|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kričanje pred hranjenjem zvečer
9.9.2008 12:08:22   
suzis
Zivjo, punce dajte mi prosim pomagat. Imam 3,5 meseca staro Nikito in do zdaj je bilo vse ok. Kak teden nazaj ga je pa začela sračkati. Vsak večer preden gre jest in spat se začne zverinsko dret, ki pol to iz ihte preraste v jok. Lačna je nenormalno ampak cuclja ji tud pipnat ne smeš na usta, znori popolnoma. Edina rešitev ki smo jo najdli je, da jo nosiš, obvezno hoditi zraven, da se umiri in pol čist počasi dajat steklenico, ki pol poje v 5 minutah in pol kot da nič ni bilo in se na veliko smeji. To se dogaja samo zvečer, zjutraj , čez dan nikoli, tak da hrana ji paše, je skoz normalno,... A je imela katera podobn primer! Ker to je že čist preveč utrudljivo. 
Hvala lp 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kričanje pred hranjenjem zvečer
9.9.2008 12:50:22   
Doll
Mogoče pa ni lačna

(odgovor članu suzis)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.9.2008 12:52:33   
tally
IZVIRNO SPOROČILO: suzis

Zivjo, punce dajte mi prosim pomagat. Imam 3,5 meseca staro Nikito in do zdaj je bilo vse ok. Kak teden nazaj ga je pa začela sračkati. Vsak večer preden gre jest in spat se začne zverinsko dret, ki pol to iz ihte preraste v jok. Lačna je nenormalno ampak cuclja ji tud pipnat ne smeš na usta, znori popolnoma. Edina rešitev ki smo jo najdli je, da jo nosiš, obvezno hoditi zraven, da se umiri in pol čist počasi dajat steklenico, ki pol poje v 5 minutah in pol kot da nič ni bilo in se na veliko smeji. To se dogaja samo zvečer, zjutraj , čez dan nikoli, tak da hrana ji paše, je skoz normalno,... A je imela katera podobn primer! Ker to je že čist preveč utrudljivo. 
Hvala lp 

A imava istega otroka user posted image ?

Mi imamo skoraj  enako situacijo, včasih tudi podnevi, ko joka oz. se dere pa noče jesti................... in je edini način, da jo pomirim nošenje tudi po pol ure, uro koliko je pač treba, da se pomiri, potem pa isto poje 123 in zaspi. Jaz sem opazila, da mojo matrajo vetrovi, se ful napenja in takrat pomaga samo nošenje in nič drugega. Zanimivo pa je ko jo nosim npr. jaz moj se pa z njo pogovarja se mu smeji jo nič ne napenja, v trenutku ko jo spustim pa se začne dreti, ali obratno ko jo on nosi jaz ji pa kaj govorim se smeji. Tko da ti žal ne znam pomagati, lako upava da tole enkrat mine.......

Lp

13.5 2008 sva dobila najino miško Emilijo.
26.02.2010 pa še pikeca Aleksa.

(odgovor članu suzis)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.9.2008 12:53:49   
Alfabeta
Dali čez....vse poznano. Reče se temu "večerni blues" Bom poskušala najt na med.over.net

(odgovor članu tally)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.9.2008 12:57:38   
Alfabeta
http://med.over.net/forum5/read.php?94,4678136,4684323#msg-4684323

evo, sicer pa v istem forumu na Dojenju v iskalnik vpiši "večerni blues" in boš prebrala marsikaj. In, JA, mine.

