|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenček in zaposlitev za dol.čas
21.9.2008 13:00:07   
Tanchy
S partnerjem si želiva drugega user posted image , vendar sva v dilemi zaradi porodniškega nadomestila.
Sama sem zaposlena šele 4 mesece za določen čas 1 leta z možnostjo podaljšanja v nedoločen čas. Rada bi tudi, da med malčkoma ne bi bila prevelika razlika v letih (sedaj je mali star 1,5leta). Ker je bilo porodniško nadomestilo pri prvem res minimalno me zanima kako bi se ve odločile - kdaj bi bil pravi čas za novega člana in "pametno" porodniško nadomestilo. Če se sedaj odločiva za user posted image me je tudi strah kako bi reagiral delodajalec. Je to pametno, ali je bolje, da počakamo, da bom imela vsaj eno leto delovne dobe in potem user posted image ?

Ne vem kaj bi, zato prosim za vaša mnenja.

Hvala

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dojenček in zaposlitev za dol.čas
21.9.2008 13:27:42   
Naja30
Nekaj mesecev še počakajta, da boš imela vsaj 1 leto delovne dobe in s tem vsaj neko normalno porodniško. Ni vama treba čakat na iztek dolečenega časa, lahko prej in greš v bolniško in vlečeš tudi če ti ne podaljšajo bolniško. Lahko pa počakata, da vidita, če ti bodo dali za nedoločen čas, kar se v primeru da zanosiš verjetno ne bo zgodilo.

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.9.2008 13:30:00   
Anonimen
Jaz bi počakala do izteka enega leta. Če ti bo podaljšal seveda.
Lahko pa zanosiš takoj(če bo ratal), itak ti še tri mesece na zavodu če te vrže po enem letu pripada, tako da boš v vsakem primeru dobila porodniškouser posted image

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
21.9.2008 15:48:51   
onur
Jaz bi rajši še malo počakala, če se ti resnično, resnično obeta služba za nedoločen čas.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.9.2008 13:52:35   
*bubi*
Nekaj mesecev še počakajta, da boš imela vsaj 1 leto delovne dobe in s tem vsaj neko normalno porodniško.

Ni treba čakat. Nosečnost tudi traja 9 mesecev, v tem času imaš trenutno še zagotovljene plače, ki bodo potem štele.

Če želiš porodniško nadomestilo, ti je pomembno, da si zaposlena (ali imaš nadomestilo na borzi) takrat, ko bi nastopila porodniški dopust.

Odvisno pa je tudi od službe in delodajalca - če meniš, da ti kot user posted image  ne bo hotel podaljšat ali dat za NDČ, v nasprotnem pa si zelo prepričana, da NDČ bo, se ti splača še počakat. Drugače pa nič ne čakaj, user posted image  ne nastane kar tako user posted image

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.9.2008 12:22:48   
Tanchy
Hej, punce,

najlepša vam hvala za mnenja! Res bova malo počakala z user posted image , potem pa akcija - mogoče se smešno sliši, ampak meni sploh ni tako pomembno ali mi podaljšajo v nedoločen čas ali ne - jih bom postavila pred odločitev, če bo user posted image kmali prijel. Morda bi bila ob pretečenem eno letnem delu bila že nekaj mesecev user posted image , potem naj se pa odločijo ali me še hočejo ali bodo spet full vložil v novozaposlenega user posted image .

Mejte se!!!

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.9.2008 14:39:36   
ronja
Tanchy, če sem prav zračunala, si v vsakem primeru zaposlena 1 leto, predno greš na porodniško, pa če danes zvečer zanosiš. Saj si že 4m v službi, pa 9m traja sama dostava user posted image - to je skupaj 13 m, pa en mesec prej greš na porodniško, pa ti jih še vedno ostane 12. itak pa ni nujno, da zanosiš ravno prvi mesec...

Če misliš, da bojo v službi pisano gledali in ti je ta služba zelo všeč, lahko prej malo omeniš šefu, da razmišljate, da bi sine dobil družbo, mogoče te celo prijetno preseneti. NI pa treba. V vsakem primeru pa boš 12 m zaposlena pred nastopom porodniške.

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.9.2008 14:41:56   
ronja
V tvojem primeru se mi zdi celo bolj pametno zanosit takoj, ker pač zdaj imaš službo. Če zanosiš po 1 letu, pa ti ne podaljšajo za nedoločen čas, pa boš brez službe in boš prejemala min. nadomestilo, ne pa povprečnih plač...

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.10.2008 21:42:42   
Tanchy
Hej, Ronja,

ja tudi tvoje razmišljanje mi je všeč user posted image , sam me kar mal nazaj vleče - kaj pa če se ne bom dobro počutila pa bo treba v bolniško pa take. Drugač imam pa full željo, no imamo - so tudi babice in dedki že kar nestrpni če bo še kaj al ne user posted image . Smo imeli pa pri prvem prav super dostavo - je user posted image ratal takoj, nikoli pa ne veš. No, pol bo pa verjetno tako - tale mesec še zagovor diplome, vpotem pa AKCIJA user posted image .

lP

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.10.2008 21:58:08   
Nončika
V podobni situaciji sem sama. tudi meni se obeta služba za NDČ in si prav tako želimo novega družinskega člana. sicer sem že zaposlena neprekinjeno 20m, s tem,da sem vmes menjala delovno mesto. pogodba za 1l mi preteče februarja.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.10.2008 21:52:10   
ronja
No, pol bo pa verjetno tako - tale mesec še zagovor diplome, vpotem pa AKCIJA .

tanchy, naj ti oboje super rata!user posted image

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.10.2008 12:37:11   
ThinkPink
V tvojem primeru se mi zdi celo bolj pametno zanosit takoj, ker pač zdaj imaš službo. Če zanosiš po 1 letu, pa ti ne podaljšajo za nedoločen čas, pa boš brez službe in boš prejemala min. nadomestilo, ne pa povprečnih plač...

Se popolnoma strinjam! Jaz bi ravnala tako, oz. tudi bom, ko dobim službo:)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.10.2008 22:02:33   
ronja
Jaz bi ravnala tako, oz. tudi bom, ko dobim službo:)

hihi, a zato se ti mudi dobit službouser posted image . Držim pesti, da ti čimprej rata! Vsaj za kako nadomeščanje za kakšno, ki gre na porodniško, boš gotovo kje dobila - malo vprašaj po šolah, če je kje kaka noseča...

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?