Mesečnica
|
Midva sva pri prvem vedela, da bo fantek, pa sva kljub temu kupovala bolj nevtralne barve, ker nama je tako bolj všeč. Zdaj, ko je že večji, ga pa zelo rada v žive barve (tudi rdeča, oranžna) oblačim, mu ful pašejo Meni so bili vedno za novorojenčke zelo všeč bodiji v rumeni, zeleni, bež, pa tudi kakšni močnejši barvi, npr. v rdeči. Sicer se pa ne bi sekirala, če bi punčko v kaj modrega oblekla, bolj čudno bi mi izgledal fantek v povsem punčkastem oblačilu No, jaz bi na tvojem mestu kupovala predvsem v številki 56, pa ne zaradi barv (in njihove povezave s spolom), ampak zato, ker ti lahko iz svojih izkušenj povem, da šele potem, ko imaš dejansko opravka z oblačenjem novorojenčka, ugotoviš, kakšna oblačila ti bolj ustrezajo - bodiji na preklop, tetra majčke, žabice ali celi pajaci itd. Jaz npr. ne prenesem majčk na preklop, so mi ful nepraktične, ene mamice pa prisegajo nanje. Torej hvala bogu, da jih nisem imela veliko . Moja filozofija je taka: kupiš nekaj osnovnih kosov, predvsem v številki 56, kakšnega pa tudi 62, potem pa vidiš, kaj ti najbolj ustreza in kaj dejansko še potrebuješ, pa pošlješ moža po nakupih, dokler nisi sama dovolj pri močeh, da gresta skupaj po nakupih. Tako sem jaz storila pri prvem (no, kar nekaj oblekic sva imela tudi sposojenih, ampak le do št. 62) in bom tudi pri drugem, ker bo treba še kaj dokupiti (prvi je bil spomladansko/poletni, ta bo pa jesensko/zimski). Če boš v LJ, ti pa priporočam, da se ustaviš še v Pletiljstvu Tome. Spodaj imaš link do ene teme na RR, kjer je bilo govora o njih. Mi imamo kar nekaj njihovih oblačil za novorojenčka in so zelo fajn. http://www.ringaraja.net/forum/m_1264916/tm.htm Pa vsekakor v Leclerc zavij. Sicer si ravno zamudila ful ugodne akcije oblačil za najmanše, a po mojih izkušnjah se na oddelku za otroke vedno kaj luštnega in tudi cenovno ugodnega najde. Vsekakor cenejše kot v BC, kvaliteta je tudi OK, pa še barve imajo .
|