|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj so začeli govoriti?
18.9.2008 8:15:32   
nky 23
ja verjetno boste rekle a že spet ta tema, pa kljub vsemu bi prosila za vaše odgovore.

kdaj so začeli vaši malčki govoriti?

imam namreč 16mesecev starega sineka, ki razen mama, hov hov, mu, ata, mijav, ne govori nič, razen po njegovo. se mi zdi da bi že sedaj mogel kaj več?

kdaj so vaši povedali kaj več?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj so začeli govoriti?
18.9.2008 8:21:16   
MAŠKA
Naša je zelo hitro. Pri 1,5 leta smo se že kar dobro sporazumevali. Imam pa nečaka, ki je pri dveh letih rekel samo mama. Potem se mu je naenkrat odprlo in je kar naenkrat začel vse čvekat.
Pri 16 mesecih še ni nobene panike.

(odgovor članu nky 23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.9.2008 8:22:44   
Tiamo
Moja princeska je kaj kmalu govorila, ampak to ni merilo. Vsak otrok je drugačen. Sosedov fantek, ki je mesec dni mlajši od moje, je začel govoriti šele pri 2,5 letih. Mamica se je vedno sekirala, ker ga je primerjala z mojo princesko. Še od ene sosede punčka, je zdaj stara 3 leta in govori tako kot tvoj pri 16 mesecih, mama, ata, avto je brr, buba, biba...potem pa še ena njena govorica, ki jo razume samo mama user posted image  Še vsi smo spregovorili in danes govorimo, tako da se ne sekiraj, uživaj z otrokom in veliko se pogovarjaj z njim.

(odgovor članu nky 23)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.9.2008 8:41:35   
Jančika_
Moja dva sta oba začela govoriti pri dveh letih in dveh mesecih. Pri prvem sem se še malo sekirala, pri drugem pa čisto nič večuser posted image .

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.9.2008 8:53:18   
Naja30
Moja je stara 21m in se ji je kakšna dva tedna nazaj začelo ful odpirat, sploh pa ker je še v vrtec šla in še to vpliva. Pri 16m sem se tudi spraševala, kdaj bo. Ne sekiraj se, to pride kar na enkrat in pol vse za tabo ponavlja in vsak dan bolje zna kakšno besedo povedat.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.9.2008 8:57:24   
kaya2007
naša pri 16 mesecih tudi ne govori, razen kakšne besede ali pa kaj po svoje. saj če vse razumejo in znajo kaj poimenovati (tudi če je hov hov pes), potem je vse ok.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.9.2008 8:58:25   
viv_
Ta velika je začela govorit pri dveh letih, tamala pa pri enem letu.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
18.9.2008 9:03:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nky 23)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
18.9.2008 11:52:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
18.9.2008 13:13:09   
NATAŠI
najin sonček je začel precej kmalu govoriti... že pred letom in pol je povedal vse (tako da sem ga razumela)... nekje od 18-19.meseca pa že v stavkih ... Ampak vsak otrok je drugačen, zato neke formule kdaj mora začet govort ni ..

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.9.2008 11:48:37   
saskija
Verjetno ti odgovori kdaj je začel kdo govoriti ne bodo dosti pomagali, ker je to zelo različno od enega leta pa tja do 3, nekateri ne boš verjela 4 letih, pa gre pri zadnjih za popolnoma duševno in telesno  zdrave otroke.

Pri otroku je najbolj pomembno, da se mu v skladu z razvojem razvija notranji govor, ki počasi prehaja v zunanjega- to pomeni otrok te razume kar mu govoriš, se odziva na tvoje reakcije,  besede, vzpostavi s teboj  očesni kontakt. če je vse to prisotno zunanjega govora pa še ni je skrb odveč!

In še malo iz praksa: hčerka je azčela govorit pri 2,5 letih, sin je pri enem letu že vse ponavljal in govoril še pa še, naš tretji fantiček je posnetek sestrice- pravimo mu hodeča mumijauser posted image

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.

(odgovor članu NATAŠI)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.9.2008 11:59:58   
aprilčica07
Skoraj 17 mesecev, pa razen mama, amam in baba ne zna povedat.. sem se en cajt sekirala, ma je že minilo.. kadar bo pripravljen se bo že lotil čvekatuser posted image

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.9.2008 12:30:24   
*piškotek*
IZVIRNO SPOROČILO: aprilčica07

Skoraj 17 mesecev, pa razen mama, amam in baba ne zna povedat.. sem se en cajt sekirala, ma je že minilo.. kadar bo pripravljen se bo že lotil čvekatuser posted image

Popolnoma enako user posted image

------------------------------------
Če sončka ni, sonček bodi ti!
------------------------------------

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.9.2008 13:49:00   
nky 23
ja stvari pa lepo razume, mu rečem, daj pojdi po flaško, bova naredila novega čaja gre ponj in jo prinese, nese npr. stvari v smeti,..........., razen,ko se mu ni in je trmast je pa po njegovouser posted image .

ste me kar potolažle

hvala za odgovore in vaš časuser posted image

(odgovor članu *piškotek*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.9.2008 14:08:28   
maya2
To je res zelo različno, naša je bila zelo hitra, boljš je govorila kot pa hodila (skoraj pri 15 mesecih je shodila). Se vedno šalim da nekako je morala nadomestit to da ne hodi še...... je pač čvekalauser posted image zdaj pri 27 mesecih govori vse!, se pogovarja z mano (dej mami bomo kako rekleuser posted image ) z otroci okrog sebe, še ponoči ni tihouser posted image user posted image Besedišče pa seveda še vedno dnevno pridobivauser posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu nky 23)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?