|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bulimija in zanositev
24.9.2008 21:14:13   
Anch
Pozdravljene!
Ja, zgodba je taka... Žal je bilo tako, da sem imela 11 let bulimijo... Sedaj sem končno zaživela in teh problemov ni več. Se pa vseeno moram še vedno zelo trudit, da mi uspe "normalno" jest, torej več obrokov na dan, zdrava hrana itd.
Zanima me, kako je z zanositvijo pri osebi, ki se je 11 let uničevala? Problem je tudi ta, da že skoraj eno leto nimam M (29.9.sem naročena pri G), vendar imam normalno težo.
Ne mislim sicer še zelo kmalu zanosit (kmalu pa, ker si zelo želim :)), saj sem še absolventka, tudi stanovanja še nimava svojega. Vse kar imam od pogojev za bebico, je moj srček, s katerim sva skupaj dobrih 6 let, (2,5 leti pa tudi skupaj stanujeva v podnajemniškem stanovanju)
Ok, toliko na kratko.
Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bulimija in zanositev
24.9.2008 21:21:35   
blaža
poznam žensko, ki je imela anoreksijo in ima sedaj tri otroke. Ne vem pa natanko kako in kaj je blo z njo, ker mi ni sama povedala za to, mi je pa ena njena bližnja sorodnica po naključju. Ta ženska je še zdaj ful suha in meni se zdi ful v redu. Niti na misel mi pa ne pride, da bi kaj omenla te stvari, čeprav se dobro poznava, ker je to res težka zadeva za moje pojme. Mislim, da je precej pogumna, ki v nosečnostih ji ni moglo bit lahko. Baje imajo še precej problemov z samopodobo v nosečnosti. ti si sicer omenla bulimijo, pa vendar . Dobro, da greš h ginekologu. To naj bo začetek.

ti želim, da vama rata, ko bo čas!user posted image

(odgovor članu Anch)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.9.2008 21:26:24   
Anch
Hvala za spodbudo!
s samopodobo ne bo težav, s temi zadevami sem uredila. Ko bom imela trebušček, bom samo še lepša user posted image .
Sprašujem se samo, če si nisem povzročila kakšnih trajnih posledic user posted image Čudno se mi zdi, ker še kar nimam M, glede na to da je teža že kar nekaj časa ista. Sicer pa tudi prej nikoli nisem imela redne M. Ampak verjetno zato, ker sem v bistvu pol življenja imela bulimijo...

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.9.2008 21:36:00   
*sanela*
Če nimaš M. pomeni da nimaš niti ovulacijo in boš težko zanosila. Kar se tiče bulimije mislim da to nebo vplivalo na otroka, če zdaj ješ normalno.
Tudi Lady Di je imela bulimijo pa je rodila dva zdrava sinčka.

(odgovor članu Anch)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.9.2008 21:49:17   
eya
Hej, najprej ti čestitam, ker si se izkopala težav, verjamem, da ti ni bilo lahko.

Res je problem, ker nimaš menstruacije, ampak več ti bo ginekologinja povedala, verjetno se da s kakšno hormonsko terapijo spodbudit ovulacijo.

Držim pesti zate in sporoči veselo novico, ko boš občudovala svoj nosečniški trebuščekuser posted image

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.9.2008 22:13:28   
Anch
Hvala za čestitke. Res ni bilo lahko, vendar sedaj toliko bolj cenim vse.
Vem, da moram najprej imeti menstruacijo, zato sem se tudi naročila pri ginekologinji. Sicer niti ne vem, če je res že pravi čas za otročka. No ja, jaz že vem, samo moj dragi ne. Ko je prebral tvoje sporočilo eya, se je tako smešno smejal user posted image . Pravi, da sem evforična. Ja saj sem res... Tako pač je. Ker si močno želim...

