Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
tiste, ki ste hodile z otroci spat... 22.9.2008 11:07:48
|
|
|
|
tinkatonka
|
...kako ste to potem prekinile. Prej dopustom je naš mali sonček (2,5 let) zaspal sam. Polubčkala sva ga, lepo pokrila, mu dala pleničko, pajacka in je zaspal. Mogoče sem mogla notri v sboo še enkrat, da je dobil požirek vode,ki si ga je zaželel, drugače pa je brez problema zaspal sam. Po dopustu pa totalen kaos. Ker smo na morju, v hotelu, šotoru, prikolici, spali skupaj se je seveda navadil in zdaj že od konca julija (po dopustu) mora vsak večer eden od naju z njim spat. Rada bi to prekinila, in spet vnesla en normalni ritem, ampak ne na krut način. Kako ste tiste, ki ste prav tako hodile z otroci spat to prekinile? A obstaja še kak drug način kot to, da bo par dni jokal in tulil od želje po tem, da bi bil nekdo zraven njega. Sej mi ni problem it spat z njim, ampak vseeno bi rada poskusila spet s tem, da bi zaspal sam.
|
|
RE: tiste, ki ste hodile z otroci spat... 22.9.2008 11:43:44
|
|
|
|
ribica.
|
Jaz sem ga dala spat v njegovo posteljo. Saj se je jokal, sam ga je zmanjkalo, ker je bil utrujen. Že kmalu se je zbudil, pricaplal iz postelje, v spalnico. Jaz sem ga lepo dvignila, in ga brez besed nesla nazaj v njegovo posteljo. To vajo sva ponavljala, velikokrat na noč. Sam to je blo ene 2 dni. Pol je pa zaštekal. Pa seveda se bo vmes drl, ker bo hotel ubožček spat pr tebi. Sam enkrat je treba potegnit črto. Jaz sem jo, ko nisem več mogla. To je takrat, ko je začel iz svoje postelje capljati že kmalu ko sem ga dala spat. Dokler se je to dogajalo samo proti jutro je bilo še znosno. Potem ko je pa enkrat začel s fintami že ob desetih, enajstih......pol sem pa morala to prekinit. Ti samo mirno, pa naj ti ne dvigne živcev. Pripravi se, da boš ene 20x vstat, pa bo. Držim pesti!
|
|
|
|
RE: tiste, ki ste hodile z otroci spat... 22.9.2008 12:08:36
|
|
|
|
nena m
|
Še nisem prekinila. Star pa je 5 let. Njemu to zelo veliko pomeni, meni pa tudi ni problem, da potem ko prebereva pravljico počakam še 5 minut, da zaspi. Potem pa se do jutra ne zbudi več.
|
|
|
|
RE: tiste, ki ste hodile z otroci spat... 22.9.2008 13:08:32
|
|
|
|
nuala
|
Moj mlajši sin spi v moji postelji. Star bo 4 leta. Sicer je zelo samostojen in vse naredi sam, spi pa rad pri meni. Poskusi odvajanja ( pogovarjanje, branje pravljic v njegovi postelji, nova posteljnina, nova sobica z Nodijem in Mojstrom Miho, ... ) so bili bolj ali manj neuspešni ter povezani z jokom. Zdaj sem vesela, da spiva skupaj. Dolgo tako ne bo več hotel...
|
|
[Brisano sporočilo] 22.9.2008 13:16:17
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: tiste, ki ste hodile z otroci spat... 22.9.2008 13:21:11
|
|
|
|
Naja31
|
Starejši sin je star 3 leta in pol in še vedno hodimo z njim spat. Prej sem jaz, odkar imamo dojenčka, pa večinoma mož, včasih pa tudi jaz. Meni so ti trenutki skupnega stiskanja pred spanjem neprecenljivi.
|
|
|
|
RE: tiste, ki ste hodile z otroci spat... 22.9.2008 13:50:18
|
|
|
|
aluš
|
Tudi nam se je takoa štorija pripetila pri prvem korenjaku po prihodu iz morja. Star je bil eno leto. Potem je to trajalo do tretjega leta, ko je dobil svojo sobo in takrat smo uvedli drug postopek. Brez joka. KAr nekak je presekal. Nova soba, nova postelja, nov režim. Prej sem probala večkrat, je zmeraj tulil pa sem kmalu popustila.
