|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ribnik v vrtcu
19.9.2008 19:30:25   
Tina26
Pozdravljene

Zanima me vaše mnenje glede nečesa iz našega vrtca in sicer:

V našem vrtcu so prejšnji teden preurejali igrišče in med rugim so prestavili ribnik (cca3mx2m, globina cca 50cm - črn plastičen vkopan v zemljo) na trato pred vrtcem. V ribniku je voda, lokvanji, ribica - skratka zelo je lepo, okoli pa so posejali travico.
Moti pa me da ribnik ni zagrajen - preden so ga prestavili, je bil lepo zasajen in zagrajen z ograjo(bil je ponos naše enote).
Ko sem povprašala vodjo enote ter namestnico ravnateljice kakšni so plani za naprej, sta mi odgovorili, da sigurno se bo ribnik zasadil verjetno tudi ogradil, vendar čakajo ahitektkinjo da dokonca izriše prostorski plan. Nadaljna dela so načeloma planirana za pomlad, morda pa tudi prej - zaenkrat nihče ne ve...

Jaz pa v tem vidim problem, saj kljub temu da vzgojiteljice so pazljive, in da otrok k ribniku ne pustijo, se lahko zgodi nesreča.
Jaz sem mnenja da bi morali ribnik takoj ograditi saj se lahko zgodi, da se kakšen otrok izmuzne vzgojiteljici in potem...

Kaj menite ve in kaj bi storile ve če bi bile na mojem mestu?
Bi čakale da arhitektka konča svoje delo in da potem delavci naredijo kar morajo - kar lahko traja še zelo dolgo, lahko pa da bo že drug mesec?
Ali imate kakšen drug predlog?
Kaj menite vzgojiteljice - tudi vi menite da problema ni in da je strah odvečen? Kako bi se ve počutile, če bi na igrišče vašega vrtca postavili neograjen ribnik?

Hvala vsem za kakeršnekoli odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ribnik v vrtcu
19.9.2008 19:46:02   
enkratna
Tina,
pred kratkim sem brala knjigo Odštekonomija, kjer pisec (ekonomist sicer) razkrije grozljivo dejstvo: največ otrok v Ameriki (podatki mislim da izpred 10 let?) umre zaradi utopitve v bazenih!

Se strinjam v tvoji skrbi. Vedno znova me šokirajo primeri, ko se otroci (kljub t.i. nadzoru staršev, vzgojiteljev) izmuznejo!

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.9.2008 19:51:20   
Rubin.
Te popolnoma razumem in tudi sama bi bila v skrbeh, ampak kaj pa konkretno lahko narediš? Opozorila si, pristojni se zavedajo problema, kaj pa zdaj? Sama ga verjetno ne moreš zagradit, ena od možnosti je, da se povežeš še z ostalimi starši in naredite večji pritisk na ravnateljico, ne vem.

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.9.2008 20:22:49   
muha1
To je za mene zelo neodgovorno!
Sklicujte se po Pravilniku o varnosti otrok. 2.člen določa ukrepe in varnost otrok na igrišču oz. izven vrtca. Ukrepajte prej, preden se kaj zgodi!! Takrat bo žal prepozno user posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.9.2008 20:26:30   
frutka_
Le kateri arhitekt je bil tako pameten, da je šel planirat ribnik na otroško igrišče??????To mi je prvo padlo na pamet. Ribnikov je po celi SLO več kot dovolj. Najbrž tudi v bližini  vrtca in po mojem mnenju razen dekoracije nima nekega jakega pomena. Da bi pa planirano ribnik zgradili pa mi je naravnost noro. Otroci od njega ne bodo imeli nič. Vzgojiteljice pa še manj.
Na tvojem mestu bi poskusila pri ravnateljici doseči, da ga ogradijo, brez vstopa/brez vrat ali pa zasujejo. Seveda bi bilo najboljše to doseči s pomočjo drugih staršev.
Načeloma sem proti temu,. da se posega v delo in "politiko" vrtca...ampak to se mi zdi da kar kliče po nesereči...pa še nanovo so ga delali. Mislim, kaj so mislili?!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.9.2008 21:36:09   
sttj
Tudi jaz sem mnenja,da je treba TAKOJ nekaj ukrenit,ker se lahko zgodi katastrofa.Če bi bila na tvojem mestu bi najprej vprašala ravnateljico,če je to sploh dovoljeno,ker pa vem,da bi se izmikala oz bi verjetno trdila svoje,bi poklicala medije in inšpekcijo.Mogoče si katera misli,da razmišljam narobe in,da sem hudobna,vendar nekaj se moramo zavedat,da ta vrtec obiskuje naš otrok.Gre za varnost lastnega otroka.Jaz ne bi stala križem rok in čakala....