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.9.2008 22:51:05   
eya
Saj bo, počasi, bo že prišel čas, ko si bosta oba želela in bila pripravljena (no, čeprav čisto pripravljen po moje nikoli nisiuser posted image ) na user posted image !

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Anch)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.9.2008 7:33:29   
Anch
Dobro jutro!
*sanela* mi lahko prosim poveš, kje najdem kaj je napisala Lady Di glede bulimije?
Hvala!

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.9.2008 7:41:01   
Anonimen
anch, jaz sem kar podoben primer. Ko sem se odločila,da bo potrebno zadeve porihtat, sem mela ža kar dobro porušeno ravnovesje minaralov... v telesu. Samo M sem mela pa vedno povsem normalno, pa tudi teže mi ni nihala. no sedaj sem kr okej, z mojim drgecom pa delava na user posted image  že 4. mesec. Pa sem misla da bo bolj simpl. no kar se bulimije tiče, mislim, da če enkrat vzpostaviš normalno stanje mineralov...in vsega ostalega kar trpi med boleznijo, ne bi smelo nč vplivat na nosečnost. Po moje in kolikor sem se pozanimala je problem le takrat ko to počneš (isto kot anoreksija) med nosečnostjo in telo ropaš hranilnih snovi. Za to, da nimaš M morda sploh ni razlog tle. poskušaj govorit z G in bosta skupaj priklicala nazaj tetko.
tega je več kot si mislimo, no kot je znanega in potem bi ful veliko žensk ne moglo met bebic. Vidva kar pogumno. PA ČESTITAM DA SI SE IZVLEKLA. JAZ VEM KAKO TEŽKO JE TO. meni še ni uspelo v celoti, bom pa vztajala do konca. In dobra novica: pri veliko žensk se to s prvo nosečnostjo in rojstvom uredi. nje pa tudi veliko takih ko je še slabše.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image NAVIJAM ZA VSE NAS, KI SE DVOJNO BORIMO!!!!

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
25.9.2008 11:22:12   
Anch
Moje stanje mineralov je bilo tudi med boleznijo dobro. Sem bila dvakrat na pregledu vsega (moja zdravnica je fajn ja), in je bilo vse v najlepšem redu. Kar je čudno, ampak super. Mogoče razlog za izostanek M res tiči drugje, bom vedela v ponedeljek, ko grem na pregled.
Drugače pa, tudi jaz se nisem še povsem izvlekla, še vedno se moram prekleto trudit, da se normalno prehranjujem itd... Ampak imam zelo močno voljo! Sem jo nabirala kakih 10 let, tako da ni dvoma, da mi dokončno ne uspe.
Je pa tudi moja sestrična imela bulimijo in ima sedaj 2 sinčka in so vsi ok user posted image . Nisem pa prepričana, če je bila med nosečnostjo ona ok. Prvi sinček se je rodil tak majčken, ampak sedaj je, kolikor vem, vse normalno.
Srečno tudi tebi!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.9.2008 19:40:32   
Anonimen
Ola, tudi moja kolegica je imela anoreksijo in bulimijo, mislim da je bila brez menstruacije cca pol leta, potem ko je koncno dobila menstruacijo, je takoj zanosila-nenacrtovano...zal se ni popolnoma ozdravila, saj je bila celo nosecnost obsedena s tem, da se bo zredila...no zredila se je samo v trebuh in prsa, danes je mamica skoraj leto dni starega otrocicka in spet se bori z anoreksijo...zacaran krog.upam da si se ti pozdravila in ti zelim ti, da se cim manj obremenjujes s temi kilami, sploh pa, ko bos zanosila!Srecno

(odgovor članu Anch)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
25.9.2008 21:09:25   
*alina*
Anch, sicer s tem nimam nobenih izkušenj, niti nobenega ne poznam...bi ti pa želela čestitati, da si se po toliko letih "spravila k sebi" in verjamem, da bo s tabo in user posted image , ko uspe, vse vredu. Tvoja G ti bo zagotovo znala svetovati.

