|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   jokavost zaradi vrtca
20.9.2008 21:09:01   
biga
Noj sin bo čez nekaj dni dopolnil 16 mesecev in je od 1.9. v vrtcu. Kot je bilo za pričakovati, se zjutraj ob mojem odhodu joka, ampak ga vzgojiteljica hitro pomiri, vzame v naročje in zamoti. Tudi sicer je v vrtcu priden, je in spi. Je pa začel zadnje dni ščipati in udarjati druge otroke (v skupini jih je 6), bolj je siten in težko zaspi, pa tudi popoldne je siten, jokav, skoz bi se nosil, niti pet minut ga ne morem pustit, da bi se sam zamotil, ker potem joka sto na uro. Je to nekakšen obrambni mehanizem, kot pravi vzgojiteljica, da je vrtec tolikšen šok in se mora nekako odražat ali kaj? Meni je potem hudo in ga vseskozi crkljam. Kdaj to ponavadi mine? Za primer: doma se včasih popoldne sploh noče obleči, da bi šla ven, kot da misli, da ga bom peljala nazaj v vrtec. Kakšen podobne izkušnje? Pa še to: kako se doma zamotite, kaj delate s toliko starimi, ker meni se zdi, da je preveč enolično, sploh kadar sva notri. Bereva knjigice, prižgeva CD z otroškimi pesmicami, igrače ga ne zanimajo, risanje tudi ne, potem pa ne vem več, kaj naj delava, da ne bo jokal in bil siten.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: jokavost zaradi vrtca
20.9.2008 21:25:54   
blaža
Po moje je ta mali samo prestrašen in ga je strah, da ga boš pustila v vrtcu, da bo sam brez mamice in se te zato tako drži popoldne. Se bo navadil vrtca. In mislim, da je pomembno, da mu vedno poveš, da mamica vedno pride ponj nazaj in da bo on vedno vaš, pa da vi živiste tle in tle in da se boste vedno vrnili domov, pa kjer koli že bili čez dan,... Sej verjetno to počneš, pa vedno mu ponovi, da ga imaš rada in ga polno cartaj. Se bo že navadil. Mogoče mu manjka samo malo občutka varnosti in je malo prestrašen zaradi novega okolja, ljudi oz otrok in prostora oz vrtca. Ko bo sam ugotovil, da mamica vedno pride ponj, da je v vrtcu lepo, da ima veliko prijateljev in da ima veliko igrač, se bo sprostil in ne bo več težav zjutraj.
jaz z ta starejšim nisem imela težav, ker ni niti enkrat jokal v jeaslih, bomo vidli kako bo januarja s ta malim.

Za popoldne ti težko svetujem. Meni je blo najlažje, da smo šli ven na sprehod in smo gledali golobčke, pa hranli galebe in šli na kako igrišče. Pri tej starosti se še ne zamotijo dolgo, da bi nevem koliko časa risali ali pa kaj podobnega počeli. Pesmice so mi ok, jaz prisaegam tudi na kocke Lego Duplo, ampak jaz si to prišparam za slaba vremena in ko je zima smo več notri, ko se pa le da smo zunaj. če kriči ko ga rihtaš za ven, ga vseeno obleči in mu povej da gresta le na sprehod, in ko se vrneta mu spet povej, da je bil res samo sprehod, kot je mamica rekla. Mogoče poskusi kakšen krajši sprehod, samo, da vidi da gresta pol spet domov. Mogoče samo petnajst minutk.

Mogoče ti bo še kakšna, ki dela v vrtcu kaj bolje svetovala. Veliko sreče!user posted image  

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.9.2008 9:11:07   
Mišni
Je to nekakšen obrambni mehanizem, kot pravi vzgojiteljica, da je vrtec tolikšen šok in se mora nekako odražat ali kaj?

Ja, to je to. Vrtec je tako "fajn". Upam, da se bo čimprej ukalupil. Pri enih traja dlje, pri enih manj časa. Odvisno. Pri nas zdaj traja to 5. leto.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.9.2008 13:31:41   
Lantea
Pri nas je zelo podobno. Mala bo v kratkem tudi 16m. Sicer gre rada v vrtec, ne kaže, da bi ji bilo hudo (ob nedeljah ko jo vprašam, če bi bila pri mamici, ali če bi šla v vrtec, se odloči za vrtecuser posted image ). Ampak popoldne je pa tudi pri nas en sam jok. Kar za noge se naju drži, pa na roke sili. Jaz ji ne ugodim vedno. Ker kakor koli že, tud js mam par stvari za poštimat in ne bo to šlo v nedogled, da bi jo kar po rokah nosila. Pozna se, da kadar se popoldne tud mal ukvarjava z njo, tud ponoči ful slabo spi. Včeraj, ko je bila sobota, smo bili pa cel dan skupi in se je zvečer že tudi eno uro več ali manj sama igrala, ponoči je pa spala odlično (od 19.30 do 6.30 brez zbujanjauser posted image ).
To se pri nas dogaja kak teden (je tud šla s septembrom v vrtec). Tudi jaz sem mnenja, da je to zaradi spremembe, ker je šel sin v vrtec. Ker sem že od večih slišala, da dokler se otrok res ne prilagodi v vrtcu, lahko recimo ponoči slabo spi, čez dan zahteva več pozornosti.
Jaz bi rekla, da se nekaj časa več crkljajte, igrajte se Z NJIM, ampak mu hkrati dajte vedeti, da ves čas ne more biti na rokah, ker mu boste postali sužnji. To je moje menje, tako ravnam sama, ni pa rečeno, da je to vsem všeč in da sploh to pri vseh otrocih velja, saj se zelo razlikujejo.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?