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.9.2008 13:39:52   
suzis
Itak, da je lačna, če pravim, da pol poje ko šus in je vse ok. Pol pa v 5 minutah zaspi. Po tem času že otroka spoznaš in vsaj približn veš kaj hoče in moja se dere večina samo zaradi hrane in to obupno, malo manj pa zaradi pozornosti ki jo zahteva.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.9.2008 13:43:17   
suzis
To sporočilo je blo za Doll. Ja, punce hvala vama. Končn da se je še nekdo najdu, ki mi zna malo pomagati, pa čeprav ni fajn niti za vaju, ker je res utrujajoče in nikakor ne vem kaj naj. Tud podnevi se je 2krat naredilo, da se je ful smejala pol pa kot od nikoder bum jok na polno histerično. Tašča je nekaj probavala pa sem jo kr jst vzela in porinila cucelj pa je blo ok, sam zvečer je pa ful noro, tam pa nič ne pomaga.

(odgovor članu suzis)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.9.2008 13:44:22   
Mišni
Kaj pa če bi ji malo prej dala za jest, malo pred se začne blues?user posted image  Da jo prehitiš. Presenečenje iz zasede. Da jo dobiš off guard.

Mater so dobri teli črvi, vsaka jim čast.user posted image

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu suzis)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.9.2008 14:01:53   
suzis
sem že probala, mi kr ven špukne pa se kremži. to tak iznenada pride, da ne sfolgaš. in se tud konča ko se naje. jao jao, kaj me še čakauser posted image user posted image

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.9.2008 14:56:11   
alea01
živjo!

Pri nas je bilo enako še pred kakšnima dvema tednoma. Zdaj bo stara 3 mesece. Enostavno se je ob 20.00 vklopila in drla kot nora. Hranili smo se po 2 uriuser posted image . Lahk osem počela karkoli, pa ni pomagalo. Sem jo presenetila s flaško prej, učinek enak. Se je še pred minuto režala na ves glas, ko pa je videla cucelj pa dretje. Je pa res, da sem postala zvečer zelo napeta, ker sem vedela kaj me čaka in otrok to čuti. Potem sem se pa vdala v usodo in naenkrat je ratal mir in zdaj hodi spat ob 20.00. Sem se umirila tako jaz kot mož in ko se je mala začela dret sva se medva začela režat na ves glas in ta mali ni bilo nič jasno in se je smejala še ona in lepo pridno papcala. Tako je potem postalo večerno hranjenje normalno. Prej pa tudi sem jo mogla nosit in prepevat in hranila med nošenjem.
Upam, da vam to mine tako kot je pri nas in upam, da se več ne pojavi, ker je stresno tako za otroka kot za starša

(odgovor članu suzis)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.9.2008 17:59:50   
suzis
Oj, no to taktiko bom probala. upam da bo vsaj neki vžgalo. Glih zdle imave borbe, sicr zdle je mal tišine, prej je pa spet čist znorela, pa nism dolg zdržala, pa sem jo mal držala, pa je vsaj par minut mir. Itak, ja, stresno in utrujajoče je za obe, ko najprej ne veš če je kaj narobe al kaj sam narediš narobe kr naenkrat. Sploh zato, ker je prej bla skoz pridna, tud jedla je zmeraj super, še včasih preveč, lepo se redi, nobenih problemov z zdravjem, super dejansko, zdej pa to. Bom res probala se smejat sicr sama sebi ampak važn da je. No, zdle je pa mal zadremala , čudež, zihr zarad utrujenosti, ker tako štimo spuščat, jao to pa morš met energijo.

(odgovor članu alea01)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.9.2008 23:36:30   
Anonimen
heh pri nas se to zdej dogaja zadnji teden, star je dobra dva meseca. ma pošiziš...dobri dve uri dretja, flaška v ustih, on pa kriči, pa sem videla, da niso krči. če ga nosiš, pa kot bi odrezal. potem se umiri in zaspi, da ga komaj prisilim nekaj pojest in tako zdaj po novem zvečer poje premalo in se hitro zbudi. 

(odgovor članu suzis)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
11.9.2008 11:38:47   
Nataan
Isto se je dogajalo najprej na joški, ko je zagrabil in spustil in vreščal kot sraka, po flaški je sicer bolje, vendar še vedno to počne. Je pa res, da potem trdno zaspi ... pa če je lačen al pa sit:)

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.9.2008 12:57:32   
sirenetta
A ma torej nisem edina! user posted image user posted image user posted image Jaz pa sem mislila, da ima moj mali to "posebnost" dretja zvečer ko se je treba nahranit.