Drži se še naprej!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.9.2008 21:38:42   
Anch
Hvala vsem, ki ste mi namenile vzpodbudne besede. Me kar čudi, da me še nobena ni napadla, v smislu, preden sploh pomisliš na otroka, se najprej popolnoma pozdravi... Ker vem, kako je bilo pri moji sestrični. Vsi so nekaj za hrbtom "kako je lahko tako sebična, da škodi otroku". Tu bi rekla samo, da se imajo pravico oglašat le tisti, ki so to doživeli. Ko si tako želiš, pa ne gre. Saj se po eni strani strinjam glede sebičnosti, ampak... Težko razložit.
Srečna sem, da imam moč, da se lahko trudim, ker nekatere je nimajo. Sama pri sebi pa vem, da se ne bom prav nič sekirala, ko se bom v nosečnosti redila, saj bom vedela zakaj se redim user posted image .

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.9.2008 7:13:50   
Edinka
Draga Anch, nasveta zate sicer nimam, bi ti pa iz srca čestitala za tvojo trdno voljo!
Naj te ne skrbi, kaj pravijo zlobni jeziki za tvojim hrbtom. Pomembno je, da ti veš, kako je s tabo.
V življenju ti želim veliko sreče in trdne volje, da bi zaživela, kakor si želiš.
user posted image pa  naj pride, ko bosta oba pripravljena na to.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anch)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.9.2008 7:48:37   
R777
Spoštovana kolegica s foruma!

Ko sem prebrala tvoje sporočilo včeraj, sem prvo zaprla temo....Mene je prizadelo...Ne vem točno zakaj....user posted image user posted image user posted image ...Hudo mi je, ker mlad človek trpi tako dolgo....Hudo...user posted image user posted image user posted image
In v tem času nisi imela nikogar, da mu zaupaš iskreno svoj problem....da se mu nasloniš na ramo, globoko zajokaš in veš, da te bo ta Človek razumel, da te on ima rad, da te ne bo zapustil, da si za njega vse in naj naj....user posted image user posted image user posted image ...

To me je zabolelo....da en mlad človek nima pravega prijatelja naj si bo to nekdo iz družine, soseščine, interneta.....

user posted image user posted image user posted image Čestitam ti, da si zdaj vzela svoje življenje v svoje roke....Pred tabo je dolga pot, ki jo boš prehodila, ker si zagotovo pogumna in odločena.....user posted image user posted image user posted image

Vse v zvezi s izostankom perila se bo uredilo. Danes je medicina napredna in tudi želja po otročičku se ti bo izpolnila. Ne skrbi.

Tukaj na forumu lahko vedno izpostaviš kakeršenkoli problem, ki bo spotoma nastal, ker brez tega itak ne gre...user posted image user posted image .in tukaj nas je veliko, ki te bomo brale z zanimanjem in ti vedno dale iskren in topel nasvet.....

Za naprej pa ti polagam na srce.....Svojo izkušnjo izkoristi v tej smeri, da boš svojim otrokom dober in iskren prijatelj....Z njimi se pogovarjaj vsak dan in ne dovoli, da se jim nekaj podobnega zgodi samo zato, ker niso imeli iskrenega prijatelja....

Naj ti bo z rožicami postljano....