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.9.2008 21:42:18   
darja72
Preveri, če je Svet staršev že imel sestanek. Vkolikor ga še ni imel, predstavnike vaše in ostalih skupine starši obvestite o zadevi. In predstavniki naj se kar krepko oglasijo na SŠ. Seveda mora biti vaša zahteva jasna in nedvoumna. Obenem dodajte še možno začasno rešitev. Zahtevo podprite s katerim izmed zakonov, ki veljajo na področju predšolske vzgoje (je že ena napisala kateri bi bil možen).

Kogar ni, ga ne pogrešamo!

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.9.2008 21:44:14   
jakaracman
Tudi jaz sem mnenja, da moraš zatežiti ravnateljici.Ribnik ne spada v vrtec in ko se bo nekaj zgodilo bo prepozno za vse.Dobro opravi.

(odgovor članu sttj)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.9.2008 23:03:01   
lex
ti povem kot mama in vzgojiteljica - moje mnenje da ribnik nima kaj delat na šolskem igrišču (ok če bi si to zmislia ena od vzg. za dober mesec da bi opazovali not pupke ali kaj podobnega. pa še ona bi to takoj ogradila, ne pa pustila odprto. Saj se da prav lepo ogradit. Mi ga imamo doma na vrtu in je ograjen s tole nizko zeleno ograjico. Pač toliko, da če otrok priteče oz. pride do ribnika da ne pade van, ampak ga mreža zaustavi.
Predlog - svet staršev oz. da se starši zberejo in narediti roditeljskega kjer izpostavite problem.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.9.2008 7:43:22   
lelaval
Ne samo noro, tudi skrajno neodgovorno je od vseh, ki so kakorkoli prispevali pri tem ribniku. Če se svet staršev ne more pogodit, pa dajte kakorkoli drugače ukrepat - magari s podpisi staršev, da se ribnik v najkrajšem možnem času ogradi ali še bolje - zasuje. 

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.9.2008 10:11:20   
Tina26
Hvala vsem za vaša mnenja...
Lepo je slišati da ste tudi drugi istega mnenja.
Naj le napišem da ribnik v našem vrtcu je od prej, in da ga imajo otroci zelo radi, se naučijo marsičesa. Konec koncov živimo na barju in je za njih to en košček narave za katerega lahko skrbijo in opazujejo kaj se z njim dogaja - vendar je bil do zdaj ribnik dobro ograjen, vrat niso mogli otroci odpirat sami,... Zdaj pa je popolnoma drugače. Vem da si vzgojiteljice ta ribnik želijo in tudi otroci so navdušeni, vendar še vseeno je tu najprej varnost

Hvala tudi vsem za predloge...
Sestanka sveta staršev še nismo imeli, bomo pa sigurno zadevo sprožili tudi tam...
Če bomo še tam dobili tako medel odgovor, kot smo sem ga dobila do sedaj, pa je zares žal naslednji korak inšpekcija...

Ne vem zakaj imam občutek ko tole pišem, in ko sprašujem naokoli (starše, vzgojiteljice, pomočnico,...) da sem zoprna in da vse skupaj moti le mene...

No tudi mi imamo doma ribnik, ki JE ograjen, in moji punci vesta kaj je voda - vendar meni ni vseeno da se kaj zgodi - komurkoli...

Hvala še enkrat vsem...

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.9.2008 12:19:09   
emaa
Tina se strinjam, nezaščiten ribnik res tja ne spada. 

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.9.2008 13:34:50   
pinki3
Pred dvema letoma se je zgodilo v Sloveniji. Poldrugo leto star otrok je v dopoldanskem casu odkorakal z igrisca vrtca in se utopil v bliznjem potoku, ki tudi ni bil visji od 50 cm. Zapisi o tem morajo se biti tudi na tem forumu, ce malo pobrskas nazaj. Treba jih je prisiliti, da ribnik takoj zagradijo, ce ne gre drugace, pa zagrozi tudi z inspekcijskimi sluzbami in mediji. Nezavarovana voda in majhni otroci ne gredo skupaj!