Ok, kako smo premagali? Tako je bilo kot pri ostalih, ko sem mu dala joško je dvakrat potegnil in nato vik in krik in histerično dretje. Potem sem pa začela prakticirat normalno uspavanje pač brez hranjenja in ko je bil stoprocentno miren in je že tonil v spanec sem ga na pol spečega dala na zizo (leže na postelji) in je lepo mirno počučal kar je bilo za počučat in spančkal zraven ali pa zaninal takoj zatem. Tako smo nekako prebrodili krizo.

Druga varianta (malo bolj travmatična vsaj zame) pa je bila ta, da sem se usedla v polžaj za dojenje z miškecom v naročju, ki se je itak začel dret čim sem ga dala v ta položaj niti zize nisem še pokazala je že tulil in sem začela dobesedno skakat na postelji (ga s tem cimbat kar je edino pripomoglo da se je umiril) in vtem mu dala zizo na ta način je zagrabil in pil čeprav je zgledal obupno žalosten med hranjenjem in je samo čakal kdaj se bo lahko razjokal. Tako da ta način mi ni bil niti najmanj všeč. Raje uspavanje in tako imenovani dreem feeding ali kako se že temu reče.

Zdaj pa grem pogledat na med.over.net kako in kaj in zakaj ta večerni blues...

(odgovor članu Nataan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
11.9.2008 18:30:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sirenetta)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
11.9.2008 23:18:53   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška

moja zvecer joške videt ne more!! tuli no v njo ko da bi ji nože v grlo tiščala...vidi flašo, se zareži in popije v šusu...čez dan pa joške veljajo...

Ja, ko smo še kombinirali joška + dodatek je pa res flaška rulala zvečer, joške pa so ga spravile v jok. Samo to je bilo ko je bil star mesec, mesec in pol, pri dveh sem flaško ukinila, ker je začel odklanjat joško tudi sicer čez dan (zrastel je in pogruntal, kaj je lažje in kje bolj teče). Tako da smo se potem pač pogosteje dojili in malo potrpeli in po nekaj tednih smo bili samo še na joški.
No, mogoče bi isto tudi flaško odklanjal, ko bi prešel v mesece ko je "večerni blues" aktualen (sem prebrala na med.over.net da naj bi se pojavljal "večerni blues" nekje med dvemi in štirimi meseci).

No, kaj sem hotela povedat je to, da raje kot dajat flaško (če se sicer lepo dojita), poskusi počakat, da se umiri in uspava in potem praktično spečo pristavit k prsim. No, seveda če ti je do tega, da bi se polno dojile in uspele brez adaptiranega mleka.

A ja, BTW, moj sonček ima štiri mesece in pol in smo ven iz "večernega bluesa"!
Sem opazila, da je zdaj nekaj dni miren tudi zvečer in lepo popije, ko ga dam na zizo. Tako da punce user posted image korajžno. Mine. Preverjeno. user posted image

< Sporočilo je popravil sirenetta -- 11.9.2008 23:19:13 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.9.2008 23:35:43   
sirenetta

Evo punce sem se spomnila, da sem tu na RR enkrat nekaj brala o večernih napadih joka v povezavi z preobremenjenostjo in utrujenostjo naših sončkov. Ampak do sedaj nisem nikoli povezala z odklanjanjem hrane zvečer. Zgleda pa da res je povezano.