(odgovor članu Edinka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.9.2008 8:38:58   
Anonimen
R777 tole je pa ganljivo napisano. super si. tudi jaz ko sem preblara temo sem bila prepričana, da bodo padale neprimerne besede, ker so na RR že.
jaz jo razumem, ker živim s tem že tudi okrog 10 let. In to je zelo težko zaupat komu, meni je bilo najtežje do najbližjih. ker te potem samo čekirajo kaj delaš in jaz sem se počutila kot tak otrok, ki ga ne moreš pustit samega, da ne bo delal neumnosti. Moja mama je odšla od doma, ko sem imela 23 let in takrat se je zadeva razvila do popolnosti. in nisem imela nikogar ki bi mi svetoval... po drugi strani pa nisem hotela, da kdo ve, ker je bilo potem meni še huje. ko res nisem več mogla funkcionirat normalno, kakšen pekel je to vedo samo tisti, ki so to doživeli, sem se odločila, da poiščem pomoč. prvo s tabletami in sedaj sem več kot leto brez vsega in sem tudi kar ponosna nase, ker me le še malokdaj zagrabi slab feeling do sebe. sem pa bila že na tem, da zdajle ne bi več tole pisala. in potem ugotoviš vse mogoče zadeve. Jaz sem gojila zamero da mame, da je šla, očeta pa itak nimam....

skratka lepo je če se lahko tukaj obrneš na tale ciberspace in ti kdo napiše kaj koristnega, svojo izkušnjo...
vsaka čast vsem, ki imate moč, da se pozdravite. je pa res,da je anoreksija večji problem in da se je težje izkopati. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

midva se tudi trudiva že kar dolgo, pa ni še nič ratalo. pa si user posted image  želim vsak mesec ko spet ni bolj.

(odgovor članu R777)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
26.9.2008 9:17:23   
Anonimen
punce, kako vam je ratalo premagati bulimijo??? jaz že mislim da sem jo, pa je kakšen teden vredu potem pa spet po starem.. sicer nisem ravno med fejst suhimi, ampak prej sem bila med bolj močnimi in me je to zdelalo.. tudi jaz v kratkem načrtujem dojenčka pa me malo skrbi, ampak mislim da se potem ne bom toliko obremenjevala s kg,, samo da bo malo bitje v meni!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
26.9.2008 11:51:47   
Anch
Tudi jaz sem mnenja, da bi se z bebico vse uredilo. Ker če si res tako zelo želimo otročka, mu mislim da, nobena ne bi hotla škodit.
Kako premagat bulimijo? Trudit se vsak dan znova in znova in nikoli obupat! Pa mogoče se pridružit kaki skupini (ne mislim skupin, v katerih so punce z bulimijo, ampak skupine, kjer se dela na zavedanju telesa in duha ali kaj podobnega). Da začneš cenit samo sebe, da se začneš imet rada. Ker problem res ni v hrani. To sem spoznala šele pred kratkim. Prej se mi je vedno zdel problem le hrana. Sedaj pa vem, da če se jaz dobro počutim v svoji koži, nimam potrebe po žretju in bruhanju. Ne znam dobro razložit...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
26.9.2008 14:17:57   
Anonimen
če bi vedela kako bi jo že sama. Tako kot pravi anch vsak dan posebej. Jaz sem bila sprva na prozacu kako leto in najprej je blo res sto pa ena. Kr naenkrat sem bla drug človek. hrana mi sploh ni bila več pomembna, pojedla sem le toliko da nisem bila lačna in ni me premamljalo da bi pojedla nore količine in potem bruhala. ampak počasi je vse skupaj prišlo nazaj kljub tabletam, pa motlo me je da nisem skoraj nič spala in bila ves čas naspidirana. Polna energije. potem sem se odločila da tablet ne bom več jemala in sem 14 dni ponoči švicala kot konj, da sem se zbudila v pravi mlaki. Pa sem se malo zamsilila kako je moglo bit telo obremenjeno da spravlja sedaj ven ta strup. nato nekaj časa kar tako in počasi sem bila na istem kot pred tabletami. Potem sem nekako prišla v eno skupino v Lj in sem se odločila, da bom nekaj časa še jemala tablete. vendar Prozac je bil samoplčniški in sem vzela kao generične, mislim da Salipax. Pa se mi je zdelo da nič ne pomaga. No potem pa sem spoznala zdajšnjega fanta in ko sva se začela pogovarjati o bebici, sem tablete nehala jemat, ker škodijo. zdaj pa je kar težko. kašen dan čist bad, potem pa kak mesec nič... še vedno težko odklopim misel na posledice, če smo kje tako da se veliko je. in potem ponavadi sledi vsem znan obred. vidim pa tudi jaz v bodoči user posted image  motivacijo za nov začetek. me je pa tudi strah, ker ne bi želela škodit  otročku in se bojim da me ne bi kdaj zvilo. najbolj me strezni ko gledam kako oddajo o škodljivost tega početja in strah me je da bi dobila kakšnega raka na želodec ali požiralnik. je pa res, da če si srečen sam s sabo tega ni in opažam ko se mi stvari obrnejo na slabo to potegne za sabo tudi jezo nase in na vse. imam povsem normalne KG in večina ne več nič. Še fant ne.

