zboru je tako, da mora otrok biti dovolj zrel, da recimo stoji pri miru pol ure in tu je včasih problem, ker je dejavnost dosti statična. Dočim kakšna druga dejavnost kot je ples, telovadba ipd. pa otroci pri takšni starosti že lepo sodelujejo. Je pa res, da dejavnost nima smisla v kolikor otroka  ne veseli. Predvsem je treba prisluhniti otroku, ker ima še dovolj časa za vse.

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 25.9.2008 9:52:55 >

(odgovor članu BibaMaJa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.9.2008 9:46:07   
Rubin.
Otrok naj bi imel popoldne tudi malo počitka in prostega časa,

Jaz mislim, da se je vprašanje nanašalo na dejavnosti v sklopu vrtca in ne na popoldanske.

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.9.2008 9:47:13   
Rubin.
iščem pa vsaj enkrat tedensko kakšno telovadbo in zaenkrat še nisem bila uspešna.

Malo poglej preko interneta. Za Celje ne vem, ampak v Mb je tega ogormno.

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.9.2008 10:19:42   
BibaMaJa
Ja, ja za dejavnosti v času vrtca sem mislila. Vidim, da se v drugih vrtcih kar dogaja.
Zdi se mi, da je malo zdolgočasen. Ko ga vprašam kaj so počeli v vrtcu mi največkrat odgovori nič ali pa risali. Vsake cca. 14 dni pa z navdušenjem pove, da so peli in plesali, takrat je tudi popoldan zelo razigran. Takoj se opazi razlika.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.9.2008 13:42:14   
tikatoka
Sama delam v skupini od 3 - 4 let, pa že zelo veliko pojemo, plešemo v bistvu to počnemo skoraj vsak dan, beremo tudi pravljice, telovadimo v telovadnici. Mislim, da je vse odvisno od pedagoških delavcev kaj se bo dogajalo, pa seveda od možnosti samega prostora v vrtcu. Čeprav če je volja, se vse da.

Lep dan

(odgovor članu BibaMaJa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.9.2008 13:49:09   
Rubin.
Zdi se mi, da je malo zdolgočasen. Ko ga vprašam kaj so počeli v vrtcu mi največkrat odgovori nič ali pa risali.

Otrok si ponavadi zapomni tisto v čem je užival. Meni moja mala miss tudi pove samo, da so se igrali in nič drugega user posted image . Kadar pa plešejo pa to sigurno še večkrat pove.

Da ne bi delali nič skoraj ne verjamem, ker imajo vsak dan kakšno temo. Je pa res, če ne sodeluje potem ne dela nič. Recimo zadnjič ni telovadila, pa je sedela in čakala, da bo konec user posted image .

Smo pa imeli včeraj RS in sem res zadovoljna z programom, sploh zdaj se bo ful dogajalo v tednu otroka.

Če pa se ti zdi, da je res premalo aktivnosti, pa to izpostavi na RS ali pa predstavniku staršev, on pa potem dalje posreduje na sestanku.

Vedno pa lahko povprašaš vzgojiteljico, kaj delajo, ali pa si ob priliki pogledaš igralnico, kjer je  ponavadi razstavljenih veliko otroških del.

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 25.9.2008 13:51:08 >

(odgovor članu BibaMaJa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.9.2008 15:32:23   
tojeto1
Pri nas so lansko leto imeli (takrat je bil star 3,5 let):
- plesne urice 30 min(v vrtcu popoldne, proti plačilu staršev)
- telovadbo v osnovni šoli v bližini vrtca (zastonj)
- 1x so spali v vrtcu
- 3 dni so šli na kmečki turizem
- gledališki abolma (proti plačilu staršev) v času vrtca
- drugače pa enodnevne dejavnosti: obisk lovca, čebelarja, papirnice,...

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.9.2008 16:04:26   
Rubin.
- 1x so spali v vrtcu

A to je dejavnost? user posted image

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.9.2008 18:10:46   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

- 1x so spali v vrtcu

A to je dejavnost? user posted image

To bo tudi letos pri nas v našem vrtcu, da bodo junija prespali v vrtcu z vzgojiteljico.

V glavnem prejšnji teden smo imeli roditeljski sestanek in v vrtcu delajo po programu za vrtce; tedni so tematsko obarvani, tko da dolgčas jim sigurno ni.
Ker pa pišete o dejavnostih;
pri nas skupina 4-6 let; v sklopu vrtca imajo samo lutkovni abondma (ki ga mi plačamo pri položnici cca. 4 EUR za celo šolsko leto; no med starši in vrtcem se krešejo mnenja ker je vsako leto isti problem glede plačila a pustimo to);
drugih dejavnosti v sklopu vrtca ni - razen kar vzgojiteljice organizirajo.
Zunaj vrtca oz.kot dodatna dejavnost so plesne vaje (za plačilo) v katere jo nisem vključila, sem jo raje vključila na telovadbo(za plačilo).
Pri nas so ukinili večdnevno bivanje v naravi, kot zgoraj ena opisuje, menda ker so se starši pritoževali glede plačila.

Sicer pa je bolje, da ima< otrok čim manj dejavnosti, bolje je da se mi starši ukvarjamo z njim.

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?