Tu je link: http://www.ringaraja.net/nemirni-cas-dneva_169.html

Pa še skopirano iz članka ta najbolj zanimiv del (in najbolj povezan z nam skupno težavo z večernim umirjanjem) (in za tiste, ki se vam ne bo dalo brati celega člankauser posted image ):

Kako znanstveniki razlagajo ciklične napade joka? Pravijo, da gre za nezreli živčni sistem, ki se sicer ves dan odziva na dražljaje, toda bolj ko se bliža konec dneva, bolj je obremenjen. Zaradi tega dojenček proti popoldnevu in večeru spi vse krajše obdobje, se hrani na krajše obdobje, na koncu pa ne zmore več in izbruhne v jok. Ko je jok mimo, dojenček utrujeno zaspi in drugo jutro ni videti, da bi bilo karkoli narobe. Do poznega popoldneva, ko se zgodba ponovi…

Moj zaključek je: otroka umiriti in ko že praktično spi (ampak res mora bit že skrajno miren in skoraj spat) ga pristavit k prsim oz. ponuidit flaško. Pri nas je to delovalo. Pač obraten vrstni red - najprej uspavanje nato hranjenje user posted image .

Suzis in ostale javite, če deluje tudi pri vas.

Neposredna povezava do sporočila: 17
13.9.2008 19:52:22   
suzis
Alo, bejbe, no pri nas se situacija mal umirja, kao. Zdej ji morm zvečer malo peti in sedim (celo) da se umiri, pol pa zadeva zlaufa. Imam pa probleme čez dan, skoraj podobno, ko je lačna, najprej se MORE pol ure dreti, da je čist izmučena, pol pa gre jest, pa ji vmes milijonkrat poturim cucelj, pa nosim, ampak ne, ona se dere, ko luda in se vidi da je lačna, pol pa en dva tri, pa je. Luda kuča, ej. Obe se za tist obrok tako utrudima, da bi še jst pol mal zadremala.Kakšno obdobje bo šele prišlo?

Neposredna povezava do sporočila: 18
13.9.2008 21:27:37   
Alfabeta
suzis, mine. Brez skrbi. Moja je sedaj stara 7,5 meseca pa se mi zdi tale blues že zelo daleč, sploh na vem točno kdaj se je končal. Ampak smo pa imeli res krize.

Izdrži, saj bo. Držim pesti, da hitro mine

(odgovor članu suzis)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.9.2008 23:37:10   
sirenetta
Res je mine! Tako kot pride tako greuser posted image . Edino kar ti lahko mogoče svetujem je čimveč počitka čez dan tvoji pupiki. Tako majhni znajo bit hitro preobremenjeni z vsemi njim novimi dražljaji iz okolja, tudi takimi ki se nam ne zdijo sploh obremenjajoči (igralni center, glasba, televizija, lok z igračkami, pa govor mamice itd. itd.). Če je veliko tega in veliko naenkrat eno za drugim se zna zgodit, da otrok rabi samo mir in počitek in kot sem nekje brala je jok v takih primerih samo način kako "odklopit svet" in vreči ven vso napetost in utrujenost in preobremenjenost. Zato tudi zvečer večerni blues, ker je otrok zjutraj in čez dan še spočit, proti popoldnevu in večeru pa že nekako ne more več. Ne uspe prebavit vseh dražljajev, ki jih absorbira čez dan. In se dogaja da otroku sploh ni videt, da je zaspan (tako je vsaj v našem primeru), kar pa ne pomeni, da ne rabi počitka in spanja. Mi smo imeli precej težav glede tega, zdaj sem se pa navadila gledat na uro in če je mišek buden uro in pol, tudi če ne sitnari ali si mane učke ali karkoli, grem in začnem z uspavanjem. Običajno zaspi. Nekje sem brala, da naj bi otrok ne bil buden več kot dve uri naenkrat. Ne vem, mogoče je to to, lahko ji nuca malo več "pavzic", spančkanja tekom dneva.
Srečno! user posted image

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.9.2008 14:43:24   
Kontrakarambolšrauf
Tako kot se je en dan ta faza začela, tako se bo en dan ta faza končala. Kot da bi odrezala.
In verjemi da je pred vami še veliko takšnih in drugačnih faz ko ti niti najmanj ni jasno za kaj je sedaj tako in še včeraj je bilo drugače. In spet tako kot pride, tako mine.