lahko se pa tukaj malo vzpodbujamo!

(odgovor članu Anch)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
26.9.2008 16:00:25   
Anonimen
Najprej častitke vsem!
1. tistim, ki ste se pozdravle
2. tistim, ki se trudite ozdravet
3. vsem, ki ste namenili lepe besede dekletom!

Moja izkušnja z bulimijo. Grozna izkušnja! Ozdravet mi je ratalo. Najprej sem se 3 leta matrala da bi mi ratalo, pa sem bla skoz živčna  glede tega. Potem sem se pa preselila skupaj s fantom v podnajemniško stanovanje in je blo konec,... Kt da bi odrezal. Sem pa sedaj čisto drugačen človek. Cenim male stvari in trenutke. Sem bolj sproščena in sem srečna. Tudi jaz sem bila telesno zdrava skozi celo bolezen, zato so me tako pozno odkrili. Sedaj bi imela bebico pa ne vem če sem si naredila kaj škode. Upam da ne. Bomo videli kaj bo pokazal čas.
Še enkrat vsem en velikuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
30.9.2008 21:36:05   
Anch
Tudi jaz sem mislila, da sem že skoraj zdrava, ko sva se s fantom preselila, ampak sem se sčasoma vrnila na stare tire. Ugotovila sem, da moram samo ves čas "delati na sebi" in tako mi uspeva. Se pa še vedno zgodi, da na vse pozabim in... ampak tega je vedno manj. Jaz pravim, da sem že zdrava, ker glede na to kakšno je bilo moje stanje prej (fizično in psihično), sem sedaj res odlično
No, bila sem pri ginekologinji... Izostanek M ni posledica bulimije. Rekla je, da se pri določenem % žensk po prenehanju jemanja kt pač to zgodi. In pri meni se je. Naredila mi je UZ, ugotovila, da imam zelo tanko sluznico in zato ni M. Dobila sem tablete Cyclo progynova, če po pol leta ne bo bolje, se moram spet oglasit. Sem bila pa vsa srečna, ko mi je rekla, da te tablete drugače povečajo možnost zanositve user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
1.10.2008 9:37:43   
Ancy
Mislim, da z bulimijo nisi škodovala organskim sistemom če te to skrbi, če se sedaj dokaj normalno prehranjuješ bi moralo biti vse v redu, tudi menstruacijo boš prej ali slej dobila, če ne drugače s pomočjo tablet potem pa boš že videla, kot si prebrala od drugih je mnogo punc s podobno zgodbo kot ti in niso imele težav pri zanositvi, večji problem je če bi bila v takšnem stanju v času nosečnosti, ne škodiš toliko plodu, ki si vedno vzame ne glede na to če mu želiš dati ali ne (drugo je, če imaš tisto na razpolago) ampak škoduješ sebi, ker si popolnoma osiromašena. Želim ti, da še naprej vztrajaš na dobri poti, da ti bo fant še naprej v dobro oporo in misel na user posted image velika motivacija. Prej ali slej bo uspelo, ne skrbi.

