|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Letos zadnjič NPZ v prvi triadi!
14.3.2005 20:49:24   
Anja
tako nas je vse osrečil dragi minister, nignara za prvo triado za naciopnalne preizkuse, pa je padla še ena bedarija :) :) :) ali :( :( :(
Neposredna povezava do sporočila: 1
14.3.2005 21:20:35   
Gina
:bravo:Jaz sem tolk vesela!!:bravo::bravo::bravo:

Zdaj morajo pa še v tretji triadi stvari uredit, pa pol stvari ven vržt iz učnega načrta, potem smo pa zmagal.:)-:)-

(odgovor članu Anja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.3.2005 22:09:39   
Anonimen
Fajn bi blo, da bi še otroke začeli vpisovat kot sedemletnike v šolo, ne pa kot šestletnike. Meni osebno se zdi, da so jim ukradli leto dni otroštva.

(odgovor članu Anja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
14.3.2005 22:34:42   
Gina
Res je, skutica, ampak ko smo se mi pred več kot 10. leti za to borili z vso močjo, ki smo jo imeli, so kompletno stroko poteptali, javnosti se je pa zdelo, da se njih to ne tiče. Seveda, takrat ti otroci še v trebuhih niso bili, pa so ljudje rekli, to je še tako daleč, kaj se mi pritožujemo. Najbolj zanimivo se mi je zdelo, ko so se tepli za število ur v posameznih razredih, pa še sprejeto ni bilo, kaj vse naj bi otroci sploh znali v tistem razredu!!

Zdaj pa je, kar je. Ali veste, da imajo v 1.r-9 otroci 6 ur slovenščine na teden! Gaber si je zgradil spomenik, otroci pa so ga na.... Žal.:((

(odgovor članu Anja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.3.2005 22:43:16   
kofetek2010
Moj je šel v 1r/9, ko ni bil še niti 6 let star -šele decembra je bil 6. Pa mi ni žal. Sploh nismo čutili, da hodi v šolo, OK razen tega, da je bilo potrebno biti še pred osmo v šoli.
Sedaj je v 3r, če vas zanima:
PON - SLO, SLO, SLO, MAT, GVZ
TOR - SLO, ŠVZ, MAT, SPO
SRE - ŠVZ, MAT, SLO, SPO
ČET - ŠVZ, SLO, MAT, LVZ, LVZ
PET - MAT, SLO, SLO, GVZ

Ta SLO se pa res prevečkrat ponovi (8x :ups: - sem še enkrat preverila, drži) - potem pa ni čudno, da je ne mara :)-
Z NPZ pa začnejo aprila, tako da imava še malo časa za ponavljanje.

lp
jana73

(odgovor članu Anja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.3.2005 22:51:11   
Anonimen
Po mojem mnenju bo počasi še več bedarij v šolstvu padlo. Lepo počasi.
Gaber je bil pa moj profesor na gimnaziji. Pa sploh ni tako butast deloval. Takrat.

(odgovor članu Anja)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
14.3.2005 23:13:01   
Gina
Jana, saj ni problem v 1.r-9, tudi ne v tretjem, čeprav imajo tako veliko ur pouka. To so naredili zato, da bi kao otrok VSE NAREDIL V ŠOLI: to pomeni, da naj NE BI IMEL DOMAČIH NALOG. Ker ima zaradi velikega števila ur vendarle čas utrditi vse že v šoli. A v praksi ni tako. Pri marsikateremu predmetu so drastično zvečali obravnavano učno snov, ali pa je bila že prej tako natrpana, zato ni časa za utrjevanje pri pouku. In više, ko gre otrok po razredih, bolj je 9-letka mimo. Kako naj otrok ob 35. urah pouka na teden, naredi še domače naloge (ki jih otroci imajo, čeprav je to odsvetovano), zraven naredi kup raziskovalnih nalog in se še nauči čisto za vsak predmet vse, kar so jemali? Halo! Pa saj toliko nima obveznosti niti en odrasel, ki naredi več kot polni delavnik! :zmeden:
Medtem ko moramo vedeti, da je poudarek na vsebini, ki se piše za eksterce, ker so vsi učitelji z njimi obremenjeni. Zakaj se sploh piše eksterce? Jaz bi jih ukinila.

Trdim, da je 9-letka zgrešeno postavljena in da je preveč snovi, množica podatkov, ob čemer se otroci ne naučijo niti bistvenega, ker bistvenega ne razberejo.

Splišni, mene je tudi učil Gaber, pa Zgaga tudi.:ups:

(odgovor članu Anja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.3.2005 6:57:20   
Anonimen
Eksterce se piše zato, da lahko obstaja skupina "strokovnjakov", ki so pametni in sestavljajo teste ter komisije, v katerih so tudi zelo pametni ljudje, ki potem vse to pregledajo. Torej zato, da so lahko eni pametni in fino zaslužijo. Moja logika.