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.9.2008 13:35:20   
pinki3
Pred dvema letoma se je zgodilo v Sloveniji. Poldrugo leto star otrok je v dopoldanskem casu odkorakal z igrisca vrtca in se utopil v bliznjem potoku, ki tudi ni bil visji od 50 cm. Zapisi o tem morajo se biti tudi na tem forumu, ce malo pobrskas nazaj. Treba jih je prisiliti, da ribnik takoj zagradijo, ce ne gre drugace, pa zagrozi tudi z inspekcijskimi sluzbami in mediji. Nezavarovana voda in majhni otroci ne gredo skupaj!

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.9.2008 19:36:12   
Tina26
Pinki3 hvala za tole - s to zgodbo sem na žalost seznanjena in sem jo med pogovorom s pomočnico ravnateljice v našem vrtcu že omenila... Mislim da se stvari pri nas počasi premikajo in da se bodo uredile nam staršem v prid...
L.P. Tina

(odgovor članu pinki3)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.9.2008 20:57:13   
Anonimen
kolk so komot in brezbrižni....skor podobna zgodba v vrtcu, kamor naš tamal (brat) hodi...so urejali igrišče in obnavljali, pol so pa čakali na rebalans proračuna in so pustili škarfo brez ograje, 2metra visoka, spodi asfaltuser posted image vzgojiteljice so rekle, da one bodo že pazle otroke, da kter ne pade, če ni denarja, ga pać niuser posted image jst vem da nebi mela jajc, da prevzamem tako odgovornost...podobna glupost se mi zdi tole z ribnikom...

(odgovor članu Tina26)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
29.9.2008 21:09:59   
blaža
Sicer nisem brala kaj so pred mano napisali, ti pa povem svoje mnenje.
jaz bi sigurno nardila halo okrog tega, pa naj me majo za tako al drugačno. Hitro se lahko zgodi nesreča. dve vzgojiteljici na tak normativ otrok in hitro se lahko kak izmuzne. Kdo bo pol kriv?
Meni se zdi to skrajno nevarno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.10.2008 23:23:17   
Marelica
IZVIRNO SPOROČILO: Tina26
Ne vem zakaj imam občutek ko tole pišem, in ko sprašujem naokoli (starše, vzgojiteljice, pomočnico,...) da sem zoprna in da vse skupaj moti le mene...

Tina, resnično upam, da boš kaj premaknila in to kmalu!!!
Sem pa citirala tvoj stavek, ki je nažalost prav resnično grozljiv. Tudi jaz sem imela podoben občutek, ko sem na roditeljskem predlagala table za na vrata (prosimo zapirajte za varnost naših otrok!), ki so v našem vrtcu ogromnokrat na stežaj odprta. Gre se za dvojna vrata pri ograji, otrok je v par korakih na cesti. Pa bi še pogledala skozi prste, če bi bila vsaj vhodna vrata vrtca zaprta, tako so pa še ta skoraj skoz odklenjena. Pol pa vidim starša, ki pelje otroka v vrtec in se mu niti vrat ne ljubi zapret. Kar pogreje me, ker tega si pomoje vodstvo vrtca ne bi smelo dovoliti. Samo ker smo mi "tanovi", se še očitno nismo navadili, kot so se že drugi, pa jih verjetno sploh ne moti.

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.10.2008 7:41:59   
Tina26
Hvala vsem za spodbudo in naj povem da so me tudi na sestanku sveta staršev, starši ki so poslušali problem nekako podprli - in tako je ravnateljica obljubila da bo še ta četrtek - to je danes - neka začasna ograja narejena.
Že včeraj je hišnik okoli ribnika napelal zeleno mrežo, ki pa mu jo je žal zmanjkalo in zato je ni napeljal okoli in okoli. Upam da bo to popravil danes in da potem lahko spet starši in vzgojiteljice začnemo mirno dihati...

Hvala vsem ki ste bile istega mnenja in ste pomagale z predlogi in motivacijo - da smo zadevo speljali tako daleč in da jo bomo še dokončali... user posted image

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?