|
|
|
|
RE: tiste, ki ste hodile z otroci spat... 22.9.2008 16:24:48
|
|
|
|
ninachow
|
moj sin je star 6 let in pol, lani je dobil svojo sobo. če slučajno zaspi v dn. sobi, potem ga odnesemo spat v njegovo sobo, drugače pa hodiva spat skupaj. to so najlepši večerni trenutki, takrat se največ pogovoriva, to je del dneva, ko pove tudi največje skrivnosti in dnevne tegobe. še prehitro bo minilo. že tako smo malo s svojimi otroki, mislim, da je to spanje prav nadomeščanje manjkajočih trenutkov čez dan. držim s starši, ki spijo s svojimi otroki, dokler oni tako želijo.
|
|
|
|
RE: tiste, ki ste hodile z otroci spat... 22.9.2008 16:46:06
|
|
|
|
Salja
|
Mi smo od rojstva to prakticirali, letos poletni smo rekli da je dovolj postelja je premala za 3 En večer je jokal, drugi večer zaspal brez vseh problemov.Mu pa pustim da zjutraj zleze k nama na cartanje
|
|
[Brisano sporočilo] 23.9.2008 23:50:37
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: tiste, ki ste hodile z otroci spat... 24.9.2008 10:11:11
|
|
|
|
lana38
|
Jaz sem s prvim hodila spat do 8. leta. potem je pa to sam nekako prerastel. Res pa je, da še vedno vsako noč pride k nama v posteljo proti jutru, pa ima že 11 let. Pa spimo pač naprej skupaj. Včasih smo celo 4, zdaj ko imamo še 9 mesečnega . Mene to ne moti. Si pač vzamem čas za malo cartanja. LP
|
|
RE: tiste, ki ste hodile z otroci spat... 24.9.2008 10:32:05
|
|
|
|
_clea_
|
Kakor so že napisale mamice, to so najlepši trenutki dneva,ko se vse umiri in te otrok stisne k tebi in reče Maja,maja mami( beri moja)...in zaspančka..Neprecenljivo!! Star pa je 2,3 let...Še prekmalu se ne bo hotel več tiškat...
|
|
|
|
RE: tiste, ki ste hodile z otroci spat... 24.9.2008 10:40:28
|
|
|
|
Šaki
|
oh to je pa kar začaran krog.vsaj pri nas. pri enem letu in pol.je že tko fajn sam zaspal.malo pojokcal pa je blo.zdjle čez pol leta pa nikakor noče več. no bomo počasi.ko bo hotel pa bo
|
|
|
|
RE: tiste, ki ste hodile z otroci spat... 24.9.2008 21:31:36
|
|
|
|
Nončika
|
Pri nas pa mamo tako. v posteljo jo spravim, ji preberem kako pravljico. ji naštimam risanke. zna se zgoditi, da mi reče, da naj izklopim risanke. jo pustim samo, grem iz sobe. nato pa zaspi sama ali pa me pokliče. se potem vležem k njej, jo malo pocartam in zaspi. če me pokliče rade volje grem k njej, a če pa zaspi sama tudi prav. ja stara je pa 3l.
|
|
RE: tiste, ki ste hodile z otroci spat... 24.9.2008 21:36:28
|
|
|
|
Naja31
|
Nova soba, nova postelja, nov režim Pri nas to ni "vžgalo".