(odgovor članu Anch)
Neposredna povezava do sporočila: 22
2.10.2008 12:00:55   
kajsica
Joj ženske!

Vsaka vam čast, da si kot prvo to priznate (bulimijo ali anoreksijo) in da se še zdravite in pozdravite. Jaz žal kot laik vem samo to kar preberem ali pa ko vidim kake slikice ali gledam oddajo.

Sicer sem slišala o teh težavah, samo sama nisem bila nikoli soočena z njimi. Niti v bližnji okolici, vsaj vem ne.

Me pa zanima, če mi lahko katera pove, kaj je vas pravzaprav sploh privedlo tako daleč? Zakaj se to sploh prične? Kje je vzrok? Oprostite moji nevednosti, ampak kar naenkrat verjetno ne začneš stradat ali pa bruhat! Mislim, če nisem preveč radovedna!

V glavem vsem želim veliko sreče in da težave čimprej zginejo in da boste vesele in srečne user posted image .

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
3.10.2008 15:05:21   
Dali*
Čestitam za prizanaje sami sebi in drugim.

Upam in držim pesti, da vama uspe, ko se bosta odločila za malčka. Najbolj pomembno je psihično zdravje.

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
6.10.2008 1:53:56   
Anonimen
Kajsica..hm.. verjetno je pri vsaki drugače, ampak pri meni je bilo tako: pred letom sem imela dost več kilogramov in sem lepo pridno na ZDRAV način shujšala.. telovadba, 4 mali obroki čez dan, dve uri pred spanjem ne jesti ipd.. potem pa nisem več zmogla ker preveč rada jem, in sem se enkrat fajn najedla in mi je bilo žal ter sem šla bruhat... potem sem si dopovedala da to ni ok in sem spet lepo normalno po malem jedla nakar mi je začel nagajat žolč, ko je bila sezona regrada ter sem dvakrat zaporedoma zaradi tega bruhala in sem se fajn počutla ker sem vedla da kar sem pojedla ni več v mojem telesu in se zaradi tega ne zredim.. in sem tako vsakič ko sem pojedla preveč šla bruhat.. to pri meni ne pomeni po vsakem obroku.. ampak recimo po kakšnih večjih obilnih obrokih.. to je včasih vsak dan, včasih pa dva ali tri tedne nič..
skratka da skrajšam: bruhat sem začela ker mi je bilo škoda da sem tako fajn shujšala potem pa vse zavrgla zaradi moje ljubezni do hrane.. in sem se preprosto tolažila da lahko jem in potem vse zbruham.. zdaj imam to v glavi in je težko.. danes sem recimo pred dvema urama pojedla rižovo čokolado in čokolešnik pa kos štrudla.. in nisem šla bruhat, ampak sem se mogla fajn zadrževat da nisem šla! to je zdaj zame kazen, da sem se prenajdela in da mi vsa hrana ostane v trebuhu.. zato bom drugič raje dvakrat premislila kaj bom spet dala v usta! ampak žal ne vem kako naj spravim to napačno vedenje iz glave.. ker tudi ko jem hrana več nima okusa kot bi morala in v bistvu v njej več ne uživam.. ampak v glavi je nekakšna potreba po tem prenajedanju.. grozno je! no, upam da bo šlo mimo in bo vse ok... treba bo začet več migat pa bojo te misli šle proč-upam!Enkrat pred 7 leti sem to že premagala, in vem da mi bo ratalo tudi sedaj, vendar le z malo več truda!
vsekakor pa vem, da ko bom noseča, da naj kaj takšnega kot je bruhanje niti pomislila ne bom!!! Takrat bom najrečnejša da mam trebušček in je v njem moj sonček...

p.p. pa ne sodim ravno med suhice, sem srednje postave - 38 številka.

(odgovor članu Dali*)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

imena
luncaa

katero ime za punčko???

Kaja (31%)

Ela (45%)

Lia (24%)

Število vseh glasov: 216

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!