Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Dojenček in zaposlitev za dol.čas 21.9.2008 13:27:42
|
|
|
|
Naja30
|
Nekaj mesecev še počakajta, da boš imela vsaj 1 leto delovne dobe in s tem vsaj neko normalno porodniško. Ni vama treba čakat na iztek dolečenega časa, lahko prej in greš v bolniško in vlečeš tudi če ti ne podaljšajo bolniško. Lahko pa počakata, da vidita, če ti bodo dali za nedoločen čas, kar se v primeru da zanosiš verjetno ne bo zgodilo.
|
|
|
|
RE: Dojenček in zaposlitev za dol.čas 21.9.2008 13:30:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz bi počakala do izteka enega leta. Če ti bo podaljšal seveda. Lahko pa zanosiš takoj(če bo ratal), itak ti še tri mesece na zavodu če te vrže po enem letu pripada, tako da boš v vsakem primeru dobila porodniško
|
|
|
|
RE: Dojenček in zaposlitev za dol.čas 21.9.2008 15:48:51
|
|
|
|
onur
|
Jaz bi rajši še malo počakala, če se ti resnično, resnično obeta služba za nedoločen čas.
|
|
|
|
RE: Dojenček in zaposlitev za dol.čas 22.9.2008 13:52:35
|
|
|
|
*bubi*
|
Nekaj mesecev še počakajta, da boš imela vsaj 1 leto delovne dobe in s tem vsaj neko normalno porodniško. Ni treba čakat. Nosečnost tudi traja 9 mesecev, v tem času imaš trenutno še zagotovljene plače, ki bodo potem štele. Če želiš porodniško nadomestilo, ti je pomembno, da si zaposlena (ali imaš nadomestilo na borzi) takrat, ko bi nastopila porodniški dopust. Odvisno pa je tudi od službe in delodajalca - če meniš, da ti kot ne bo hotel podaljšat ali dat za NDČ, v nasprotnem pa si zelo prepričana, da NDČ bo, se ti splača še počakat. Drugače pa nič ne čakaj, ne nastane kar tako
|
|
RE: Dojenček in zaposlitev za dol.čas 27.9.2008 12:22:48
|
|
|
|
Tanchy
|
Hej, punce, najlepša vam hvala za mnenja! Res bova malo počakala z , potem pa akcija - mogoče se smešno sliši, ampak meni sploh ni tako pomembno ali mi podaljšajo v nedoločen čas ali ne - jih bom postavila pred odločitev, če bo kmali prijel. Morda bi bila ob pretečenem eno letnem delu bila že nekaj mesecev , potem naj se pa odločijo ali me še hočejo ali bodo spet full vložil v novozaposlenega . Mejte se!!!
|
|
|
|
RE: Dojenček in zaposlitev za dol.čas 30.9.2008 14:39:36
|
|
|
|
ronja
|
Tanchy, če sem prav zračunala, si v vsakem primeru zaposlena 1 leto, predno greš na porodniško, pa če danes zvečer zanosiš. Saj si že 4m v službi, pa 9m traja sama dostava - to je skupaj 13 m, pa en mesec prej greš na porodniško, pa ti jih še vedno ostane 12. itak pa ni nujno, da zanosiš ravno prvi mesec... Če misliš, da bojo v službi pisano gledali in ti je ta služba zelo všeč, lahko prej malo omeniš šefu, da razmišljate, da bi sine dobil družbo, mogoče te celo prijetno preseneti. NI pa treba. V vsakem primeru pa boš 12 m zaposlena pred nastopom porodniške.
|
|
|
|
RE: Dojenček in zaposlitev za dol.čas 30.9.2008 14:41:56
|
|
|
|
ronja
|
V tvojem primeru se mi zdi celo bolj pametno zanosit takoj, ker pač zdaj imaš službo. Če zanosiš po 1 letu, pa ti ne podaljšajo za nedoločen čas, pa boš brez službe in boš prejemala min. nadomestilo, ne pa povprečnih plač...
|
|
|
|
RE: Dojenček in zaposlitev za dol.čas 2.10.2008 21:42:42
|
|
|
|
Tanchy
|
Hej, Ronja, ja tudi tvoje razmišljanje mi je všeč , sam me kar mal nazaj vleče - kaj pa če se ne bom dobro počutila pa bo treba v bolniško pa take. Drugač imam pa full željo, no imamo - so tudi babice in dedki že kar nestrpni če bo še kaj al ne . Smo imeli pa pri prvem prav super dostavo - je ratal takoj, nikoli pa ne veš. No, pol bo pa verjetno tako - tale mesec še zagovor diplome, vpotem pa AKCIJA . lP
|
|
|
|
RE: Dojenček in zaposlitev za dol.čas 2.10.2008 21:58:08
|
|
|
|
Nončika
|
V podobni situaciji sem sama. tudi meni se obeta služba za NDČ in si prav tako želimo novega družinskega člana. sicer sem že zaposlena neprekinjeno 20m, s tem,da sem vmes menjala delovno mesto. pogodba za 1l mi preteče februarja.
|
|
RE: Dojenček in zaposlitev za dol.čas 9.10.2008 21:52:10
|
|
|
|
ronja
|
No, pol bo pa verjetno tako - tale mesec še zagovor diplome, vpotem pa AKCIJA . tanchy, naj ti oboje super rata!
|
|
|
|
RE: Dojenček in zaposlitev za dol.čas 10.10.2008 12:37:11
|
|
|
|
ThinkPink
|
V tvojem primeru se mi zdi celo bolj pametno zanosit takoj, ker pač zdaj imaš službo. Če zanosiš po 1 letu, pa ti ne podaljšajo za nedoločen čas, pa boš brez službe in boš prejemala min. nadomestilo, ne pa povprečnih plač... Se popolnoma strinjam! Jaz bi ravnala tako, oz. tudi bom, ko dobim službo:)
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?