|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hči se ne vključi v igro v vrtcu
18.9.2008 11:32:19   
sonček balonček
Pri nas vrtec napreduje zelo počasi. Hči je straa 2 leti in osem mesecev. Uvaja se že tretji teden. Prej je bila od enega leta dalje v privat varstvu. Hčerino vedenje in doživljanje vrtca mi ni jasno. Ko se odpravlja tja, se ne upira, ne joka. Ponavadi za stvari, ki jih ne mara zna zelo jasno povedati, da NEEEE!user posted image  Toda v vrtcu je še vedno popolnoma pasivna, ne sodeluje, včeraj se prvič ni polulala v hlače, ker vzgojiteljici noče povedati, da jo tišči. Se noče igrati, peti, plesati, je menda tudi bolj ne kot ja. Vzgojiteljica pove, da saj jih ves čas opazujei n da se včasih malo celo že zaigra. Ko pridem po njo zajoka. Upam, da samo takrat. Včasih reče, da je malo jokala, včasih da ni. Ko jo vprašamo mi ali kdo drug kako je v vrtcu reče, da ja fajn. Ampak to s totalnim nenavdušenjem, skratka mimika obraza ni skladna z vsebinouser posted image . Je popolnoma drug otrok, ki se ponoči zbuja, kliče mamo, stiska in jo je težko pomirit. Še bolj se znaša nad mlajšo osemmesečno sestrco, jo grize, stika za vrat, tepe z igračkami, ipd. pravi, da joka in tepe sestrico, ker je nihče v vrtcu ne stisne?!?! Pa mi ni jasno a res misli v vrtcu, ker doma to niti slučajno ne drži. Ves čas bi rada, da jo nosim kot dojenčka, po novem v vrtcu zaspi z dudo, ki je ni marala že od 1. leta dalje niti pod razno. Sedaj si je v kuhinjskem predalu sama poiskala staro dudo in jo nese v vrtec. Ne smeji se več, včasih se je cele dneve samo smejala.

No včeraj se je pol ure skupaj smejala, ko sem šla sama ponjo v vrtec in sva potem sami šli na igrišče in sem res 100% sodelovala z njo (beri sem jo na rokah nesla na igrišče, se gugala in norela z njo..., skratka ko sem zadostila vsem njenim izraženim in neizraženim željam).

Sem šla včeraj zs tamalo na sprehod in sem prvič šla na skrivaj pokukat čez ograjo v vtec. In kaj vidim. Njeno skupino, ki pleše z vzgojiteljico,  nje pa nikjer. In jo s težavo najdem, kako sama stoji v enem kotu in jih opazuje. S kapuco na glavi, skrita, sama. Pa še povedala mi je potem, da jo je v vrtcu zunaj zeblo. Sem opazovala kar nekaj časa in videla, da se jim ni pridružila, povabil je pa tudi ni nihče zraven.

Meni je to zelo čudno. Res je da je tip, ki prve pol ure ali uro ni takoj za igro s komer koli. Potem pa ja in to z veselje. Tudi ni nenavajena držbe. Je bila v varstvu z vrstnikom in varuškinima dvema otrokoma. Imamo veliko družinskih prijateljev z otroki. Ne mara pa ljudi, ki silijo vanjo. Najbolje se vklopi, če sama izbere otroke za družbo. Na igrišču si sama poišče partnerje za gugalnico, tobogan, peskovnik...

Mi izgleda, da je bolj trma, da se je odločila, da se ne bo igrala in sodelovala v vrtcu, kot pa nek strah pred ljudmi. Ker če bi bil starh, potem bi se zjutraj upirala pred odhodom.

Tiste z izkušnjami, kaj menite, ji lahko kako pomagam? Bo minilo?

< Sporočilo je popravil sonček balonček -- 18.9.2008 11:34:45 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
18.9.2008 11:49:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sonček balonček)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Hči se ne vključi v igro v vrtcu
18.9.2008 11:53:58   
Nika v službi
Upam, da mine. Kanček moje Nike najdem v tvojem opisu, zato se tudi javljam. Čeprav naša izkušnja ni tako "huda".

Je pa res, da je tudi naša velik individualist, ki je sama sebi čisto zadosti in potrebuje čas, da se vklopi v družbo, v igro. Rada si sama izbira družbo in želi imeti pobudo.

