sirenetta
|
IZVIRNO SPOROČILO: suzis Hej, no danes ko je bil bolj zaspan dan in je tud tamala mal več spala, je mogoče za čist en čink manj jokala. Zgleda da je res mogoče problem v tem, da čez dan ne spi veliko. Vsega skupaj po obrokih dobro uro, to ni nič. In se ji zgleda res nabere čez dan preveč, ker more biti skoz kdo zraven in čeblat in skoz nekaj dogajat, pozornosti na polno. Če druga ne, vsaj večere imam malo za sebe. Ob 19h zaspi in pol sem jaz carica. Sem pomislila, že ko sem brala tvoj prejšnji post, da je morda problem v (ne)odlaganju deteta k počitku, spanju tekom dneva. Mogoče je pa preveč tega, preveč pozornosti in ljubezni, saj vem, da zveni smešno, ampak pri nas je bilo tudi tako. Dokler se mi ni posvetilo, da otrok nujno rabi spanec tudi čez dan in to redno na vsake tri ure, če ne še pogosteje. Rabi tudi mir. In ne samo akcijo. Pa tudi če zgleda, da mu prija pozornost in igračke itd.. Našemu se tudi raje godi in se zelo upira spanju, ampak je dejstvo, da rabi spanje, sicer pride res do preutrujenosti in "histeričnih" napadov joka. Poskusi malo spremljat faze budnosti in kadar je budna nepretrgano uro, uro in pol, maximum dve, jo poskusi uspavat. Ne zamotit temveč umirit, uspavat. Mi smo zdaj (naslednji vikend bo imel 5 mesecev) opustili gledanje na uro, ker se je izkristaliziralo naslednje: kadar začne tečkat (jokcat, cmihat, bit nejevoljen) je v večini primerov razlog sledeči: a) je lačen b) je zaspan pa čeprav ne izgleda. Če noče zizo ali pa hoče pa tečka naprej, gremo z uspavanjem, pri nas pali voziček pa absolutno mir (nič radia, tv, pogovorov v neposredni bližini vozička,...) in cimbanje vozička naprej nazaj pa seveda dudica in tetra plenička za mečkanje. Ali pa posteljica in vrtiljakec brez muzike in mir in tišina in dudica, pa njuri sicer zraven kr nekaj časa, na koncu pa le zaspi. Ne vem, zgleda kot bi se boril proti spancu. Pa če noče jest, jo poskusi uspavat, pa bo že jedla pol ure, uro kasneje, čim se zbudi (če bo seveda zaspala). Nam se je čez dan velikokrat zgodilo, da sem bila sveto prepričana, da bi moral bit lačen (npr. je minilo tri ure od prejšnjega hranjenja) pa ni bilo šans, da bi jedel, ko smo ga cimbali v vozičku ali pa vozili naprej, če smo bili na sprehodu, pa je zasapal kot top. Nakar se je zbudil (čez pol ure-uro) in iskal zizo in tudi normalno lepo vse pojedel. Poskusi s pogostejšim uspavanjem, pa javi, kako vam gre
|