ronja
|
Hm, saj ni treba, da ga spremeniš: očitno sam v sebi ni tako napačen - ko je ugotovil, da ne jamraš brezveze, ga je stisnilo, ne? Torej ima samo problem v sprejemanju oz. percepciji... Problem pri težavah v je to, da jih večina moškh in večina žensk, ki v niso imele težav, ne jemlje resno, ker zdaj prevladuje mnenje, da lahko nosečnica vse počne in tudi mora, če hoče bit super in oh in sploh. In potem če si tako budalo, kot jaz, jih poslušaš, divjaš in ne jamraš, češ meni že nič ni in potem rata veliko sranje. Tak da včasih je boljše po pravici povedat oz. jamrat... Sama sicer z bližnjimi nimam te izkušnje, mam jo pa z enim zelo priznanim ginekologom, h kateremu se veliko žensk obrača po nasvet - ki je razglasil moje težave v prejšnji za začetne nosečniške težave in da lahko normalno delam dalje itd. in mi nič ni in vsi rezultati so pač posledica nosečnosti, pa utrujenost in bolečine tudi (ne po vpr. na forumu ampak po pregledu v bolnici, da smo si na jasnem)... No, mela sem pa pljučnico, ki so jo ugotovili šele pol leta kasneje, ko sem bila že čisto boga... Brezveze sem matrala sebe in tamalo, ker nisem jamrala. Ampak kar ti hočem povedat je, da tako kot tvoj dragi reagirajo tudi drugi, tudi bele halje, recimo. Pa ne, da nam hočejo kaj slabega, samo ne jemljejo vedno resno vsega, ker je pač lažje mislit, da ni nič... Ne vem točno, kako jih pripravit do uvida, ampak pri partnerju bo verjetno vseeno malo lažje, ker mu je malo več do tebe... Poizkusi predno obupaš nad njim.
|