Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: navedba virov pri diplomski 23.9.2008 9:28:24
|
|
|
|
Spark
|
Če recimo povzemam navedbe iz literature in ne prepisujem dobesedno - ali moram na koncu vsakega odstavka napisati iz katerega vira sem pridobila to besedilo ali to ni potrebno?? Po mojem da ti ni treba, ampak mene ta naloga še čaka in se še nisem poglobila kako in kaj.
|
|
|
|
RE: navedba virov pri diplomski 23.9.2008 9:35:04
|
|
|
|
majcci
|
Če npr. cel sestavek oz. odstavek povzemaš po neki literaturi (knjigi oz. avtorju) napišeš Povzeto po Novak, 2000. Najbolje pa je, da pogledaš kakšno diplomsko dela iz tvoje fakultete kako je napisana ali pa če imate kakšna navodila kako citirati oz. opredeliti vire.
|
|
|
|
RE: navedba virov pri diplomski 23.9.2008 9:44:00
|
|
|
|
Mijavček
|
Hja, jaz sem imela isti problem, ker sem imela zelo teoretično diplomsko in je bilo ogromno teh povzetkov.... In če imaš na koncu skoraj vsakega odstavka napisano (povzeto po...) tudi ne izgleda uredu... Je pa vsak profesor zgodba zase.. kaj pa če bi kar svojega mentorja vprašala? Jaz sem potem v nekaterih odstavkih že v besedilu pisala npr. ...Schummacher v svojem delu Tempatem govori o... in ugotavlja topato... Na koncu pa napišeš tvoje razmišljanje o tem (če se strinjaš, zakaj...) Samo jaz sem imela tako temo, da sem proučevala razvoj teoretične misli .... in se je to dalo.
|
|
|
|
RE: navedba virov pri diplomski 23.9.2008 9:50:38
|
|
|
|
pikecpokec
|
In če imaš na koncu skoraj vsakega odstavka napisano (povzeto po...) tudi ne izgleda uredu... Ja, to res zgleda tko kot da bi kr prepisala od nekoga. Jst imam pri teoretičnem delu iste probleme. K sreči je pol raziskovalni del samo moj
|
|
RE: navedba virov pri diplomski 23.9.2008 11:02:31
|
|
|
|
tins
|
Sigurno imate kakšna navodila za pisanje diplomske naloge in jih dobro preštudiraj.
|
|
|
|
RE: navedba virov pri diplomski 23.9.2008 11:08:16
|
|
|
|
LoCa
|
prvo, morate imeti kje navodila za pisanje diplom in tudi, kako se citira. to je v resnici povsod drugače. pri nas (fdv) bi bila to kraja intelektualne lastnine, da bi povzemala po nekem avtorju idejo in ne bi napisala, da je njegovo. tako za citate kot ideje al pa neke ugotovitve moraš napisat, kje si pobrala. tudi če si enega avtorja pobrala v članku/knjigi nekega dtrugega avtorja, moraš navesti točno kje si ga pobrala. in je tut prou, da se tko dela.
|
|
|
|
RE: navedba virov pri diplomski 23.9.2008 11:19:16
|
|
|
|
dana
|
Hvala vsem za odgovore. Sem celo našla navodila, tako da sem si tam ogledala kako in kaj. Tako pravijo pri nas, da v primeru ko preberemo misli določenega avtorja, nato pa besedilo napišemo oz. obnovimo s svojimi besedami, je potrebno navesti avtorja in letnico v oklepaju.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?