(odgovor članu Anja)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
15.3.2005 10:08:05   
pravljica
ne vem, ampak meni se pa zdi prva triada superca...seveda je vse odvisno od učiteljic (in vzgojiteljic)...moja je v prvem razredu...ima super učiteljici (1 je vzgojiteljica, ampak jo tudi kličejo učiteljica), snov je zanimivo podana in v njej ne vidim nič težkega, oziroma nič takšnega kar bi bilo prezahtevno za to stopnjo...slovenščine kar naj bo toliko - pravljice, pesmice in predpisalne vaje pa res ne škodijo...vse skupaj se sliši bolj zakomplicirano kot v resnici je
prav tako je z eksterci...meni je žal da jih ne bo več...niso noben bav bav...starši pa dobimo neko realno sliko, ki iz opisnih ocen ni tako razvida
za drugi dve triadi pa mislim, da je strokovni kader premalo usposobljen, nimam pa izkušenj

(odgovor članu Anja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.3.2005 10:17:22   
Anonimen
Pravljica, vse to se da ugotoviti in staršem pokazati tudi na drugačen način. Ni potrebno splošno državno preverjanje, ki, če drugega ane, ogromno stane.

(odgovor članu Anja)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
15.3.2005 11:54:09   
kofetek2010
Sicer pa vsaj za 1 triado vem, da ni obvezna - ampak smo pač starši takšni, da nas zanima koliko zna naš otrok, saj so pisne ocene bolj tko tko - pač ne sme biti napisanega nič negativega, vse je v nekih polepševalnicah (namesto: vaš otrok nima pojma, napišejo vaš otrok še ni osvojil tega pa tega, pa bla bla,bla, ...)
eh, bomo že preživeli... ;)

(odgovor članu Anja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.3.2005 12:01:01   
pravljica
ne jana, tudi še NI osvojil ne napišejo...nobenega NE-ja ne sme bit v opisu...lahko ti napišejo da potrebuje pomoč, vodeno, na pobudo, ob dodatni motivaciji...ampak nikakor, da nečesa NE zna :)

(odgovor članu Anja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.3.2005 12:16:43   
kofetek2010
ja, pa saj to je to, ker mora biti vse v pozitivnem smislu, mene pa zanima dejansko stanje, oz. koliko bi bilo to njegovo znanje vredno po naše, po številčnih ocenah, vsaj nekaj bolj oprijemljivega ;)
čeprav zadnje čase ful pišejo teste, ki jih točkovno oceni, potem pa te točke pretopi v tri smajlije
:-( , :-/ in :-) torej pet, tri, ena?
domače naloge pa imajo vsak dan, razen ob petkih - ampak sem v začetku šolskega leta povedala, da zahtevam, da naredi vse naloge v šoli, ker po šoli ima 4x na teden trening in se mu po treningu ne da pri zvezkih sedet.
Je pa res, tako kot je rekla Gina - otroci imajo tako dolg delavnik kot mi, nekateri še daljšega :((

(odgovor članu Anja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.3.2005 16:07:32   
Gina
Ma, saj sem napisala, da 1.razred ni hud. Hudo je kasneje. Jaz sem tolk srečna, ko je vsaj en moj otrok ušel 9-letki. Že tako se človek naveliča šole, ker če skupaj seštejemo vse dejavnike, predstavlja že zadnja leta OŠ samo en gromozanski stres otroku. In ko naredi srednjo šolo, mora biti že zelo "šolskega karakterja", da se mu ljubi še kaj. Jih čist zamorimo!

Pa kakšne ocene neki, draga Jana! Saj učijo se samo za ocene, da bi pa kdo res kaj razumel, o tem lahko pa sanjamo. Če jaz enemu srednješolcu rečem renesansa, ne bo imel pojma, kaj naj si pod tem v resnici predstavlja. Ali pa še milijon drugih pojmov. Niso izobraženi, ker imajo preveč snovi. Vse se naučijo za kratek čas, da gre test mimo, nimajo pa nobene prave predstave o rečeh. To je tudi jasno, ko primerjamo našo mularijo z drugimi državami. In potem jim še nabijejo učni načrt z novimi podatki. Traparija na kvadrat.

In ja, še enkrat, eksterce ukinit! So brez veze. Kdo se mora dokazovat z njimi? A so res izraz znanja ali kaj?

Mimogrede, a veste, da gre samo zasluga tistim prvim, zagnanim, poštenim, prijaznim učiteljicam, ki so šle prva leta v poskusno 9-letko, da otroci v resnici nimajo 6 ur pouka, kot zahteva učni načrt. So se zbunile in rekle, da se to pa ne grejo, ker so otroci premajhni, da bi to zdržali. In s(m)o vmes lepo uvedle uro ali dve za rekreacijo, odmor, pouk pa priredile tako, da poteka skozi igro. No, čeprav so se tega prva leta vsi držali, ker so se učiteljice o tem pogovarjale, pa so zadnja leta stopile v 9-letko nekatere šole, ki so bolj šolsko naravnane in menijo, da mora biti vse po šolsko. Tam imajo ravno tako pouk kar ves čas, samo zato, da izpolnijo št. ur in pač ne gledajo na to, da otroka razbremenijo. Saj je vendar logično, da ko vse predelaš in otrok tisto zna, da je brez veze ga še 20 min (vsako uro) silit, da nekaj dela, samo zato, da bo minilo 45 minut, a ne?

Preveč sem se razpisala. Saj bo boljše. Maš prav Splišni, počasi bo še kakšne traparija 9-letke morala past. Res upam, da kmalu.

(odgovor članu Anja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?