Exkontrakarambolmatica.

Neposredna povezava do sporočila: 21
14.9.2008 20:01:24   
suzis
Hej, no danes ko je bil bolj zaspan dan in je tud tamala mal več spala, je mogoče za čist en čink manj jokala. Zgleda da je res mogoče problem v tem, da čez dan ne spi veliko. Vsega skupaj po obrokih dobro uro, to ni nič. In se ji zgleda res nabere čez dan preveč, ker more biti skoz kdo zraven in čeblat in skoz nekaj dogajat, pozornosti na polno. Če druga ne, vsaj večere imam malo za sebe. Ob 19h zaspi in pol sem jaz carica.

(odgovor članu Kontrakarambolšrauf)
Neposredna povezava do sporočila: 22
16.9.2008 1:12:04   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: suzis

Hej, no danes ko je bil bolj zaspan dan in je tud tamala mal več spala, je mogoče za čist en čink manj jokala. Zgleda da je res mogoče problem v tem, da čez dan ne spi veliko. Vsega skupaj po obrokih dobro uro, to ni nič. In se ji zgleda res nabere čez dan preveč, ker more biti skoz kdo zraven in čeblat in skoz nekaj dogajat, pozornosti na polno. Če druga ne, vsaj večere imam malo za sebe. Ob 19h zaspi in pol sem jaz carica.

Sem pomislila, že ko sem brala tvoj prejšnji post, da je morda problem v (ne)odlaganju deteta k počitku, spanju tekom dneva. Mogoče je pa preveč tega, preveč pozornosti in ljubezni, saj vem, da zveni smešno, ampak pri nas je bilo tudi tako. Dokler se mi ni posvetilo, da otrok nujno rabi spanec tudi čez dan in to redno na vsake tri ure, če ne še pogosteje. Rabi tudi mir. In ne samo akcijo. Pa tudi če zgleda, da mu prija pozornost in igračke itd.. Našemu se tudi raje godi in se zelo upira spanju, ampak je dejstvo, da rabi spanje, sicer pride res do preutrujenosti in "histeričnih" napadov joka. Poskusi malo spremljat faze budnosti in kadar je budna nepretrgano uro, uro in pol, maximum dve, jo poskusi uspavat. Ne zamotit temveč umirit, uspavat.
Mi smo zdaj (naslednji vikend bo imel 5 mesecev) opustili gledanje na uro, ker se je izkristaliziralo naslednje: kadar začne tečkat (jokcat, cmihat, bit nejevoljen) je v večini primerov razlog sledeči: a) je lačen b) je zaspan pa čeprav ne izgleda.
Če noče zizo ali pa hoče pa tečka naprej, gremo z uspavanjem, pri nas pali voziček pa absolutno mir (nič radia, tv, pogovorov v neposredni bližini vozička,...) in cimbanje vozička naprej nazaj pa seveda dudica in tetra plenička za mečkanje. Ali pa posteljica in vrtiljakec brez muzike in mir in tišina in dudica, pa njuri sicer zraven kr nekaj časa, na koncu pa le zaspi. Ne vem, zgleda kot bi se boril proti spancu.

Pa če noče jest, jo poskusi uspavat, pa bo že jedla pol ure, uro kasneje, čim se zbudi (če bo seveda zaspala).
Nam se je čez dan velikokrat zgodilo, da sem bila sveto prepričana, da bi moral bit lačen (npr. je minilo tri ure od prejšnjega hranjenja) pa ni bilo šans, da bi jedel, ko smo ga cimbali v vozičku ali pa vozili naprej, če smo bili na sprehodu, pa je zasapal kot top. Nakar se je zbudil (čez pol ure-uro) in iskal zizo in tudi normalno lepo vse pojedel.

Poskusi s pogostejšim uspavanjem, pa javi, kako vam gre user posted image

(odgovor članu suzis)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?