Ko je šla z nepolnimi 2 leti prvič v vrtec iz privat varstva pri babici je potrebovala natanko 3 tedne, da je prebrodila tisto prvo krizo. 2 tedna sem jo uvajala, potem pa je še en teden zgolj opazovala. Je pa res, da je imela krasni vzgojiteljici, ki sta jo vedno povabili in vabili zraven, hkrati pa nista bili vsiljivi. Veliko sta jo crkljali, sploh zjutraj se je rada stisnila k njima ali pa popoldan, ko se je zbudila. Veliko je bilo božanja, prigovarjanja. Sem bila res zadovoljna, ko sem videla, kako sta jo obe "prečitali" in točno vedeli, kako postopati z njo, da bo najbolj prav.

Jaz bi se sigurno na tvojem mestu pogovorila z vzgojiteljico. Bi ji povedala svoja opažanja, jo prosila, če je lahko mogoče še malce bolj pozorna na tvojo punčko, jo bolj spodbuja, pokaže več nežnosti, da se bo čutila sprejeto, ljubljeno tudi v vrtcu.

Najbrž se je pri vas poklopilo več stvari - doma dojenček, sprememba z vstopom v vrtec in karakterne lastnosti. Mala bučka ne more vsega predelati in to njeno vedenje je rezultat.

Jaz bi rekla - veliko potrepljenja, ljubezni, pozornosti, nežnosti in pogovor z vzgojiteljico.

Vse dobro!

Neposredna povezava do sporočila: 3
18.9.2008 13:15:48   
tanci6
naša je v istem starostnem obdobju imela 1 mesec svoj kvadratni meter, na katerem je preživljala čas v vrtcu (verjetno presedela).

Neposredna povezava do sporočila: 4
18.9.2008 13:17:36   
tanci6
Naša je imela en mesec 1 kvadratni meter, kjer je preživela čas v vrtcu (verjetno presedela).
Danes, 1 leto pozneje, pa se lepo vključuje in gre tudi zelo rada v vrtec. Vsak otrok rabi svoj čas.

Neposredna povezava do sporočila: 5
18.9.2008 18:36:29   
Marelica
sonček balonček, tudi mene je bilo strah, da se naša ne bo znala vklopit. Pa ni asocialna, ampak tudi rabi svoj čas. Ko smo šli v trgovski center v igralnico, je večinoma samo opazovala, hodila sem in tja, nekaterih igral se je pa celo bala. Smo šli še enkrat in bili kar lep čas tam, pa isto. Zdaj v vrtcu na srečo nima problemov ali pa še ne, čeprav se čudno sliši. Je namreč zelo lepo sprejela vrtec s prvim dnem, kar sama se je šla pocartat k vzgojiteljici in se z radovednostjo priključila skupinici otrok. Drugi teden uvajanja pa doživlja manjšo krizo, ki tudi upam, da mine čimprej. Jaz tudi včasih več ne vem, ali je bolje veliko govoriti o vrtcu in to v čimbolj pozitivnem, ali pa mogoče malo manj o tej temi. Ker meni v avtu na poti tudi skoz odgovarja z "navdušenjem", potem se mi pa zjoče v vrtcu, ko si že obujeva copate. Pa res ne vem, kaj ji je, ker prvi teden je pa res pokala od navdušenja.user posted image  Mogoče je ugotovila, da "gre zares", da ni le par uric igranja in potem mama pride.

Si pa ne znam predstavljat kako bi bilo, če ne bi šel v vrtec tudi njen mali bratec. Ker vedno reče: on tudi gre v vrtec, on tudi je v vrtcu, spi, se igra... Mogoče pa tvoja pikica tudi doživlja "krivico", da mora ona v vrtec, sestrica pa ne. Ne vem, lahko pa da zato tako odreagira. Jaz moram reči, da sem pozitivno presenečena, kako se znata zdaj lepo igrati skupaj. Pred vrtcem se nista tako lepo, večkrat sta si bila v laseh. Mogoče zato, ker sta le nekaj ur ločena, hkrati pa le ena vrata stran, vsak v svoji skupini.

Ne vem, če sem ti sploh pomagala, strokovnjak ravno nisem iz tega področja. Želim pa vam vso srečo, da se hčerka čimprej aktivno vklopi v družbo. Pa še to... se strinjam, da bi tukaj vzgojiteljica morala dati več pobude (razen, če jo je že velikokrat, pa je vaša vedno zavračala)... user posted image

(odgovor članu tanci6)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.9.2008 18:51:18   
Pikca
Pri nas je bila situacija na las podobna vaši - ni sodelovala, v vrtcu je bila čisto spremenjena - tiha, mirna, nedružabna, drugače pa je velika čveka in živc. Isto je šla v vrtec s slabimi 3 leti, bratec pa je bil takrat star pol leta. Trajalo je skoraj celo leto, zdaj pa se lepo vklopi v skupino. Očitno je rabila svoj čas.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?