blaža
|
Po moje je ta mali samo prestrašen in ga je strah, da ga boš pustila v vrtcu, da bo sam brez mamice in se te zato tako drži popoldne. Se bo navadil vrtca. In mislim, da je pomembno, da mu vedno poveš, da mamica vedno pride ponj nazaj in da bo on vedno vaš, pa da vi živiste tle in tle in da se boste vedno vrnili domov, pa kjer koli že bili čez dan,... Sej verjetno to počneš, pa vedno mu ponovi, da ga imaš rada in ga polno cartaj. Se bo že navadil. Mogoče mu manjka samo malo občutka varnosti in je malo prestrašen zaradi novega okolja, ljudi oz otrok in prostora oz vrtca. Ko bo sam ugotovil, da mamica vedno pride ponj, da je v vrtcu lepo, da ima veliko prijateljev in da ima veliko igrač, se bo sprostil in ne bo več težav zjutraj. jaz z ta starejšim nisem imela težav, ker ni niti enkrat jokal v jeaslih, bomo vidli kako bo januarja s ta malim. Za popoldne ti težko svetujem. Meni je blo najlažje, da smo šli ven na sprehod in smo gledali golobčke, pa hranli galebe in šli na kako igrišče. Pri tej starosti se še ne zamotijo dolgo, da bi nevem koliko časa risali ali pa kaj podobnega počeli. Pesmice so mi ok, jaz prisaegam tudi na kocke Lego Duplo, ampak jaz si to prišparam za slaba vremena in ko je zima smo več notri, ko se pa le da smo zunaj. če kriči ko ga rihtaš za ven, ga vseeno obleči in mu povej da gresta le na sprehod, in ko se vrneta mu spet povej, da je bil res samo sprehod, kot je mamica rekla. Mogoče poskusi kakšen krajši sprehod, samo, da vidi da gresta pol spet domov. Mogoče samo petnajst minutk. Mogoče ti bo še kakšna, ki dela v vrtcu kaj bolje svetovala. Veliko sreče!
|