|
|
|
|
RE: tiste, ki ste hodile z otroci spat... 25.9.2008 0:09:16
|
|
|
|
sandra85
|
probaj s tole lučko: http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=159760 pri nas imamo trenutno uvajanje samostojnega spanja, ker smo ga vsak večer uspavali tudi po 2 uri. no ta lučka pri nas deluje. na začetku je sicer malo jokal, zdaj pa bolj jamra kot joče in v 15 minutah zaspi
kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦
|
|
|
|
RE: tiste, ki ste hodile z otroci spat... 25.9.2008 1:30:35
|
|
|
|
rija
|
moj je malo čez dve in pol, pa spi pri meni. in tudi meni je to najlepši trenutek dneva, čas, ko sva najbolj "skupaj", ker čez dan me ne rabi spljoh in kako dolgo bo to tako? dokler otrok ne bo ugotovil, da je tega dovolj. se ne obremenjujem, ker so do sedaj prišle čisto vse stvari same od sebe in ob svojem času. ampak resničn čisto vse. me kar preseneča
|
|
RE: tiste, ki ste hodile z otroci spat... 25.9.2008 17:51:50
|
|
|
|
Mala_princeska
|
Moja 4.letnica - zvečer gre obvezno v mojo oz.najino posteljo (njena želja; boh ne daj da jo ati kaj heca da ne sme, da mora v svojo posteljo), ponavadi prebereva kakšno pravljico, kakšno revijo, se kaj pogovoriva o dogodkih dne; obvezno se moram stisniti zdraven - jo objeti, pobožati (ko ima dovolj reče mami dej že nehi me božat); če grem stran ji moram pustiti na hodniku luč in odprta vrata : to pomeni da ne mara teme in ne mara biti sama, da rabi toplino in nežnost. Ko zaspi, jo nesem v svojo sobico in svojo posteljo. Ponoči ali zjutraj - pride k nama - skupaj spimo naprej, če je pa že proti jutru se pa stiskamo in crkljamo. Nobena prisila in nova posteljnina z Barbikami, ni pomagala. Tko da silila je ne bom da mora spati sama.
|
|
RE: tiste, ki ste hodile z otroci spat... 26.9.2008 8:40:22
|
|
|
|
tinkatonka
|
Hej! No bom pridna in poročala kako je zdaj pri nas. Ko sem brala vaše odgovore, sem vidla, da ne delam nič narobe, da se večina od vas temu večernemu crklanju ne bi odpovedala. No tudi pri nas je tako. Vsak večer se gre ali jaz ali mož stisnit k njemu v posteljo. Malo se požgačkava, malo pogovoriva, potem polubčkava in pobožava ter sladko zaspiva. Ni lepšega občutka kot vedeti, da ti otrok zaspi srečen. In ne bom ga odvajala od tega, ko bo čas za to, bo že sam pokazal, da tega ne potrebuje več. Hvala vam. Lp Tina
|
|
RE: tiste, ki ste hodile z otroci spat... 26.9.2008 8:56:27
|
|
|
|
*žaži*
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka ...kako ste to potem prekinile. Prej dopustom je naš mali sonček (2,5 let) zaspal sam. Polubčkala sva ga, lepo pokrila, mu dala pleničko, pajacka in je zaspal. Mogoče sem mogla notri v sboo še enkrat, da je dobil požirek vode,ki si ga je zaželel, drugače pa je brez problema zaspal sam. Po dopustu pa totalen kaos. Ker smo na morju, v hotelu, šotoru, prikolici, spali skupaj se je seveda navadil in zdaj že od konca julija (po dopustu) mora vsak večer eden od naju z njim spat. Rada bi to prekinila, in spet vnesla en normalni ritem, ampak ne na krut način. Kako ste tiste, ki ste prav tako hodile z otroci spat to prekinile? A obstaja še kak drug način kot to, da bo par dni jokal in tulil od želje po tem, da bi bil nekdo zraven njega. Sej mi ni problem it spat z njim, ampak vseeno bi rada poskusila spet s tem, da bi zaspal sam. ...to se je tudi pri nas zgodilo. Ampak ok...kaj čmo, kaj veliko nism komplicirala okrog tega, pač tko se je sedaj navadil. Zvečer je tko, da zleze v svojo posteljico, ki je pod najino (ob najin, pri najinih nogah )..jaz se vležem na najino na rob in se stisnem k njemu in se lubčava, da kr smrdi ...po prebrani pravljici me pa objame tako, da ima roko čez mojo glavo in svoj nosek pri mojmu ..in sladko zaspi v parih min
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Pravice iz naslova krajšega delovnega časa Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Zadnje s foruma
Slovenija ima talentmarantzKdo je tvoj zmagovalec talentov?Lina Kuduzović (
21%)
Maja Keuc (
44%)
Maestro (
16%)
Alen Vogrinec Vesel (
8%)
Sanja Poljšak Pesan (
6%)
drugi (
6%)
Število vseh glasov: 346Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!