vaney
|
sama sem vzgojiteljica in se mi zdi vse skupaj malo čudno jaz imam namreč v skupini 14 dojenčkov novincev, večina jih ne je sama, nekateri nočejo niti ust odpret (rabijo čas, da se privadijo), ena punčka "zahteva" (po maminih besedah) animacijo z igračami, da sploh usta odpre. Pa je mamica šla domov, prvičsmo tudi me poskusile z igračami, naslednji dan več ne in zdaj je bolj ali manj brez problema. Še vedno (po 2 tednih) pa je zajtrk in kosilo "znanstvena fantastika", ampak se trudiva, kolikor se da, da so vsi otroci bolj ali manj siti (na silo pa ne gre). Hočem povedat, da bi se jaz resno pogovorila s tvojo vzgojiteljico, ker tako se pa ne dela. Poskusi še 1x pri njej, če ne, se obrni na ZHR (če jo imate) ali vodstvo. Ker da obupa po 2 tednih (sploh, če je novinka) in ti da predlog, da jo kar prepišeš...ne vem, meni je to do konca čudno. Midve se na glavo postavljava, da je otrokom zanimivo jest in se navajajo. Saj ne rečem, je težko nahranit 12-14 otrok v pol ure, tudi sama sem čisto hin po kosilu, ampak saj zato je tam, da se trudi in če je bila deklica več kot 2 leti večino časa z mamico in je najbrž tudi večino obrokov jedla z njo, ob njej, je popolnoma razumljivo, da ne bo v vrtcu prvi dan jedla kot doma. To je čas uvajanja in gre bolj počasi. Čudno mi je pa tudi to, da te ni hotela poslušat A niste imeli indivisualnih pogovorv pred cstopom v vrtec? Mi smo en teden pred vstopom v vrtec en dan (med svojim prostim časom; seveda) namenili staršem novincev. Za vsakega sva si vzeli pol ure časa in se pogovorili o otroku. To sicer ni nujno, ampak pride pogosto prav, sploh pri takih zadevah kot sta hranjenje, spanje, tolažba, zdravje.... Ne vem, kaj naj ti še napišem, poskusi še enkrat, malo bolj resno in odločno it do vzgojiteljice, če spet ne bo uspeha, pa do vodje, vodstva.