Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: menjava elektrike,vode v stanovanju 23.9.2008 14:01:21
|
|
|
|
kalbo
|
Elektrika se računa od 10 do 15 evrov na uro. Odvisno je od tega, koliko je star objekt, iz kakšnega materiala so stene in kaj hočeš. Okol 500 evrov bi zneslo delo grobe inštalacije (na fuš seveda), lahko tudi manj. Za material (kable) pa ne vem, ker ga že dolgo nisem sam kupoval. Omarica in varovalke s FID stikalom pridejo pa okol 100 evrov.
|
|
|
|
RE: menjava elektrike,vode v stanovanju 23.9.2008 17:45:38
|
|
|
|
Piruri
|
Mi smo večinoma vse delali sami, tako, da če imaš spretnega moža ali tasta/svaka/brata/očeta/strica....se ti splača... Za elektriko sva nabavila vse v OBI-ju in sva dala za kable, plastične cevi, vtičnice, doze...nov števec...skratka za ene tri navadne vrečke materiala sva dala pred 4 leti okoli 500 eur...mi je šlo skoraj na jok Za vodo pa sva porabila malenkost manj...okoli 300 eur...potem pa še nekaj za izravnalno maso in barvo.... Imava pa tudi okoli 70 m2 stanovanja in ugotavljam, da smo dali še premalo vtičnic in stikal....
|
|
RE: menjava elektrike,vode v stanovanju 23.9.2008 17:58:17
|
|
|
|
Sulfinija
|
Midva,samo ti niti približno ne znam povedati kok naju bo stalo.Zadnjič nama je vodovar prestavljal radiator sma plača vred z delom, materialom 27Eurov,kok bo sedaj ko bo menjaval cevi v kuhinji pa nimam pojma niti sam mi ni znal povedati.Ti poveč čez dobrih dva tedna.V kopalnici nas je vodov stal pred tremi leti skoraj 200.000sit z tem da se je delalo preko firme,prestvaljalo za bojler,pralni stroj in wc školjko imamo sedaj vse drugače pa še bojler velik smo takrat vzeli preko tega mojstra. Za elektriko se sedaj ne sekiram imam namreč doma očeta in moža ki sta oba električarja,če nisi daleč ju bom kar priporočala. LP Mojca
< Sporočilo je popravil Sulfinija -- 23.9.2008 17:59:43 >
|
|
RE: menjava elektrike,vode v stanovanju 23.9.2008 18:57:04
|
|
|
|
jajula
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sulfinija Zadnjič nama je vodovar prestavljal radiator sma plača vred z delom, materialom 27Eurov no nam ga je samo zamenjal, pa je blo 130e
|
|
|
|
RE: menjava elektrike,vode v stanovanju 23.9.2008 19:44:13
|
|
|
|
Sulfinija
|
Jajula,pol sem jaz pa itak vodovarja zastonj našla v ceno 27Eurov je bil material,skoraj dve uri dela in seveda pripeljal se je tja in nazaj 50km. LP Mojca
|
|
RE: menjava elektrike,vode v stanovanju 23.9.2008 19:49:27
|
|
|
|
jajula
|
no ta moj je pa itak mel delo v sosednjem stanovanju in je samo odmontiral stari radiator, odbrusil dol nosilce in prši namontirat novega..no sej v to ceno paše tud radiator, pa se mi zdi vseen drago. no pa mogoče je bil v stanovanju 40min... na katermu koncu pa je to? k zdej rabim spet vodovodarja za kopalnico pa ne bi blo slabo če bi bil pocen
< Sporočilo je popravil jajula -- 23.9.2008 19:50:37 >
|
|
|
|
RE: menjava elektrike,vode v stanovanju 23.9.2008 19:52:16
|
|
|
|
Sulfinija
|
Prekmurje. LP Mojca
|
|
RE: menjava elektrike,vode v stanovanju 23.9.2008 20:33:21
|
|
|
|
ajtim76
|
Vodovod maš kopalnico in kuhno. Elektriko pa povsod. Odvisno kakšne maš želje. Osnova se ti podraži za dvakrat. Pri vodi maš varjante iz pocinkanih cevi al plastiko, ki je hitrejš narjena in cenejši materijal, elektrika je pa tako, da ti vsak delo račina caa 10 - 15 €/uro materijalpa v OBI, spet odvisno katere štekarje si si zaželela( od 500€ dalje. Vse skup delo in materijal caa 1200 - 1500€ pol pa vse nazaj zazidat....
|
|
RE: menjava elektrike,vode v stanovanju 23.9.2008 21:49:10
|
|
|
|
jajula
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sulfinija Prekmurje. LP Mojca verjetn je še zmeri cenej vašemu vodovodarju potne stroškek plačat, kt v v LJ koga najemat
|
|
|
|
RE: menjava elektrike,vode v stanovanju 24.9.2008 22:18:23
|
|
|
|
saving
|
Kalbo, da nisi malo podcenil elektrike? Zadnjič sem kupil samo FID in omarico, pa še par šraufov, pa je bilo čez 100 €... brez varovalk, zbiralk, žic, doz, spojk in vse druge robe. Če sam vse narediš, pomoje pride material ene 400€, na fuš pa, bi rekel, pod 1000 € ni nič. Voda pa, če hočeš vse razbit in zamenjat še odtoke, bo prišla tudi ene toliko.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?